books on zlibrary
Argentinië, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 5: Wijn in Mendoza en terug Santiago

18 maart 2017
Mendoza

We hebben Patagonië weer achter ons gelaten en hebben een warmere plek opgezocht namelijk Mendoza! We hebben hier enkele wijngaarden bezocht en hebben gerelaxed in thermale baden. Daarna was het weer tijd voor een grensovergang, namelijk die met Chili!

Warm weer en ik, of toch de bergen?

Na het redelijk wisselende weer in Bariloche (warm en toen weer koud), was een warme plek als Mendoza enorm welkom! Zo fijn om weer in een t-shirt rond te lopen en het niet koud te hebben. Patagonië is écht heel prachtig en het zit nog vers in m’n geheugen, maar ik functioneer toch beter als het wat warmer is. Ik ben wel echt nog steeds onder de indruk van Patagonië, mijn hoofd slaat al helemaal op hol als ik er weer aan denk. Ik had nooit gedacht dat ik het geweldig zou vinden om in mijn eigen tentje te kamperen en te genieten van de natuur. Ik mis de bergen toch wel, want de landschappen hier zijn niets vergeleken met de bergen van Patagonië.

Mendoza Mendoza Mendoza Mendoza Mendoza Mendoza Mendoza Mendoza MendozaMendoza12

Wijn proeven in Mendoza

We hebben al redelijk wat wijn op in Argentinië en inmiddels proeven we toch wel verschil tussen de verschillende Malbecs. Tijd om eens wat meer te weten te komen over die wijn! Vanaf Mendoza hebben we de bus gepakt naar Maipu, waar alle wijngaarden zich op een rijtje bevinden. We huren een fiets om langs deze wijngaarden te fietsen en natuurlijk wat te proeven. We fietsten langs 2 wijngaarden, waar we heerlijke proeverijen hebben gedaan. Tussendoor hebben we ook nog een olijvengaard bezocht, waar we uiteraard tapenades, olijfolie en olijven voorgeschoteld kregen. De volgende dag (zondag) zijn vrijwel alle wijngaarden dicht, behalve Trapiche. Een bekende wijngaard in Argentinië, wijn die je ook in de AH kan vinden 😉 We waren de enige voor de tour op zondag in het Engels en onze gids vertelde echt heel veel over de wijn en hoe het wordt gemaakt. Uiteindelijk kregen we ook nog iets speciaals te proeven, namelijk mousserende wijn die nog niet samengevoegd was. Lekker kan ik het niet noemen, maar wel apart om de 2 soorten druiven zo los van elkaar te proeven.

thermas cacheuta

Thermas cacheuta

Relaxen in de thermen van Cacheuta

Na al die wijntjes is een warm bad wel welkom. We werden opgehaald door een busje en werden afgezet bij de ingang van de thermale baden van Cacheuta. Er zijn heel veel baden waar je heerlijk in kunt dobberen. De temperatuur verschilt nogal tussen de baden, dus het ene moment lag ik in een heerlijk heet bad en het andere moment in een kouder bad. Een fijne dag!

aconcaguaSantiagoSantiago Santiago

En weer terug in Santiago

We verlaten Argentinië en gaan weer de grens over met Chili! De weg van Mendoza naar Santiago is een prachtige route. Je rijdt door de pas van de hoogste berg van Zuid-Amerika namelijk de Aconcagua. Bij de grens duurt het ook nog eens enorm lang, aangezien ze erg streng zijn in Chili. Natuurlijk hadden mensen weer allerlei verboden spullen bij zich en duurde het nog langer. In Santiago hadden we plannen om weer naar een wijngaard te gaan en mee te lopen met een free-walking tour, maar als je zo lang op reis bent heb je daar soms even geen zin meer in. Wat een leven hè? 😉 Dus hebben we maar zelf inkopen gedaan op de markt en zelf hamburgers met avocado gemaakt, yum! Ook hebben we hier maar wat zonnebrand ingeslagen, aangezien dat in armere landen vaak duur of lastig te verkrijgen is.
Inmiddels weer een busreis van 23 uur achter de rug nu!

Hoe is het bij jou? Blij met de uitslag van de verkiezingen?

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Linda | One Day Trip 21 maart 2017 at 09:20

  Heerlijk weer! Wat is jullie volgende betemmimg?

  En ja, ik ben best wel blij met de uitslag 🙂 hebben jullie iemand gemachtigd om te stemm

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:48

   Week 6 is Pichilemu, Valparaiso en San Pedro de Atacama! Nee helaas zijn wij ‘te vroeg’ weg gegaan en moesten we op het laatste moment nog heel veel regelen. Ik had geen tijd om speciale aanvragen te doen e.d. wel jammer… Maar ben best blij met de uitslag hoor 🙂

 • Reply Marcella 27 maart 2017 at 15:44

  Heerlijk, lekker wijn proeven. De route klinkt ook mooi. Ook al is het even wennen na Patagonië 😉

  • Reply Mellisa 28 maart 2017 at 21:18

   Hihi ja! Maar de Malbec in Argentinië is echt fantastisch!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.