Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Colombia, Peru, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 14-15: De machtige Amazone en hoi Colombia!

15 juni 2017
Cocora Valley

Deze keer 2 weken in 1 reisdagboek. Ik denk dat ik dit voortaan maar ga aanhouden, want ik loop écht achter met schrijven. Ik geef de schuld aan Netflix en al die leuke activiteiten 😉 Ook had ik een beetje een blogdip, maar ik heb wel weer meer zin gekregen om te gaan bloggen! In dit reisdagboek lees je over onze avonturen in de Amazone en zeggen we Peru gedag en hoi tegen Colombia!

Iquitos: midden in de Amazone

We vliegen vanaf Lima naar Iquitos, een stad die alleen te bereiken is met de boot of het vliegtuig! Hier regelen we onze trip naar de jungle voor 4 dagen. Eerst verkennen we het stadje zelf en een soort dorpje ernaast, Belen. Dit gedeelte is echt een en al armoede. Mensen wonen in houten huisjes langs de rivier zonder enig sanitair, wat dus betekent dat alles in de rivier gedaan wordt. Ik zie kinderen zwemmen in het water waar zij dus ook hun behoeften doen. Wel zijn ze ontzettend blij om ons te zien en zwaaien aan een stuk door.

4 dagen de Amazone in

De volgende dag begint ons avontuur in de Amazone! Eerst rijden we een stuk naar onze opstapplaats om vervolgens met de boot verder te gaan. Het is ongeveer 3 á 4 uur varen en dan komen we bij onze lodge aan. We zijn de enige in deze lodge naast onze gids en schipper. Nadat ons bedje is opgemaakt (met klamboe 🙂 ) gaan we op pad om luiaarden te spotten! We zien er 2 hoog in de bomen en helaas heb ik geen zoomlens. In de avond gaan we op pad om kaaimannen te spotten! Er zat blijkbaar een capybara tussen het riet en de gids pakt her en der een kaaimannetje op.

De andere dagen bestaan uit vissen, wandelen in de jungle overdag en ‘s nachts, relaxen in de hangmatten, spotten van dieren vanuit de boot en een bezoek aan een dorpje. Ik vang wat kleine meervallen (catfish) en piranha’s! Edwin heeft minder geluk en vangt helemaal niets. Verder hebben we ontzettend veel gave vogels gezien, giftige kikkertjes, een giftige slang, spinnen en heb ik zelfs een kaaiman vastgehouden. Ook hebben we pootafdrukken gespot van jaguars en hoorden we een anaconda jagen in de verte. De Amazone in voor 4 dagen is één van de gaafste trips die ik ooit heb gemaakt.

Hola Colombia!

We nemen de boot naar Leticia, Colombia, hier steek je overigens zo de grens over bij Peru, Colombia en Brazilië. Hiermee zijn we overigens voor het eerst hard mee opgelicht en hebben we 2x de prijs betaald voor een ticket. Ik heb nog geklaagd in Tabatinga, Brazilië in het kantoor, maar geen geld gezien. In Leticia kijken we naar de halve finale van de Europa League en zien Ajax doorgaan naar de finale. Edwin is opgelucht ;). In Leticia doen we eigenlijk vrij weinig en nemen even rust. Vanaf Leticia vliegen we via Bogota naar Cali!

In Cali slapen we bij de familie van een collega die ik ken van mijn weekendbijbaan in het ziekenhuis. Het is in een woonwijk en wel een eindje uit het centrum, maar wel gezellig om daar te zijn! Helaas is Cali niet echt onze stad en gaan we na 2 nachten door naar Salento, de koffieregio.

Koffie en palmbomen van 60 meter

Het dorpje Salento bevindt zich in de bergen waardoor de temperatuur hier niet erg hoog is. Bij aankomst regent het en is het zelfs een beetje fris! Gelukkig klaart het de volgende dag op en lopen we naar een koffieplantage. We lopen eerst verkeerd, maar uiteindelijk is het toch een mooie route geweest. We krijgen uitleg over de koffie en moeten zelfs aan de slag om koffiebonen te plukken. De tour eindigt met een kopje koffie natuurlijk! Je verwacht natuurlijk het beste kopje koffie ooit, maar de koffie hier is zoet/zurig. Je moet ervan houden denk ik ;). Onze groep zat vol met Nederlanders, het is typisch Nederlands om zo’n tour te doen geloof ik. Nederlanders houden eenmaal van koffie!

De volgende dag gaan we naar de Cocora Vallei waar imposante palmbomen de hoofdattractie zijn. We lopen heuvel op om een beter zicht te krijgen over de vallei en gaan ook langs het ‘kolibriehuis’. Deze vogeltjes zijn hier vaste gasten, aangezien ze maar al te graag het suikerwater drinken. Echt geduld om een goede foto te nemen van ze had ik niet, alles mislukte zowat 😉 Toen iedereen weg was en wij nog alleen over waren, kwamen er ook nog twee andere gasten langs. Ik heb nog steeds geen idee wat voor een dieren dit zijn, maar schattig waren ze wel!

Ik plaats meer op social media, je kunt Grenzeloos Reizen ook volgen op: Facebook | Instagram | Twitter

Ben jij al eens ergens de Amazone in geweest?

Dit Vind Je ook Leuk

No Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.