Peru, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 13: Paracas en Lima + Winactie!

28 mei 2017
Win Spaanse Les

Na hoogtepunt Machu Picchu reizen we verder langs de kust richting Lima. We maken eerst nog een stop in Paracas, waar we de Islas Ballestas aanschouwen. Deze eilandjes worden ook wel de ‘Galapagos voor de armen’ genoemd. Daarna maakten we kennis met Lima in de wijk Miraflores. M’n Spaans begint een beetje af te takelen, maar jij kunt nu Spaanse lessen winnen!

De Galapagos voor de armen

Aangezien wij niet naar Ecuador afreizen en dus niet naar de Galapagos gaan, reizen we naar Paracas. Hier vind je de zogenaamde ‘Galapagos voor de armen’, al is het totaal iets anders geloof ik. Het dorpje is 10 jaar geleden verwoest door een tsunami, maar het ziet eruit alsof het net is gebeurd. In Paracas kun je overal genieten van gerechten uit de zee. Ik eet wel een halve kilo vis per dag, ceviche, schelpdieren, gebakken vis of een soort van kibbeling. Het is allemaal veel te lekker voor een goede prijs.

De Galapagos voor de armen genaamd Islas de Ballestas is alleen te bereiken per boot. We nemen een tourtje van ongeveer 2 uur naar de rotsen en zien echt duizenden vogels tegelijk! Het is echt heel bizar om te zien en we moeten uitkijken dat we geen vogelpoep op ons krijgen 😉 Ook zien we schattige pinguins de rotsen aflopen en een boel luie zeeleeuwen. Het is bijzonder om al deze dieren op de rotsen te zien, maar of je het nou echt met de Galapagos kan vergelijken? Ik denk het niet…

Paracas Paracas Paracas Paracas Paracas

Ook nemen we nog een bus/tour naar het nationale park, maar het is eerlijk gezegd niet echt de moeite waard. We stoppen bij een museum, wat uitzichtpunten en worden afgezet bij een veel te duur restaurant waar we overigens niet zijn gaan eten.

Met een volle buik vol met vis vertrekken we met de bus naar Lima. Niet de stad waar ik heel erg naar uitkeek…

Lima Lima Lima Lima

Lima, het bruisende Miraflores

We komen aan met de bus in Lima en ik ben gelijk op mijn hoede. Waar zijn we en waar kunnen we een veilige taxi nemen? De taxi’s zijn hier echt opeens een stuk duurder, terwijl ik zou denken dat alles in een grote stad goedkoper zou zijn. We komen veilig aan in ons hostel in Miraflores, een luxe businesswijk waar eigenlijk elke toerist zit. De rest van Lima is namelijk niet ‘je van het’, dus loop je maar in een bubbel in Miraflores als toerist. Ik vind het prima en geniet van het uitzicht langs de boulevard en de shoppingmall. Mensen vliegen met hun parachute over het water en komen weer aan op de mooie boulevard.

We komen aan het eind van onze reis in Peru, maar we hebben nog 1 specialiteit niet geproefd. De cavia. Ik heb helemaal niks met cavia’s, maar als het je lievelingsdier is kun je er misschien tegen zijn. In Peru is het een gerecht wat families bij speciale gelegenheden eten.

Toch vind ik het er best gezellig! We kijken de halve finale van de Europa League waar Ajax nog met 4-1 wint van Lyon bij TGIFridays. Ook gaan we naar de bioscoop voor ongeveer €3! Guardians of the Galaxy 2 draait in het Engels met Spaanse ondertiteling en het was leuke film. Her en der eet ik een lekker ijsje en zelfs een lekkere wokmaaltijd. Lima heeft me toch verrast!

Hoe zit het met mijn Spaans? Win Spaanse lessen!

Oké oké, ik ben echt alweer heel veel vergeten. Ik praat eigenlijk weer alleen maar in de tegenwoordige tijd en in de verschillende landen in Zuid-Amerika zijn de accenten ook weer anders. Als men heel snel praat versta ik er echt geen niks van, maar we komen er wel. In totaal heb ik 30 uur Spaans gehad en kom ik aardig ver op reis.

Gus van De Spaanse Taal Club stuurde mij een mailtje en ik was gelijk enthousiast! Hij heeft een eigen YouTube kanaal die je hier kan vinden waar hij elke week een lesje Spaans online zet, super leuk! Nu geeft hij ook 1-op-1 lessen via Skype en ik mag er 5 weggeven aan iemand die deze lessen wil volgen bij Gus. Een prima start voor jouw reis naar een Spaanstalig land!

Hoe doe je mee? Heel simpel!

-Like de Facebook-pagina van Grenzeloos Reizen en laat hier of op Facebook een berichtje achter zodat ik weet dat je meedoet.

Gus zou het uiteraard ook leuk vinden als jullie zijn lessen volgen op zijn Youtube-Kanaal!

Ik maak de winnaar bekend op 6 juni via Facebook! (Poeh dan zit ik bijna weer in het vliegtuig naar NL)

 

Dit Vind Je ook Leuk

6 Comments

 • Reply Jeroen Prins 28 mei 2017 at 21:28

  Ik wil al tijden Spaans leren, helaas is het er nog steeds niet van gekomen. Dit zou een perfect begin zijn!

  • Reply Mellisa 7 juni 2017 at 02:27

   Spaans is een prachtige taal!

 • Reply Sonya 29 mei 2017 at 06:56

  Leuke blog. Ik zou ook graag Spaans leren! (Pixk me, pick me ☺) Ik ga naar Costa Rica & Panama!

  • Reply Mellisa 7 juni 2017 at 02:29

   Dat lijken mij prachtige bestemmingen, die tropische eilandjes met het prachtige blauwe water. Genieten!

 • Reply Kim 30 mei 2017 at 06:00

  Wat heerlijk om bij je blogs weg te dromen en even op reis te zijn tussen al die saaie werkdagen door?. Inmiddels zelf ook aan het voorbereiden voor mij. Reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden eind van het jaar. Dus die Spaanse lessen komen goed van pas. Via het YouTube kanaal van Gus was ik al begonnen wat basic theorie te leren. Geniet nog even van je reis!

  • Reply Mellisa 7 juni 2017 at 02:34

   Haha leuk om te horen! Bedankt en we vertrekken ook richting Azië en Nieuw-Zeeland dus er komt nog genoeg online om bij weg te dromen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.