books on zlibrary
Colombia, Persoonlijk, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 18-19: Extreme sporten en even in Nederland

11 augustus 2017
Paragliden

In deze update lees je over onze laatste week in Colombia en onze laatste week Zuid-Amerika! Daarna keren we namelijk even terug naar Nederland. We bezoeken een schattig dorpje en trotseren een wilde rivier tijdens het raften en we vliegen als een vogel in de lucht. Ook maken we kennis met het drukke Bogota. In Nederland ontvang ik dan eindelijk mijn diploma en is er familie uit Indonesië en Canada op bezoek!

Barichara Barichara

Het pittoreske Barichara

Vanuit San Gil nemen we de bus naar Barichara, een schattig dorpje dichtbij San Gil. We kijken in enkele souvenir winkels en lopen via een oud pad naar een nabijgelegen dorpje Guane. We lopen tussen de groene heuvels en er is vrijwel niemand. Het is een leuk dagje uit en de dorpjes hebben allebei hun charme door de koloniale gebouwen.

Paragliden Paragliden Paragliden Paragliden

Raften

Raften voor gevorderden en paragliden

San Gil is dé plek in Colombia om je adrenalinepeil op te krikken. Je kunt hier allerlei extreme sporten beoefenen zoals raften, mountainbiken en paragliden. Onze eerste activiteit is raften! En dan niet op zomaar een rivier, nee op een rivier met stroomversnelling van niveau 4 en 5. Het allerhoogste niveau dus! En gaaf dat het was, ik heb gepeddeld voor m’n leven. Na het raften werden we getrakteerd op veel fruit en gegrilde kip.

De volgende dag staat er een andere extreme sport op het programma, namelijk paragliden. Hoe vet is dat om met een parachute over een groen landschap te vliegen? We zijn gelukkig maar met z’n 3’ en waardoor we niet lang op elkaar hoeven te wachten. Ik mag als eerste en ben eigenlijk helemaal niet bang. Ik krijg de uitrusting om en binnen no-time zit ik in m’n zitje in de lucht. Het voelt echt heerlijk rustgevend en na enkele achtbaan bochten sta ik helaas alweer met mijn voeten op de grond.

Na San Gil vertrekken we naar de hoofdstad van Colombia, wat tevens ook het eindpunt is van onze maanden in Zuid-Amerika.

Bogota Bogota

Bogota, een dag is te kort!

De bus zou er 6 uur over doen, tel er daar maar 3 uur bij op vanwege stops en files. Uiteindelijk komen we erg laat aan in Bogota en hebben we écht enorm veel zin in eten. Na het eten is alweer tijd voor onze laatste nacht voor onze vlucht terug naar Nederland. De laatste dag lopen we door het oude centrum van Bogota en bezoeken we het ‘Goud Museum’. Ook lopen we even binnen bij de juweliers die smaragden verkopen en ik ben verkocht. Totdat ik naar de prijs vraag en ik geen idee of het een goede smaragd is. Uiteindelijk heb ik het geld maar in mijn zak gehouden.

Kinderdijk

 

Even terug in Nederland

De vlucht terug heb ik nauwelijks kunnen slapen. De vluchten van AirEuropa zijn namelijk niet heel erg comfortabel te noemen met de kleine stoeltjes en het gebrek aan beenruimte. In Nederland zit onze tijd helemaal volgepland met afspraken met familie en vrienden én mijn diploma-uitreiking. Ook ben ik lekker naar Amsterdam geweest en zijn we met mijn familie naar Kinderdijk geweest.

 

Wereldreis deel 2

Na 1,5 week in Nederland is het tijd om de Hollandse bodem weer te verlaten. We gaan richting Azië en starten in Sri Lanka! We hebben bijna 4 weken om dit land te ontdekken en aangezien het land 1,5x zo groot is als Nederland kunnen we hopelijk al een boel zien. Na Sri Lanka vliegen we naar Kuala Lumpur en zullen we door Maleisië gaan reizen! De bestemming daarna is nog onbekend, we weten niet zo goed of we gelijk naar Indonesië gaan of eerst nog bijvoorbeeld naar Laos. 1 November start dan ons grote avontuur in Nieuw-Zeeland met de camper! We zullen hier maar liefst 2 maanden rondrijden in een camper. En dan is het alweer december dus hoe en wat zien we dan wel weer.

 

Wat zijn jouw aankomende reisplannen?

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Linda | travellersoftheworld 12 augustus 2017 at 07:40

  Leuk weer een nieuwe update! Volgens mij is het best fijn om even terug in Nederland te zijn, tussendoor. Maar daarna ook heel fijn om weer weg te mogen. Gaaf al die extreme sporten en mooie foto’s 🙂

 • Reply Lotte 14 augustus 2017 at 08:42

  Ik vind het echt tof dat jullie zo een part I en II (en… ;-)) hebben aan jullie wereldreis! Nog even tussendoor bijkletsen met iedereen en je diploma uitreiking meemaken en dan weer met een vers ingepakte backpack weer op pad!

 • Reply Annelies 14 augustus 2017 at 21:39

  Genoten van jullie update. Heel veel plezier in Maleisië. Ook al benieuwd naar je verhalen van Indonesië en Nieuw-Zeeland. Zelf al in Java en Bali geweest en ook Nieuw-Zeeland maar enkel 4 weken en dat is veel te kort!

 • Reply Danique 17 augustus 2017 at 22:21

  Leuk om te lezen! Volgens mij was Maleisië ook wel geslaagd ;).

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.