Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Argentinië, Chili, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 2: Santiago en Torres del Paine

23 februari 2017

Het is al weer een lange tijd geleden dat ik iets van ons heb laten horen. Dit komt omdat wij even 6 dagen in de natuur aan het wandelen waren. Daarnaast is het internet in Patagonië ook niet vooruit te branden. We hebben veel gezien en gedaan in de tussentijd dus tijd voor weer een reisdagboek update!

santiago santiago santiago santiagofrozen yoghurt

Santiago, een fijn uitzicht en een fijne shoppingmall

Na een week Buenos Aires vlogen we naar Santiago in Chili en spendeerden hier maar anderhalve dag. Er is namelijk veel meer te doen in Chili dan in de hoofdstad hangen. De hoofdstad heeft zelf niet heel veel te bieden, al heb ik me hier prima vermaakt in een korte tijd. Zo heb ik mijn ogen uitgekeken in de grootste shoppingmall van Zuid-Amerika en heeft Edwin zelfs nieuwe schoenen. Hij was er achter gekomen dat z’n Vans niet echt comfortabel zijn om een dag op te lopen en om nou telkens op je wandelschoenen te lopen is ook weer zo wat. We hebben onszelf lekker verwend bij de Starbucks, een wok maaltijd met groente (!) (in Chili is groente en fruit betaalbaar) en een frozen yoghurt. Stiekem vond ik heel veel leuk in de Forever 21 en kostte het ook nog eens nauwelijks wat, maarja ik heb maar 1 backpack bij me. Ik heb mijzelf kunnen beheersen!
We hebben lekker gegeten in de uitgaanswijk Bellavista, waar overigens veel microbrouwerijtjes zitten. Ik heb dus ook een heerlijke pul bier gedronken.
Santiago heeft niet echt veel highlights, maar één daarvan is de berg Cero san Cristobal. Je kunt hier naar boven met de funicular, of gewoon met de benenwagen. Het laatste hebben wij gedaan, alvast ter voorbereiding op de W-Trekking 😉 Op deze berg heb je een super mooi uitzicht over de stad met de bergen op de achtergrond. Helaas hangt er wel wat smog doordat er nauwelijks wind staat en de hitte, maar alsnog konden we veel zien.
De volgende dag vertrok onze vlucht naar het zuiden, namelijk naar Puerto Natales!

Puerto Natales

Bam, wat een overgang in 1 land. Van 30 graden naar 12 graden met een stevige wind is even wennen, maar gelukkig zijn we daarop voorbereid. We hebben 2 nachten in Puerto Natales om alles bij elkaar te sprokkelen voor de trekking. Bustickets voor naar het park, bustickets na de trekking naar El Calafate (die schijnen vaak uitverkocht te zijn) en natuurlijk voedsel!
Een uitgebreid verslag van de W-Trekking volgt nog en ook tips hoe je deze trekking het best regelt en do’s & don’ts. Voor nu zal ik even kort toelichten hoe ik het de afgelopen 6 dagen in het park heb gehad en ik zal jullie in foto’s laten zien wat dit gebied te bieden heeft!

De W-trekking in nationaal park Torres del Paine

Wat ben ik blij dat ik deze trekking heb mogen en kunnen doen! Het is namelijk een fantastische ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Elke dag je tentje opzetten en er weer voor zorgen dat je een beetje normaal eet (pasta met tonijn en parmezaan was een topper hoor). Soms was het zwaar en viel het even tegen als je met je volle backpack de berg op moest lopen, maar ik heb nu wel kuiten waar je ‘u’ tegen zegt. Geen grammetje vet meer op te vinden. De fijnste momenten waren de momenten wanneer we bijna alleen bij een uitzichtpunt waren, zoals bij Glacier Grey. Wij liepen de W-Trekking van west naar oost, terwijl de meesten van oost naar west lopen. Hierdoor hadden we heel vaak dat het wandelpad ontzettend rustig was. We schrokken dan ook toen we het einde van de trekking naderden, namelijk de klim naar boven voor de 3 torens.
Het weer in Patagonië is echt zo ontzettend veranderlijk dat je letterlijk 4 seizoenen in 1 dag hebt. We hebben over het algemeen wel geluk gehad met het weer, behalve 1 dag. Man wat was ik chagrijnig en doorweekt, het heeft letterlijk de hele dag geregend. Door een stomme fout heeft een vogel ook nog eens een gat in onze tent gebeten, daarover later meer 😉 Gelukkig kan het landschap je de volgende dag dan wel weer een lach op je gezicht toveren. Kijk nu maar even mee wat ik allemaal heb mogen aanschouwen in Torres del Paine.

Op dit moment zit ik in de bus naar El Calafate in Argentinië, waar we weer zo’n hoogtepunt in Patagonië zullen gaan aanschouwen, namelijk de Perito Moreno Gletsjer!

De volgende update zal snel volgen, want inmiddels zijn we alweer bijna 3 weken onderweg. Wat gaat de tijd snel, vooral als je overal weer opnieuw moet wennen en je hele dagen aan het hiken bent!

Wil jij ook eens een keer naar Patagonië?

Dit Vind Je ook Leuk

16 Comments

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 23 februari 2017 at 14:52

  Leuk om een update te lezen! Wat een prachtige natuur en geweldige foto’s! Ik kijk uit naar de volgende update 🙂

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 22:43

   Patagonië was echt zo mooi! Wel fijn dat we nu weer in een iets warmer gebied zijn!

 • Reply Linda | One Day Trip 23 februari 2017 at 18:49

  Wat geweldig mooi, zo indrukwekkend!!

  Wij zijn wel in Patagonie geweest, maar niet zo ver naar het zuiden. Maar wil héél graag nog een keer terug om nog verder naar het zuiden te trekken.

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 22:44

   Ja jullie hadden een eigen auto, dat is daar ook echt helemaal geweldig om te hebben denk ik. Overal lekker kamperen in de natuur, heerlijk!

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 23 februari 2017 at 23:53

  Wat een geweldige omgeving, daar zal ik maar al te graag door heen willen struinen.
  Schitterende foto´s heb je gemaakt 🙂

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 22:44

   Dankje! Het is echt een gave bestemming om eens heen te gaan 🙂

 • Reply Mariëtte 25 februari 2017 at 14:39

  Wow wat een prachtige foto’s!!
  De vele (zware) km meer dan waard zo te zien…
  Leuk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen.
  Geniet er van samen! -X

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 22:50

   Heeee mariëtte! Wat leuk om wat van je te horen! Zo kunnen jullie een beetje zien wat we allemaal meemaken haha, we horen wel weer snel van je! Ik ga weer peppa big kijken 😉 x

 • Reply Evelyn 26 februari 2017 at 17:38

  Jaa eindelijk een update. Klinkt alsof je het prima naar je zin hebt!

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 23:03

   Zekers te weten! Al is reizen ook niet altijd rozengeur en maneschijn haha 😉

 • Reply Robert | Traveljunks 27 februari 2017 at 11:54

  Ah, de Tores! Dat is zeker één van die hoogtepunten die ik nooit meer zal vergeten. Geweldige plek is het toch 🙂

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 23:04

   Zeker! Al vond ik de hele trek gaver dan alleen het uitzichtpunt daar, was best wel toeristisch en de rest van de trek weinig mensen gezien 🙂

 • Reply Ambigirl 27 februari 2017 at 19:20

  Ja, ik heb het sinds vorig jaar op mijn to-do lijstje staan. Waarschijnlijk voor binnen 3-4 jaar. Dus nog even geduld. Maar verslagen over Patagonië lees ik heel erg grondig. En dan kunnen we ook nog eens genieten van prachtige foto’s.

  • Reply Mellisa 3 maart 2017 at 23:12

   Tof! Het is wel iets wat je inderdaad goed moet plannen en ook flink veel geld in je zak moet hebben 🙂

 • Reply Marcella 17 maart 2017 at 16:41

  Natuurlijk wil ik naar Patagonië! Jouw foto’s bevestigen het alleen maar weer. Wauww! Ik kijk uit naar julie uitgebreide verslag van de trekking. Die vogel en het gat in de tent, dat klinkt vervelend.

  • Reply Mellisa 23 maart 2017 at 23:46

   Haha! En het verhaal haha, het is wel beschamend dom maar het komt online 😛

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.