Bitcore Momentum
Bolivia, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 8: Spaanse les in koloniaal Sucre

11 april 2017
Sucre

Week 7 was een week vol met hoogtepunten dus besloten we het wat rustiger aan te doen. Het idee om Spaans te leren is al vaker voorbij gekomen en dat hebben we deze week dan ook gerealiseerd. Edwin zijn eigen leraar en ik mijn eigen lerares! Het was zeker geen straf in het mooie Sucre!

Verblijf bij een homestay

We komen aan bij onze familie waar we de komende 7 nachten zullen doorbrengen. De deur wordt open gedaan door een jongen die daar al blijkbaar weken zit en huishond Coco. Ook ontmoeten we een stelletje die Salsa lessen geven bestaande uit een man uit Ecuador en een dame uit Zwitserland. Daarna ontmoeten we Bertha en haar familie. Het voelt al snel als ons huis. We hebben een ruime kamer en hebben de eerste nachten zelfs een eigen badkamer tot onze beschikking. We eten een avond quesadillas en gaan naar een salsa lounge waar het salsa-stel hun moves laat zien. Ze moesten en zouden naar een bar gaan waar salsa werd gedanst 😉

Spaanse lessen

Elke dag om 08.30 uur begint onze Spaanse les. We hebben 4 uur les in de ochtend, waardoor we in de middag nog andere dingen kunnen ondernemen. Ik heb 3 verschillende leraren gehad. De eerste leraar was al bezet voor de andere dagen, de 2e lerares kon geen woord Engels waardoor ik geen bal van de grammatica snapte en mijn 3e lerares was echt perfect! Ik kon het goed met haar vinden en ze had allerlei kaartjes met vragen of voorwerpen waardoor we veel in gesprek waren. Uiteindelijk kon ik haar erg goed verstaan, kan ik in het verleden én in de toekomst praten! Bijhouden is wel de gouden sleutel, want anders vergeet je alles weer. Het scheelt dat Spaans een leuke taal is om te leren en het is niet al té moeilijk op wat uitzonderingen na.

Ook heb ik lekker geshopt in Bolivia en ben ik meer dan tevreden met mijn trui en rugzakje!

el semental

Een citytour door Sucre en heerlijk eten

De Spaans leraar van Edwin, Jorge, is blijkbaar naar Spaans leraar ook nog eens fotograaf én tourgids. Hij probeert Edwin van alles aan te smeren qua shows en tours, maar uiteindelijk besluiten we toch met hem de stad in te gaan voor een city tour. Jorge neemt ons mee naar allerlei plekken waar je niet zo snel als tourist zou komen. Van een kasteel wat nu fungeert als overheidsgebouw tot aan straten met menselijke botten. Ook zijn we in een prachtig hotel geweest waar zich ondergrondse gangen bevinden waar veel schatten zijn gevonden.

In Sucre hebben we nauwelijks gekookt. Het eten was zo goedkoop en zo lekker, dat het veel meer moeite en geld kost om zelf te koken. Onze favoriet is het vegetarische restaurant Condor, waar je een 3-gangen menu met een vers sapje voor ongeveer €3,50 kan eten. Naast dit restaurant vind je in Sucre ook goede Steakrestaurants, maar ook bijvoorbeeld Chinees/Thais. De laatste avond hebben we dan ook afgesloten met 500 gram steak, gedeeld uiteraard 😉

Naast Spaanse les hebben we dus erg veel gerelaxed door lekker overal te eten in het prachtige Sucre. Maar na zo’n week ben ik wel weer toe aan iets meer activiteiten! Ik ben wel helemaal tot rust gekomen én mijn Spaans is echt stukken beter!

Kun jij Spaans spreken?

 

Dit Vind Je ook Leuk

7 Comments

 • Reply Edith | [travel.create.repeat] 11 april 2017 at 16:24

  Leuk om te lezen! Ik vond Sucre echt de leukste stad van Bolivia, wij hebben hier ruim twee weken doorgebracht en het voelde zowaar een beetje als ‘thuis’. Vooral door de vele restaurantjes (en chocoladewinkels, haha) en het lekkere klimaat. Hoe lang reizen jullie nog door Spaanstalige landen? Want dan kun je nog even goed oefenen! 😉

  • Reply Mellisa 15 april 2017 at 21:23

   Wij ook! Ik vind Arequipa wel een beetje op Sucre lijken, maar net iets moderner en verfijnd! En die choco winkels, zo lekkerrrr!
   We hebben nu nog zo’n 2 maanden te gaan, dus moet het echt bijhouden!

 • Reply wannderful 15 april 2017 at 21:58

  Wow! hoe zalig allemaal!

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan 28 april 2017 at 15:22

  Haha ik spreek redelijk goed Spaans doordat ik een halfjaar in Spanje heb gestudeerd, maar ik heb ook een keer een week les gehad in Valencia en merkte toen ook dat het echt flink vooruit ging. Leuk!
  Ik vind je zwarte trui trouwens echt heel mooi, leuke aankoop!
  Hoe boek je die homestay eigenlijk?

  • Reply Mellisa 30 april 2017 at 00:01

   Aah dat is handig! De zwarte trui is van Edwin 🙂 Ik zat bij Bertha’s Homestay, ook te vinden op Booking/AirBnB. Zij runt ook de south american spanish school (staat in de Lonely Planet), was echt gezellig 🙂

 • Reply Marcella 9 mei 2017 at 08:03

  Klinkt als een perfecte week! Leuk om rustig aan te doen en intussen Spaans te leren. Mooie combi. Ik kan geen Spaans, maar zou op deze manier graag willen leren! Je kleding is tof!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.