Persoonlijk, Wereldreis

Wereldreis: Hoe is het bijna een half jaar later?

1 juli 2018
Soesterduinen

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, die wereldreis. Toch is het pas iets meer dan 5 maanden geleden dat we weer op Schiphol stonden. Ons leven in Nederland is in een stroomversnelling gegaan. Een huis, een baan, een auto etc. We doen zo weer mee met de rest van Nederland. Hoe is het nou om na een jaar reizen weer ‘het normale leven’ te leiden en hoe gaat het met ons? Ik vertel het je!

De thuiskomst

Op 27 januari vlogen we met Aeroflot vanuit Hanoi via Moskou naar Amsterdam. We werden gewoon opgehaald door de ouders van Edwin, geen gekke fratsen met spandoeken of iets dergelijks. Zo zijn wij niet. Na een goede nachtrust stond er wel familie op de stoep. Leuk om iedereen weer te zien na zo’n lange tijd en toch voelt het dan weer als vertrouwd. We hadden ook wel wat mensen gezien in juni, toen we even terug waren in Nederland. Maar dat was immers ook alweer meer dan een half jaar geleden. Na een paar dagen waren we wel weer gewend aan het koude Nederland. We hebben zelfs nog op het ijs gestaan! Daarna was het tijd om op zoek te gaan naar een heleboel..

Op zoek, op zoek en nog eens op zoek

Edwin had allang geregeld dat hij weer terug kon komen bij zijn zelfde werkgever. Ik daarentegen moest op zoek naar mijn allereerste baan. Ik twijfelde over welke richting ik nou op zou moeten. Wordt het de apotheek of toch het bedrijfsleven? Uiteindelijk had ik veel keus en was binnen 3 weken aan het werk in een apotheek. Een week later hoorden we dat een appartement in Utrecht hadden. Zo snel kan het dus gaan.

Inmiddels ben ik er ook wel achter dat ik totaal niet van klussen houd. Verven en een vloer leggen ging nog wel, maar toen de gordijnrails opgehangen moesten worden had ik er echt geen zin meer in. Het is ons aardig gelukt en we wonen inmiddels in een redelijk ingericht huis. Lekker makkelijk dat de IKEA alles op de 3e verdieping brengt, want dat scheelt een hoop gesjouw! Toch voelen we niet zo heel veel meer voor een flat in Utrecht. Het is wel oké, maar niet ons droomhuis (al zullen de stadse mensen het niet met ons eens zijn). In ieder geval niet om hier met mooi weer binnen of op een balkon aan de straat te zitten. Dus kwam toen het volgende idee!

Weet je nog, die maanden in de camper?

In Australië en Nieuw Zeeland hebben we maar liefst 3 maanden in een camper gereisd. Hierdoor is onze liefde wel een beetje ontstaan voor een het kamperen met een camper. Soms stonden we aan een grasveld bij een sportvereniging, maar het meest van de tijd konden we lekker in de natuur staan. We hebben net een auto en een motor gekocht. Maar stiekem breken we weer ons spaargeld aan. Je zal vast denken, waar halen zij het geld vandaan? We zijn echt ruim onder ons budget gebleven tijdens de wereldreis en hebben toch alles kunnen doen wat we wilden! Daarom zijn er dus wat euro’s voor mooie spulletjes in Nederland. Stiekem zijn we bij een aantal campers wezen kijken en bij de laatste wisten we het gelijk, dit wordt hem! Gelijk hetzelfde uur nog betaald en overgeschreven bij een boekenwinkel. Het weekend erop zijn we op pad geweest en wat is dat heerlijk! Ik ben verliefd op mijn huis op wielen.

Het weer in Nederland is de laatste weken toch ook on-Hollands te noemen! Wat een geluk hebben we met dit perfecte zomerse weer. Heerlijk kampeerweer! Van mij mag het de hele zomer wel zo zijn.mountainbike ardennen

  

En die reislust?

Die is uiteraard nog vol op aanwezig! We gaan vaak korte tripjes met de camper maken in eigen land of net over de grens. Ik vond het namelijk net een minivakantie in Limburg! Eind augustus trekken we er met de camper lekker op uit. We zoeken nog een leuke bestemming voor zo’n 1,5 week, dus niet al te ver rijden. Ook zijn inmiddels de tickets geboekt voor de ‘grote reis’, we gaan naar Nepal! Heerlijk wandelen in de bergen en helemaal tot rust komen zonder al die haastigheid. Het is wel echt wennen aan de drukte in Nederland, ook het constante gezeur van veel mensen kan ik helaas ook weer verstaan. Ideaal die camper, om de stad te ontvluchten! Ook ik klaag uiteraard, maar zo’n lange reis heeft mij wel laten zien dat ik het toch wel heel erg goed in Nederland heb.

Het was de laatste tijd roerig met allerlei nieuwe dingen, maar ik heb volgens mij wel weer een beetje mijn draai gevonden in ons landje. Ik heb nog bergen verhalen en tips over de wereldreis natuurlijk en ga dat weer op Grenzeloos Reizen delen!

Wat zijn jouw volgende reisplannen?

 

Dit Vind Je ook Leuk

1 Comment

  • Reply Linda | travellersoftheworld 29 juli 2018 at 10:50

    Super leuk om te lezen en zo’n camper klinkt echt geweldig! Nepal klinkt ook als een geweldig plan. Wij gaan over twee weken een weekje uitrusten in Tunesië na een heel druk werkjaar. In oktober vertrekken wij als het goed is voor onbepaalde tijd op reis en starten wij in Nieuw-Zeeland. De Filipijnen, Japan en Nepal staan ook op ons lijstje. Ik kan niet wachten!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.