Europa, Verenigd Koninkrijk

Zonnige Citytrip Londen in 20 foto’s

13 oktober 2015
tower bridge londen

Zon in Londen?! Huh, ik dacht dat het hier altijd regende in Engeland…. Niets is minder waar! Ik was afgelopen weekend in Londen en wat heb ik een geluk gehad met het weer! 2 dagen super veel zon en 1 dag wat minder, maar het bleef droog. Deze citytrip stond in het teken van eten en gratis dingen doen. Ik neem je in deze fotoblog mee naar afgelopen weekend.

Donderdagavond sliepen we alvast bij Schiphol, waar we vrijdagochtend op het vliegtuig stapte naar Londen Luton. Na een kleine vertraging kon het vliegtuig eindelijk gaan opstijgen, iemand had de afsluitdop (of iets dergelijks) van de tank meegenomen na het tanken… Handig! 40 minuten later staan we alweer aan de grond en kunnen we gelukkig nog met de EasyBus mee. Rond half 11 stonden we dan bij Liverpool street station in de wijk ‘The City’.

Dag 1: Wandeling Tower of London naar Tate Modern via Borough Market

We volgen de wandeling die beschreven staat in de Lonely Planet Cityguide en beginnen bij de Tower of London. We voelden ons niet zo geroepen om £20 te betalen voor de toegang tot de Tower of London. Er was geen wolkje aan de lucht en we aten tegenover het gebouw een lekker stuk fruit in de zon. We vervolgde onze wandeling naar de Tower Bridge en aanschouwde het prachtige bouwwerk. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Borough Market voor een lekkere streetfood lunch en zelfgebrouwen cider. Als laatste bezochten we het museum ‘Tate Modern’. We vonden dit museum 3x niks, ik kon echt niks in alle werken zien en voelde er niks bij. Ga er alleen heen als je van kunst houdt zoals op de foto.

london red bus londen the citytower of londontower bridgeborough markettate modern

Dag 2: Wandeling Royal London, British Museum en Notting Hill

In de ochtend wilden we graag eens het Koninklijke deel van Londen zien. Wederom vonden we alles weer veel te duur om te bezoeken, maar de gebouwen van buiten aanschouwen kan ook leuk zijn toch 😉 We zijn ook nog even in de avond terug gegaan om alles met lichtjes te zien. De London Eye ziet er dan gelijk een stuk mooier uit! Na de wissel van de wacht van de bewakers bij Buckingham Palace (wat ik overigens niet heel boeiend vond), hebben we snel de metro gepakt naar het British Museum. Wat een immens groot museum! Na een tijdje ronddwalen in de oudheid, besluiten we naar het bekende ‘Notting Hill’ te reizen. Die huizen zijn echt groot én gigantisch duur. Op de Portobello Market kun je wel een hele dag rond lopen, er is zoveel te zien en te eten. Helaas was het echt te druk op zaterdag, dus hebben we niet de hele markt afgelopen. We sluiten de dag af met Fish ‘n Chips!

eekhoorn change of guards house of parliament london eye notting hill

fish and chips
Dag 3: Natural History Museum, Harrods en Camden Market

Uiteraard gingen we weer op zoek naar een gratis activiteit. Ik ben al van kleins af aan gefascineerd door dinosaurussen en een aantal modellen kun je bezichtigingen in het Natural History Museum. Van alles en nog wat is opgezet in het museum, maar het gebouw ansich is al een bezoekje waard! Het museum richt zich wel echt op kinderen, maar is ook wel leuk voor ouderen hoor! Uiteraard wilde ik ook even het chique Harrods zien en zijn we even kort naar binnen gegaan. Vervolgens zijn we naar de drukke Camden Market afgereisd en hebben we in de drukte nog wat streetfood gegeten. Toen was het alweer helaas tijd om de bus te pakken naar het vliegveld. Op het vliegveld dronken we nog een pint Strongbow en Guinness van onze laatste ponden 😉natural history museumharrods camden market guinness Londen

“Wie heb ik aan de lijn, hallo hallo?” Uiteraard moest ik ook nog even in een telefooncel op de foto 😉

Zoals je ziet hebben we het goed naar ons zin gehad en hoef je dus helemaal niet zoveel geld uit te geven in Londen! Genoeg dingen om te zien en te doen voor noppes.

Heb ik wat gemist? Wat vond jij het leukst aan Londen?

Dit Vind Je ook Leuk

13 Comments

 • Reply Kim 13 oktober 2015 at 14:07

  Klinkt als een leuk weekend! Toen ik er was met mijn moeder zijn we eigenlijk ook bijna nergens naar binnen geweest en hebben we het ook lekker goedkoop gehouden, kan prima! Was toen gelukkig ook heerlijk weer, dat scheelt natuurlijk ook wel in de uitgaven, kun je lekker veel wandelen. Ik vond Harrods niet echt boeiend, terwijl iedereen daar helemaal lyrisch over was. Dat schilderij ziet er trouwens ook echt niet interessant uit haha. Doet me denken aan een x toen ik het Gemeentemuseum in Den Haag was en kunst van Mark Rothko ging bekijken, zo saai. Wel erg leuke foto’s verder!

  • Reply Mellisa 13 oktober 2015 at 16:32

   Haha ik vond Harrods wel grappig om te zien dat ik toch alles niet kan betalen haha! Geef mij maar oude kunst, die moderne dingen vond ik echt niks aan!

 • Reply Sigrid | My Travel Secret 13 oktober 2015 at 19:22

  Ziet er uit als een geslaagd weekend 🙂 Ik vond zelf de wijk rondom Bricklane echt te gek. Is Oost-Londen, weet ff zo de naam van de wijk niet. Daar zie je echt super veel en echt hele mooie streetart. Op zondag is daar de Sundaymarket, echt een aanrader! Mss had ik je dit vorige week ff moeten zegge 😉 Verder heb ik weing met Londen. Te groot, te druk.

  • Reply Mellisa 13 oktober 2015 at 19:32

   Haha dat is Shoreditch, daar zat m’n AirBnB erg dichtbij maar heb er dus niet heel veel van gezien behalve de Bagel bakkerij <3 Zag ook de Sunday market inderdaad, toch misschien daar moeten blijven!

 • Reply Jenny - ikreis.net 14 oktober 2015 at 00:11

  Mijn laatste trip naar Londen viel wat tegen, dus eigenlijk is de zin me een beetje vergaan. Als ik jouw foto’s zo zie besef ik me dat dat zonde is!

  • Reply Mellisa 14 oktober 2015 at 09:59

   Oh wat stom zeg! Het is niet dat ik gelijk verliefd op de stad ben, maar vond al deze dingen erg leuk om te zien + dat het mooi weer was maakte ook alles nog beter! Leuk compliment dat je door m’n foto’s er misschien anders over denkt 🙂

 • Reply Liese 14 oktober 2015 at 22:43

  Oooh, London <3 Ik ben er in april geweest en vond het er héél fijn. Ik vond Camden zeker een topper, maar ook Soho vond ik leuk. Daar hadden we namelijk een free walking tour, zeker de moeite om te doen 🙂

  • Reply Mellisa 15 oktober 2015 at 17:54

   Oh dat leek me ook leuk zo’n free walking tour! Alleen hadden we daar dus geen tijd meer voor. Volgende keer misschien!

 • Reply Sheelagh 19 oktober 2015 at 10:05

  Jaaa, London! Ik ben er te lang niet geweest zeg. Snel weer eens doen. Je hebt het heerlijk gehad zo te zien!

  • Reply Mellisa 19 oktober 2015 at 16:23

   Jaa het was erg leuk en vooral geluk gehad met het weer 🙂

 • Reply SLEEP / Eerste ervaring met AirBnB in Londen + Bespaartip! - Grenzeloosreizen 26 november 2015 at 07:06

  […] weg naar Londen. We hebben het super naar ons zin gehad en een korte samenvatting kun je in deze blog teruglezen. We hadden een leuk kamertje geboekt via AirBnB, wat tevens mijn eerste ervaring met […]

 • Reply EAT / Brick Lane Beigel Bake en Poppie's in Londen - Grenzeloosreizen 7 december 2015 at 07:03

  […] mijn Citytrip in Londen kwam ik toevallig terecht bij de Beigel Bake, een bakkerij met heerlijke hartige en zoetige […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.