Argentinië, Zuid-Amerika

Wereldreis week 4: Lange busritten en Bariloche

8 maart 2017
Bariloche

We zijn alweer een maand weg, normaal gesproken zouden we nu eigenlijk weer terug naar Nederland vliegen van een reis. Nu hebben we nog even de tijd, heel fijn! Na de prachtige hikes in El Chaltén pakten we de nachtbus naar de volgende bestemming: Bariloche.

Bariloche
De eerste lange busrit

Een busrit van 24 uur leek me al niks en het begon al lekker. De bus kwam al 3 kwartier te laat. Lange afstanden zijn ook niet eens heel goedkoop met de bus, dit ‘ritje’ kost al €125, kun je nagaan hoe duur vliegen hier is! Tijdens de busrit krijgen we enkele koekjes voorgeschoteld en een stukje brood met iets van rollade, niet de allerbeste maaltijd van de wereld dus 😉 Gelukkig waren we hier goed op voorbereid en hadden we zelf een boel empanadas meegenomen, yum! Ik heb nog wel redelijk kunnen slapen voor busbegrippen in de semicama stoel. De bus kwam te laat aan, terwijl we echt maar één keer een halfuurtje hebben gestopt. De rest van de tijd stopte de bus slechts heel kort om mensen op te halen en af te zetten. Het uitzicht was ook niet erg boeiend zoals hierboven op de foto, dus uren uit het raam staren zat er ook niet echt bij. We konden zo ons bed in rollen in het hostel toen we in de avond aankwamen.

Bariloche Bariloche Bariloche Bariloche
Mountainbiken in Bariloche

Je kunt de omgeving om Bariloche wel een beetje vergelijken met de Alpen, al zijn dit dan de Argentijnse Alpen. In de winter komen de toeristen hierheen voor de wintersport en in de zomer voor de andere outdooractiviteiten zoals hiken en mountainbiken. De eerste dag in Bariloche huurden we een mountainbike om vervolgens het ‘circuito chico’ te mountainbiken! In totaal is het rondje iets van 25 km, maar wij pakten het stuk vanaf Bariloche ook nog mee, waardoor we in totaal ongeveer 60 km op een dag hebben gefietst! Sportief toch? Sommige stukken waren erg pittig qua klim, maar ook vanwege het verkeer wat langs on raastte. Het geeft wel een enorme kick wanneer je de heuvel met een enorme snelheid weer afgaat op je mountainbike! De uitzichten zijn ook niet niks en het is dan ook geen straf om ergens wat te gaan drinken met uitzicht op de bergen. In de avond aten weer een heerlijke steak, in Nederland zijn die miezerige stukjes met pezen niet te vergelijken met deze heerlijke sappige malse stukken vlees!

Huishoudelijke taakjes

De eerste weken hebben we naast alle zelfgemaakte maaltijden tijdens de hikes, vrijwel altijd ergens gegeten. Tijd om zelf weer eens wat te koken. Zo krijgen we namelijk groentes binnen, want die vind je nergens in een restaurant. Ook is het tijd om de was eens écht te laten doen en niet meer in de wasbak met de hand. Wat kan schone was toch fijn zijn! Ook deze huiselijke dingen zoals koken en de was doen hoort bij het langere reizen.

Bariloche Bariloche Bariloche Bariloche Bariloche Bariloche
Ruta de los siete lagos met een huurauto

We huren lekker luxe een dagje een auto. Het is niet heel goedkoop, maa als je wat wilt doen in Argentinië qua tours ben je nog veel meer geld kwijt. De route langs 7 meren is een prachtige route en brengt je zoals de naam al zegt langs 7 meren. We rijden die dag in totaal 360 km langs de bergen en enkele ski-dorpjes. Het is mooi, maar we zijn al redelijk verwend met de bergen meer uit het zuiden, waardoor dit stiekem een klein beetje tegenvalt. De Lonely Planet quote: “Don’t miss it”, dus we hadden er meer van verwacht! Zijn we nu verwend? 😉

Lange busrit naar Mendoza

De week sloten we weer af met een lange busrit, deze keer van 19 uur. De busrit was een stuk luxer dan de vorige keer, aangezien we meerdere keren drinken en eten kregen. We kregen zelfs warm eten, een milanesa met wat slappe frietjes maar het was erg welkom. De bus was daarnaast ook nog eens voor 3/4 leeg, al heb ik deze keer niet zo goed geslapen.

Over Mendoza en de volgende bestemming lees je in het volgende reisdagboek!

Dit Vind Je ook Leuk

10 Comments

 • Reply Linda | One Day Trip 9 maart 2017 at 09:50

  De bussen van en naar Bariloche zijn ook echt verreweg het duurst. Vond de supermarkten in Argentinië ook echt zo duur vergeleken met bijvoorbeeld Chili.

  Hoe lang gaan jullie in totaal rondreizen?

  • Reply Mellisa 30 maart 2017 at 00:17

   Ja echt Argentinië was zo ontzettend duur 🙁 En die bussen echt niet normaal duur! We willen een jaar reizen, waarvan 4,5 maand in Zuid-Amerika 🙂

 • Reply Rachel Kromdijk 9 maart 2017 at 16:32

  Wat gaaf ik ga dit jaar met een eigen auto (en mijn vriend) naar italie, daar wil ik drie verschillende hotels bezoeken en dan daar de gebieden uitspitten, ben zo benieuwd

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:42

   Dat klinkt ook echt super! Dat staat ook hoog op m’n lijstje, een roadtrip in Italië!

 • Reply Ambigirl 10 maart 2017 at 20:31

  ik zou me die busritten ontzien (zeker als ze vol zijn) maar door de lange afstanden hoort het er nu helemaal bij. De mountainbiketoer lijkt me heel leuk om te doen.

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:42

   Ja helaas hoort het erbij! Maar het is prima te overleven haha 😉

 • Reply Linda | travellersoftheworld 11 maart 2017 at 14:00

  Zo leuk om te lezen, wat maken jullie een gave reis zeg! die busrit klinkt alleen wat minder (en super duur!). Waf een fijn vooruitzicht dat jullie nog lekker lang reizen en jullie hebben prachtige foto’s! Ik moet jullie eerdere verslagen nog lezen, dus dat ga ik nu ook even doen 🙂

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:43

   Dankje 🙂 Ja een heerlijk vooruitzicht, al mis ik nu soms wel een bank ofzo!

 • Reply Marcella 17 maart 2017 at 21:58

  Lange busritten joh, lijkt me best pittig! Bariloche ziet er tof uit, mooi dat blauwe water. Heerlijk om daar te fietsen!

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:47

   Zeker! Al kreeg ik wel een zere kont na zoveel kilometers 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.