Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Chili, Wereldreis

Wereldreis week 6: Helemaal het einde, Valparaiso en Geisers

24 maart 2017
Valparaiso

We zijn alweer 1,5e maand on the road en we zien echt zo ontzettend veel gave dingen. Wij zijn geen echte backpackers en huren deze week een auto voor 4 dagen, komen wellicht op TV, beklommen de vele treden in Valparaiso en zagen stoom uit de grond komen bij de El Tatio Geisers. Lees snel verder voor het uitgebreide verslag!

auto auto

Helemaal het Einde!

Voor de RTL4 kijkers, wij komen wellicht op TV bij het programma Helemaal het Einde. Voor de niet-kijkers, het is een programma op de maandagavond om 20.30 uur. Drie families hebben de kans gegrepen om een nieuwe start te maken in Chili. Ze wonen dichtbij het surfdorpje Pichilemu en wij wilden eigenlijk gaan kamperen op de camping van de familie van Wijchen! Afspraak gemaakt met vader des huizes en op bezoek dan maar. Meer mag ik er nog niet over zeggen, maar wie weet zie je ons over ongeveer 3 weken voorbij komen 😉 Daarna kan ik ook meer over ons bezoekje vertellen!

 Pichilemu Pichilemu Pichilemu

Pichilemu, surf walhalla

Nu we er toch zijn, waarom dan niet een surfles volgen? Dat was in ieder geval ons idee, want toen ik belde naar een surfschool waren er alleen lessen beschikbaar in het Spaans. We twijfelen, maar besluiten het uiteindelijk toch niet te doen. Het is toch fijner als je vragen kunt stellen en het antwoord goed kunt verstaan 😉 Dan maar even aan het strand zitten met een vers sapje. En omdat we een auto hebben, kunnen we gaan en staan waar we maar willen dus besluiten we om naar Valparaiso te gaan!

Valparaiso Valparaiso Valparaiso Valparaiso Valparaisodunas concon

Valparaiso, een soort favella’s?

We rijden de stad Valparaiso in en het eerste wat ons opvalt is dat het een beetje lijkt op de favella’s in Rio. Die hebben we overigens nooit in het echt gezien, maar wel op internet of TV natuurlijk. We rijden met onze kleine Suzuki de steile heuvels naar onze AirBnB op. Hij haalt het gelukkig net 😉 We verblijven 2 nachten bij onze AirBnB host Christian in een klein kamertje en ik slaap zelfs op een matras op de grond. Voor die €20 per nacht was het helemaal oké en ik heb zelfs een was in de wasmachine kunnen draaien! Ik heb gemixte gevoelens over Valparaiso. Het is een prachtige stad met heel veel streetart en gekleurde treden die je bovenop de heuvels brengt. De uitzichten over de stad is dan ook niet niks. Aan de andere kant is het ook een enorm arme stad, waar ontzettend veel alcoholisten de hele dag door op de trappen aan het drinken zijn. Het ruikt dan ook enorm naar urine overal, dus niet heel fijn om doorheen te lopen. Ondertussen woedt er ook weer een bosbrand iets verderop in Viña del Mar en de rook laat de zon haast verdwijnen. We rijden ook naar het stadje verderop, naar Viña del Mar en lopen over enorme duinen. Dit had ik hier niet verwacht! Het is er heerlijk stil en ik kijk naar hoe de woeste zee aan land komt. Op de 4e dag rijden we weer terug naar Santiago en nemen we de nachtbus naar San Pedro de Atacama!

el tatio el tatio el tatio el tatio machuca lamavlees machuca canyon

El Tatio Geisers

De eerste dag doen we het rustig aan in San Pedro de Atacama, aangezien we nu de hoogte in gaan. Het dorpje ligt op ongeveer 2500 meter hoog en je voelt het al als je je even inspant. De 2e dag gaan we mee met een tour naar de El Tatio Geisers. Zoals je zelf misschien wel weet hoe het gaat met tours, zouden we eigenlijk tussen 4 – 4.30 uur in de ochtend opgehaald worden, uiteindelijk was de bus er pas 5.10 uur. Sta je daar met je goede gedrag om 4.00 uur bij de deur van je hostel. We komen ongeveer als laatste aan met onze oude bus en de zonsopkomst hebben we eigenlijk al een beetje gemist. Dat mag de pret echter niet drukken, want de geisers zijn ook magisch in het licht. Het borrelt overal en de warme stoom komt mij tegemoet. De geisers bevinden zich op 4200 meter hoogte dus na een paar stappen ben ik al moe. Daarbij is het ook nog eens ijs en ijskoud, zeker 5 graden onder nul! Blauwbekkend lopen we langs de geisers, om vervolgens te ontbijten bij de geisers met een warme kop koffie! Daarna konden we even relaxen in een thermaal bad en was het alweer tijd om verder te gaan naar allerlei uitzichtpunten en een toeristisch dorpje. Ik heb daar overigens wel een spies met lama vlees gegeten en het was heerlijk!

Ik ben zelf echt geen fan van tourtjes. Bij de geisers mochten we maar 20 minuten rondlopen en dan moesten we alweer gaan ontbijten. Het liefst bepaal ik zelf wat ik doe, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Je komt niet zomaar ergens zonder eigen vervoer. Soms vallen tours een beetje tegen, maar soms vind ik ze ook fantastisch zoals in Thailand bij Khao Sok!

Wat vind jij van toeristische tours?

Dit Vind Je ook Leuk

10 Comments

 • Reply Ambigirl 24 maart 2017 at 20:07

  Wat een contrast! Van de palmbomen naar de besneeuwde bergen. Jullie hebben weer mooie dingen gezien en ook al valt soms iets tegen, toch blijf je genieten van de mooie dingen.

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:26

   Ja gek hè, de ene dag had ik nog een t-shirt aan en de andere dag vroren m’n vingers eraf 😉 Het is zeker waar wat je zegt!

 • Reply Lotte - scratchingmymap 25 maart 2017 at 23:11

  Weer leuk om te lezen en hallo week 6 alweer?! Benieuwd of je gaat verschijnen in het programma of niet, ze zenden het in België ook uit 🙂

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:27

   Ooh wat leuk! Ja het gaat veel te snel! Inmiddels is week 8 alweer bijna voorbij! Maar het internet en ik, geen geluk :p

 • Reply Linda | One Day Trip 26 maart 2017 at 12:00

  Hoé leuk dag jullie naar Camping The Orange Waffle zijn geweest 😉 wij kijken het elke week, dus ik ben benieuwd!!

  Wij gaan eigenlijk vrijwel nooit met tour mee. Precies om de reden die jij aangeeft. Laat ons alles maar zelf regelen en alles op eigen tempo doen.

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:29

   Jaa leuk hè, blijf kijken 😉 Wij volgen het ook via de RTL XL app! Wij proberen ook zo min mogelijk met een tour te doen, maja soms kan je gewoon echt niet anders. Een auto huren is soms gewoon echt té duur 🙁

 • Reply Linda | travellersoftheworld 26 maart 2017 at 19:58

  Wat een prachtige foto’s! Leuk om te lezen 🙂 Ik vind in sommige gevallen tours juist heel leuk, maar soms is het meer omdat het moet, dan omdat het nou zo leuk is. Ik bepaal ook graag zelf hoe lang ik ergens blijf hangen

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:29

   Dank! Jammer is dat soms. Ik snap niet dat ze toeristen nog steeds niet begrijpen?

 • Reply Marcella 28 maart 2017 at 10:54

  Jammer dat de tour wat tegenviel. Jullie hadden wel zelf een auto toch? Kon je daar niet mee naar de geisers rijden? Prachtig landschap, dat wel!

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:30

   Nope, alleen 4 dagen rondom Santiago! Daarna de nachtbus naar San Pedro de Atacama genomen. Het was wel inderdaad echt heel mooi 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.