Peru, Wereldreis, Zuid-Amerika

Wereldreis week 12: Het wereldwonder Machu Picchu en Huacachina

16 mei 2017
Machu Picchu

Na 3 maanden reizen was het eindelijk tijd voor één van de zeven nieuwe wereldwonderen, namelijk Machu Picchu. We hebben niet de Inca Trail gelopen, maar zijn via de jungle naar Machu Picchu gefietst en gelopen. Daarna was het wel tijd om onze spieren wat rust te gunnen in een prachtig Ecoresort met een heel fijn zwembad in Huacachina.

Inca Jungle trail  Inca Jungle trail Inca Jungle trailInca Jungle trail Inca Jungle trail Inca Jungle trail Inca Jungle trail Inca Jungle trail

Inca Jungle Trail

Voordat we in Cusco waren hadden we een beetje bedacht hoe we bij Machu Picchu wilden komen. In ieder geval niet met die dure trein, want een enkeltje voor $80 gaat ons net iets te ver. Toen las ik iets over een Inca Jungle Trail waarbij je eerst gaat downhill mountainbiken, hiken, raften en ziplinen. Dat klinkt als muziek in de oren dus boeken we die uiteindelijk voor een goede prijs inclusief entree voor Machu Picchu. 4 dagen op pad waarbij we de laatste dag vroeg op moeten om als één van de eersten bij Machu Picchu aan te komen.
We beginnen de eerste dag met 50 km downhill mountainbiken. Deze keer zijn Edwin en ik de snelste want het is op een prima geasfalteerde weg. Nog krijgen mensen het voor elkaar om bijna van hun fiets te vallen. Na het mountainbiken stappen we een raftboot in om te gaan raften. De rivier is echt ontzettend wild en we vliegen in de lucht. Een andere boot slaat zelfs helemaal om.
De volgende dag lopen we ongeveer 7 uur met veel stops tussendoor, want het is erg heet in de jungle. Onderweg stoppen we ook bij een monkey house waar ze verschillende dieren los hebben lopen waaronder een heel schattig gek aapje die zo op je schouder kruipt. We proeven daar van de koffie die iets verderop groeit. Niet de beste koffie want het is nogal zurig. We eindigen de dag bij thermale baden, wat heerlijk! Tijdens het avondeten komt er jungle tequila op tafel te staan en eindigen we ergens in een club met onze groep.
De volgende dag worden we allemaal niet heel fit wakker (iets met een kater), maar het is toch tijd om te gaan ziplinen. Ik heb het zwaar tijdens het ziplinen maar het is wel erg gaaf! Na het ziplinen is het tijd om het laatste stuk te wandelen naar Machu Picchu town, oftewel Aguas Calientes. We lopen langs de treinrails naar het stadje en na iets meer dan 2 uur komen we aan in ons luxe hotel mét WiFi!

Machu Picchu Machu Picchu Machu PicchuMachu Picchu Machu Picchu Machu Picchu Machu Picchu Machu Picchu Machu Picchu
En dan is het eindelijk zo ver: wereldwonder Machu Picchu!

We staan om 4.20 uur klaar voor vertrek. Op naar de trappen naar boven en rond 6 uur zijn we bij de ingang. De eerste 2 uur vertelt onze gids enkele dingen over de prachtige incastad, maar helaas kunnen we er nog weinig van zien door de mist. Gelukkig klaart het rond 8/9 uur op en zien we eindelijk dat ansichtkaart plaatje! Ook lopen we nog even naar de Sun Gate, waar de mensen die de Inca Trail hebben gelopen de incastad binnen komen. Fantastisch mooi om eindelijk dit wereldwonder in het echt te zien!

Huacachina Huacachina Huacachina Huacachina Huacachina

Oase Huacachina

Na al het wandelen en hoogtepunt Machu Picchu was het wel even tijd om weer te relaxen. Na de nachtbus komen we in de ‘woestijn’ van Huacachina aan. We vertoeven er heerlijk in een ecocamp met een heerlijk zwembad voor 3 dagen. Daarnaast lopen we rond de oase en gaan mee met een buggytour vol adrenaline. Tijdens de tour zoeven van de zandduinen op onze buik met een sandboard en de buggy raast over de heuvels. Ik gil het uit (ik heb niet zelf gereden hoor ;)), want de adrenaline raast door m’n lichaam heen!

Hoeveel wereldwonderen heb jij al gezien?

Dit Vind Je ook Leuk

14 Comments

 • Reply Evelyn 16 mei 2017 at 08:28

  Dat is ook een leuke manier om naar Machu Picchu te gaan! Supermooie foto’s. Waar ga je hierna heen?

  • Reply Mellisa 18 mei 2017 at 23:02

   We zijn al een aantal dagen in Colombia :p Ik loop flink achter haha!

 • Reply Manouk - Groetjes uit Verweggistan 16 mei 2017 at 12:05

  Heel tof! Wij gaan wel de Inca Trail doen, maar deze leek me inderdaad ook erg leuk 🙂

  • Reply Mellisa 18 mei 2017 at 23:03

   Heel veel succes ermee! Wij wilden hem niet plannen en vind het ook wel echt heel prijzig!

 • Reply Rachel 16 mei 2017 at 20:43

  Wat geweldig zeg, ik wil ook zo graag naar Machu Picchu gaan!

  • Reply Mellisa 18 mei 2017 at 23:04

   Snel doen zou ik zeggen! Er komen steeds meer regels wat betreft het bezoek en het wordt duurder!

 • Reply Linda | One Day Trip 17 mei 2017 at 08:53

  Gelukkig klaarde het uiteindelijk op! Bij ons klaarde het maar een beetje op, dus zagen Machu Picchu enkel door de wolken heen (er zaten wel wat gaten in de lucht).

  Wat vonden jullie van Huacachina? Wij zijn er uiteindelijk maar een uurtje gebleven, vonden het echt te toeristisch, met een oase die kunstmatig nat wordt gehouden. Al geloof ik wel dat het heel vet is om met een buggy door de woestijn te scheuren 🙂

  • Reply Mellisa 18 mei 2017 at 23:08

   Aah dat is wel een beetje balen! Het was echt heel rustig in Huacachina toen wij er waren en zaten dus in een enorm relaxed ecocamping-achtig-iets. Die buggytour was echt wel lachen en het sandboarden ook! Maar na 3 dagen in hetzelfde restaurantje eten gaat wel vervelen 😉

 • Reply Lotte 17 mei 2017 at 09:22

  Wauw, wat een heerlijke week was dit zeg! Echt zo gaaf en bijzonder!!! Prachtig ook dat je na vier dagen boordevol actie, je ein-de-lijk Machu Picchu mag aanschouwen. Was het er druk?

  • Reply Mellisa 18 mei 2017 at 23:11

   Ja dat is best wel een beloning! In het begin was het niet zo druk, maar toen wij weer naar beneden liepen werd het echt heel druk met allerlei tourgroepen e.d.

 • Reply Marcella 28 mei 2017 at 17:21

  Wat onwijs gaaf om Machu Picchu in ‘t echt te spotten! Wauww! Gave manier om er te komen ook. Tof! Ik heb alleen het colosseum gezien, dus ik heb nog veel gaafs te ontdekken!

  • Reply Mellisa 7 juni 2017 at 02:27

   Aah het Colosseum is ook machtig mooi! Denk dat jij Peru ook erg zou waarderen met alle bergen 🙂

 • Reply Sara 17 oktober 2017 at 12:22

  Gave tour! Waar heb je die geboekt?

  • Reply Mellisa 27 oktober 2017 at 11:48

   Hi! Bij Reserv Cusco! Ter plekke geboekt en onderhandelen over de prijs 🙂 Maar wij waren niet in hoogseizoen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.