Krijg duidelijkheid met Immediate Peak.
Persoonlijk, Wereldreis

Wij gaan een jaar op reis! Dé droom wereldreis

24 september 2016
wereldreis

Iedereen mag het nu weten en een deel staat ook al vast! Wij gaan op wereldreis en wat voor één. Het is een reis waar ik stiekem eigenlijk altijd al over heb gedroomd, maar pas een jaar geleden kreeg deze droom echt meer vorm. Her en der heb ik al wat laten vallen. Lees snel verder over onze ontzettend gave plannen.

Nu is het moment

Ik ga niet alleen, maar ik ga uiteraard met mijn leukste reismaatje Edwin. Het is heel fijn om je passie voor reizen te delen met je vriend of vriendin. Daarnaast zoeken we ook nog eens hetzelfde in onze reizen en zijn we het er allebei over eens dat alleen maar aan het strand hangen niet voor ons weggelegd is.
Ik studeer in januari af, al moet ik de komende maanden even overleven met 1 vrije dag in de week. Na mijn afstuderen is het dus het ideale moment om op reis te gaan. Ik wil nog helemaal niet gaan werken, ik wil de wereld zien! De afgelopen jaren heb ik flink bijverdiend en heb ik wel een redelijk bedrag bijeen gespaard.

Hier gaan we naartoe!

machu picchu PatagonieZuid-Amerika

Het eerste ticket is geboekt en op 1 februari vliegen we naar Buenos Aires, Argentinië! Het idee is om deze wereldstad te gaan verkennen en even bij te komen. Daarna reizen we door naar het zuiden, Patagonië! We houden van de natuur en avontuurlijke activiteiten, dus dan is Patagonië de place to be. Het plan is om de W-trekking te gaan doen, al moet ik nog even aan mijn conditie gaan werken… De donzen slaapzak is al binnen, want we gaan in een tentje rondtrekken! Na enkele delen van Chili en Argentinië, reizen we door naar Bolivia. Salar de Uyuni staat in ieder geval op ons lijstje! Daarna reizen we verder via Lake Titicaca naar het volgende land: Peru! Uiteraard staat Machu Picchu bovenaan van de plekken die we willen bezoeken in Peru. Maar ook hiken door de Colca Canyon is iets wat we écht willen doen. Ook ben ik heel benieuwd naar de cultuur in Bolivia en Peru en dan vooral naar de vrolijke gekleurde kleding en wollige lama’s.

Dan moeten we een keuze maken tussen Ecuador en Colombia. We vliegen namelijk in juni weer terug naar Nederland voor mijn diploma uitreiking! We willen niet teveel haasten dus dan moet je keuzes maken. We neigen nu heel erg naar Colombia, vanwege de diversiteit van het land. Caribische strandjes, woestijn, avontuurlijke activiteiten en fijne steden. Ecuador is op het moment ook een beetje duur en als we er dan toch zijn, willen we ook de Galapagos aandoen. Dat hakt ook erg in ons budget vanwege de sterke dollar, dus Ecuador & Galapagos bewaren we dan liever voor een andere reis! Overigens vliegen we in juni ook weer terug vanaf Bogota, dus de keuze is eigenlijk snel gemaakt.

Transmongolie expressTransmongolië express

In Nederland is het de bedoeling om mijn diploma op te halen en ons Russische visum aan te vragen, want de volgende bestemming is Rusland! De treinreis der treinreizen die ons door Rusland, Mongolië en China zal rijden. Ik heb nog geen idee wat we in deze landen willen doen, al weet ik wel dat ik naar de Gobi woestijn in Mongolië wil. Als we dan toch in Beijing zijn en een visum voor China hebben gekocht, doen we waarschijnlijk ook nog Shanghai aan. Tijd om verder te reizen in Azië!

jatiluwih rijstveldenborobudurIndonesië

Het land waar ik al zo vaak ben geweest, maar waar ik nog zo weinig van heb gezien. Het liefst willen we hier 1 à 2 maanden blijven. Sumatra, Java, Bali, Lombok en Flores staan op het favorieten lijstje. De orang-oetans en de onderwaterwereld roepen ons. Verder wil ik nu samen met Edwin naar de Borobudur en zien we een hike naar de Bromo vulkaan wel zitten. Het zien van de komodo varanen schijnt wel iets minder spectaculair te zijn dan iedereen denkt, maar ik wil ze nog steeds in het wild aanschouwen! De rest staat eigenlijk nog open, dus tips zijn welkom.

SydneyAustralië

Eigenlijk stond Australië een lange tijd niet op ons lijstje, aangezien dit ook een vrij prijzig land is. Toch kruipt dit land steeds hoger op onze bucketlist en willen we hier nu een maand gaan rondreizen. Het liefst met een huurauto, maar dat moet wel in ons budget passen. We zitten zelf te denken aan een roadtrip langs de oost-kust, aangezien we ook heel graag willen duiken bij het Great-Barrier Reef. We weten het dus nog niet zo goed.

Nieuw ZeelandNieuw-Zeeland

Jaaaaa! Dit land staat al zo lang op mijn lijstje en nu gaan we er eindelijk heen. Het plan is om hier 2 maanden in een campervan rond te gaan reizen. De natuur en de rust lijkt mij ontzettend fijn in dit land. Aangezien we hier 2 maanden zijn, willen we uiteraard het Noorder- en Zuidereiland gaan verkennen. We focussen ons vooral op de natuur en willen niet te lang blijven hangen in een stad zoals Auckland. Voor de steden ga je namelijk niet naar Nieuw-Zeeland.

Fiji

Stiekem zitten we ook naar Fiji te kijken, een droombestemming met kraakhelder zeewater. Al is Fiji veel meer dan alleen stranden en snorkelen!

VietnamLast but not least: Vietnam, Laos, Cambodja

Het backpackers walhalla Zuidoost-Azië! We zijn hier nog nooit geweest en willen ook naar deze prachtige landen in Azië. Tempels, lekker eten en lieve mensen, daar teken ik voor! Het zijn goedkope landen om doorheen te reizen en je kan ook veel luxe hebben voor weinig geld. Wellicht hebben we nog geld en zin om naar een fijn eilandje in Thailand te reizen, maar dat zien we over meer dan een jaar wel weer.

Werken?

Nee, dat gaan we niet doen. We kunnen niet op locatie werken zoals een echte digital nomad en we hebben er gewoonweg geen zin in. Tijd om ons echt te focussen op het reizen. Daarnaast zien we appels plukken in Australië om heel eerlijk te zijn ook niet zitten. De komende maanden gewoon zuinig doen en de spaarpot aanvullen! Wel zouden we graag ergens vrijwilligerswerk willen doen, maar dan niet in samenwerking met een organisatie waarbij je eerst even €1000 voor 2 weken moet betalen voordat je gaat ‘helpen’. We zien wel hoe het loopt!

Poeh! Wat een lange blog is dit geworden, maar ik ben zoals je leest mega enthousiast over onze reis en heb er dan ook ontzettend veel zin in. We kiezen er expres voor om langer in bepaalde landen te blijven, want we willen niet overal doorheen racen. Het is heel erg spannend om alles hier achter te laten en even geen eigen ‘thuis’ te hebben. En ach, een ticket naar Nederland is zo geboekt. Wij denken dat deze reis ons op dit moment het gelukkigst zal maken en geluk moet je achterna reizen. Dus doen we dat. 1 februari is de start van onze gaafste reis ooit.

Foto’s: Shutterstock en eigen foto’s

Volg mij tijdens de wereldreis op de volgende kanalen: TwitterFacebook en Instagram
Ook is Grenzeloos Reizen te volgen via Bloglovin 

Kom maar op met die tips!

Dit Vind Je ook Leuk

58 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 24 september 2016 at 20:12

  Fijn dat je de knoop hebt doorgehakt. Dit plan verbaast me helemaal niks 🙂

  Klopt het dat je begin jullie de TME gaat doen? Probeer het nadaam festival in Mongolië in te bouwen. Dat is zo gaaf!

  Verdere tips, haha, ik heb er te veel. Die komen geleidelijk aan vanzelf…

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:40

   Ja klopt! Eind juni/begin juli, zal het proberen in te bouwen. Lijkt me inderdaad heel gaaf 🙂 (Ben dan ook jarig hihi)

 • Reply Lotte - scratchingmymap 24 september 2016 at 20:59

  Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Zo’n heerlijke plannen seg, beetje jaloers natuurlijk maar echt, wauw, de reis van je leven! ?

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:40

   Hihi, jij hebt ook niks te klagen toch 😉 Jij vertrekt ook bijna?

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 24 september 2016 at 22:31

  Wauw !! Zo gaaf, stiekem wel een beetje jaloers.. 🙂 Veel plezier met voorbereiden ..!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:40

   Haha, hops gewoon gaan als het ook een droom is!

 • Reply Emma - Travelhotspots 24 september 2016 at 23:28

  Klinkt als een hele gave reis!! Veel plezier met de voorbereidingen ervan. Heb je al nagedacht over reisboeken? Ik ben ook voor lange tijd aan het reizen en ik heb van een aantal landen de Lonely Planet in PDF. Ideaal want het weegt niks. Maar toch altijd wel bij de hand via je telefoon, tablet of computer!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:42

   Ja stiekem willen wij wel onze LP’s meenemen. Ik vind de Ebooks/PDF’s echt niet handig. Ik loop altijd met een LP in de hand of zoek snel weer even iets op. In een Ebook gaat mij dit allemaal te lastig en te langzaam haha. Gelukkig komen we tussendoor dus nog even terug, dan doen we de LP wissel 😉

 • Reply John 24 september 2016 at 23:32

  Gaaf! Wat een prachtreis gaat dat worden! Zelf ben ik ook bezig met het voorbereiden van mijn reis start eind 2017! Ik ben van plan om door ZO Azië en Zuid Amerika te reizen!

  De oostkust van australie is zeker een aanrader en duiken/snorkelen bij het Great Barrier Reef is echt een must!

  Succes met afstuderen en alvast veel plezier met de voorpret op je reis!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:44

   Aah wat gaaf dat jij ook plannen hebt! Ik heb vandaag wel een eng programma gezien over enge haaien en kwallen in Australië, maar daar moet ik dan even niet aan denken haha.

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 25 september 2016 at 00:12

  Wat ontzettend gaaf dat je een jaar op reis gaat. Je hebt ook onwijs toffe bestemmingen uitgezocht, Patagonië ben ik enorm benieuwd naar. Leuk! En voor nu natuurlijk succes met afstuderen!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:45

   Dankje 😀 ik heb er ook enorm veel zin in!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 25 september 2016 at 08:13

  Wauwww! Heeel gaaf! En tips? Genoeg! Voor Azië iig 😉 Wat een prachtige reis gaat dit worden! Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:49

   Hihi ja bij jullie heb ik genoeg tips gezien voor de landjes op het eind 😉

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 25 september 2016 at 10:19

  Woooow, wat gaaaaaaf! Wat een reis zeg! Heel veel plezier met de voorbereidingen!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:49

   Dank 😀 Ik vind het zelf ook gaaf!

 • Reply Shirley 25 september 2016 at 11:29

  Wauw, wat gaaf en stoer dat jullie die keuze hebben gemaakt! Geniet van de voorpret.

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:50

   Dankje, dat komt zeker goed!

 • Reply Nanouk 25 september 2016 at 11:35

  Zooooo gaaf!! Dit wordt een prachtige reis, dat is duidelijk. Ben benieuwd naar alle updates die je hier over gaat schrijven, dan genieten de thuisblijvers nog een beetje mee. Enne na jullie reis kun je altijd nog als digital nomad door t leven. Succes met afstuderen!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:53

   Zeker weten! Ja ik zal zeker een weekoverzicht gaan plaatsen. Opzich is digital nomad worden niet echt mijn doel, zie mijn uiteindelijke beroep ook nog wel heel erg zitten en dat kan niet echt als digital nomad 😉 Dankje!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 25 september 2016 at 16:35

  Wauw! Wat ontzettend gaaf zeg! Dit is echt een droomreis, alle landen die je noemt (behalve Australië) zou ik zo graag willen bezoeken! als wij beide klaar zijn met studeren willen wij ook een jaar weg, er zijn zoveel opties en er is zo veel wat we willen zien, waarschijnlijk wordt het Azië, maar Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland zou ik ook wel heel graag willen! Ik ga jullie verhalen zeker volgen 🙂

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 18:54

   Haha, eerste deelde ik die mening met jou geloof ik. Toch een beetje erop teruggekomen, maar wellicht gaat het nog veranderen hoor! Het is wel een beetje sparen voor de duurdere landen, maar het is denk het meer dan waard 🙂

 • Reply Leoni - Justtravelme 25 september 2016 at 17:09

  Super gaaf plan! Jullie hebben ook wel echt top bestemmingen gepland! Zou zelf ook graag een lange reis maken (tot nu toe is 3 maanden Azië het langst), maar vind het ook wel lastig om mijn hard verdiende spaargeld uit te geven. Nog even twijfelen dus.

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 19:00

   Ik vind het ook gaaf! Ik maak me nu weinig druk over mijn spaargeld, aangezien ik het met ‘echt’ werken zo weer kan aanvullen na de reis. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, dus dat is wel een privilege.

 • Reply Nathalie 25 september 2016 at 18:54

  Heel erg gaaf! 😀 Wat een mooie reis gaan jullie maken! Heel veel plezier met de voorbereidingen en veel succes met het afronden van je studie!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 19:09

   Hihi! Kom zelfs een beetje in de buurt van jullie :O! Dankje 🙂

 • Reply Debby 25 september 2016 at 18:59

  WHAAAAA ZO VET!!! Heel jaloers haha, maar wauw, geniet! De voorpret is al de helft van de lol!

  • Reply Mellisa 25 september 2016 at 19:10

   Haha jeeej 😀 Ik moet echt nodig tijd maken om weer spaans te gaan leren. Nu toch een beetje ‘weinig’ tijd in Zuid-Amerika voor lessen 🙁 Haha wat zeur ik ;p

 • Reply Yvonne 25 september 2016 at 20:32

  Dus! Wow! Hele gave plannen allemaal. Ooit hadden wij ook zo’n heel plan, uiteindelijk werd het heel iets anders, haha, want ons plan wijzigde nogal eens. Maar wat een gave tijd hebben we gehad. Ik ben heel benieuwd waar jullie allemaal gaan belanden. maar het klinkt allemaal heel tof. Veel plezier met de voorbereidingen verder en succes met je laatste loodjes!!

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 19:51

   Dankjewel! Haha grappig dat het dan toch weer anders loopt, zal bij ons ook wel zijn.

 • Reply Noortje 25 september 2016 at 20:33

  Whaaah super gaaf Mellisa!! Je wilt dit al zo lang en nu gaat het eindelijk echt gebeuren! Ik ben heel erg benieuwd naar je avonturen. Ik wil zelf ook heel graag een keer de Trans Mongolië Express doen, lijkt me geweldig. Succes met de laatste loodjes van de master!

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 19:52

   Haha jaaaa! Ik had het al een jaar geleden erover hè, zelfs meer dan een jaar geleden 😉 1 februari ben ik foetsie!

 • Reply Anna 25 september 2016 at 22:40

  Wauw, wat ontzettend gaaf! Heel veel plezier! Ik kijk er naar uit om jullie avonturen te volgen via je blog!

 • Reply Marcella 26 september 2016 at 21:37

  Je bleef me maar verrassen met te gekke bestemmingen! Wauwww, wat een onwijs te gekke reis gaat dit worden joh! Aftellen maar, wat een onwijs vooruitzicht! Mocht je nog inspiratie zoeken voor Nieuw-Zeeland, dan weet je mij te vinden. De steden zijn daar inderdaad saai, het draait daar echt om de wonderschone natuur. Maar je plaatjes van Zuid-Amerika zijn ook te gek joh! http://www.marcellamolenaar.nl/reisbestemmingen/nieuw-zeeland/

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 19:56

   Yes, dank! Wat superhandig trouwens met die kleine thumbnails!

 • Reply Edith | [travel.create.repeat] 27 september 2016 at 19:57

  Wowwww Mellisa, wat een gave plannen! En een heel jaar, heerlijk. Kan niet wachten om lekker online met je mee te reizen!

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 20:12

   Ha dankje Edith! Ik kom alvast bij je lezen over een aantal landen in Zuid-Amerika!

 • Reply Danique 28 september 2016 at 00:10

  Wat een tof plan! En dat begint al best op te schieten! Lekker genieten van de voorbereidingen!

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 20:14

   Ja, stiekem is het al best snel! Ik kom snel even bijlezen bij jou!

 • Reply Rowan 28 september 2016 at 17:07

  Wauw wat een ontzettend mooie plannen! Lijkt mij heerlijk om nu al bezig te zijn met alle voorbereidingen!

  • Reply Mellisa 29 september 2016 at 20:15

   Ik vind ze zelf ook ontzettend gaaf haha! Het is best veel werk dat voorbereiden haha

 • Reply Niels 3 oktober 2016 at 06:35

  Gaaf! Dat is een mooi vooruitzicht! Ga er van genieten. Nog even afstuderen en dan heel veel plezier gewenst!

 • Reply Jessica 7 oktober 2016 at 19:11

  Onwijs leuk vooruitzicht meid, heerlijk straks na het afstuderen! 😀 Alvast heel veel plezier met de voorpret en de voorbereidingen en natuurlijk nog succes met het afstuderen. We doen snel een biertje als je nog ergens vrije tijd hebt haha! 😉

  • Reply Mellisa 16 oktober 2016 at 13:38

   Hehe jaa! Zag jullie event, niet heel interessant voor mij maar wel gezellig!

 • Reply Shamira | Kompas24.nl 26 oktober 2016 at 15:01

  Afstuderen en een hele gave reis in de planning, fijn vooruitzicht! Ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben en kijk uit naar je verhalen 🙂

 • Reply Marlies 3 november 2016 at 19:39

  Oh wat ben ik jaloers op jullie reis!
  Gelukkig heb ik al NZ en Australië gedaan and you are going to love it!
  Geniet ervan! Je kan ook altijd eens een kijkje nemen op de website van Work Away. Hier kan je ‘werken’ in ruil voor een slaapplaats. Ik heb dit nog niet gedaan maar ik ken mensen die het al wel hebben gedaan en die moeten meestal niet veel doen qua werk.
  Succes met alles!

  • Reply Mellisa 3 november 2016 at 22:36

   Aah bedankt voor de tip! Ik ga eens kijken, al slaap ik dan liever toch in een hotel en werk ik niet haha.

 • Reply Evelyn 5 november 2016 at 15:33

  Hoi! Gaan jullie na Nieuw Zeeland door naar Zuid Oost Azie? Dat zou echt heel grappig zijn omdat wij dat ook gaan doen. Lijkt me leuk te meeten in Nieuw Zeeland! Wij zitten er ook aan te denken wat Bounty eilandjes te gaan doen, Frans Polynesie staat high op de list, maar Fiji of Cook Islands lijken me ook helemaal fantastisch 🙂

  • Reply Mellisa 5 november 2016 at 15:37

   Haha jaaaaa, door naar Zuidoost-Azië! Die eilanden lijken me heerlijk, maar de ‘goedkope’ accomodaties zijn wel een beetje crappy + dat de tickets erg prijzig zijn. Heb jij al wat leuks gezien? Ik heb net campings geboekt voor de W-trekking in Chili 😀

 • Reply Evelyn 5 november 2016 at 15:58

  Oh zo nice! Ik heb je even op Facebook opgezocht, via via kwam ik bij je uit haha. Laten we daar bijkletsen!

 • Reply Linda | One Day Trip 6 november 2016 at 19:27

  Jaa, super vet! En perfecte timing, zo na je afstuderen. Klinkt als een fantastische reis!

  • Reply Mellisa 10 november 2016 at 21:03

   Ja ik heb er zo’n zin in!

 • Reply Hilde 7 november 2016 at 12:01

  Wat een gave reis gaan jullie maken! We zijn een half jaar geleden in Vietnam geweest en twee dingen vond ik echt geweldig daar: een trekking met Sapa Sisters in het noorden bij de rijstvelden en een tocht met Easy Riders rondom Dalat. Wij hebben een tweedaagse trekking in Sapa gedaan, maar ik zou zeker aanraden een driedaagse trekking te doen, ik vond het zo jammer dat het na 2 dagen al over was. En Easy Riders was geweldig om een blik in het echte leven van Vietnam te krijgen en op plekken te komen waar bijna geen toeristen komen. We hadden een hele leuke gids (schijnen ook veel copycats te zijn die wel alleen de toeristische plekken nemen). Als je wil, kan ik zijn contactgegevens sturen.
  Geniet van alle voorbereidingen en de reis zelf!

  • Reply Mellisa 10 november 2016 at 21:04

   Aah vet! Bedankt voor de tip. We zijn pas heel laat in Vietnam in de planning, maar ik zal het opslaan!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.