Reistips, Tips & Tricks

Welke tas neem je mee op citytrip?

27 maart 2016
Welke tas neem je mee op citytrip?

Soms ga je maar een aantal dagen op reis en heb je geen zin om onnodig veel bagage mee te slepen. Vaak worden er al restricties op je bagage gelegd door bijvoorbeeld de low-cost airline waar je wellicht mee vliegt naar je bestemming. Welke tas of koffer is dan handig om mee te nemen?

Iedereen zal wel zijn of haar voorkeur hebben voor een tas en de spullen die je mee wilt nemen. Voor een citytrip heb ik nooit zoveel kleding nodig en reis ik dan ook met weinig bagage. Ik vertel je wanneer en waarom ik welke tas of koffer meeneem.

Timbuk2 rugzak Timbuk2 rugzak Timbuk2 rugzak

Weekend 2-3 dagen

Tijdens een kort weekendje weg heb ik niet zo heel veel nodig. Een setje kleren aan en een setje kleren extra heb ik eigenlijk wel genoeg aan. Daarnaast neemt schoon ondergoed ook weinig ruimte in beslag, camera erbij en klaar! Voor een kort weekendje heb ik dus zeker genoeg aan een rugzak. Een waterproof rugzak is altijd handig, want je weet maar nooit wanneer het gaat regenen. Een tas met een apart vak voor een laptop is ook erg fijn als je die mee wilt nemen voor het typen van een blog natuurlijk! Ga je rond slenteren in de zomer in bijvoorbeeld Barcelona, dan is een rugzak met ventilatiekanalen op je rug ook geen overboden luxe. En als je op een hete zomerdag je bieropener vergeten bent, zit ‘ie altijd nog aan je rugzak ;). Ik ontving een rugzak van 27 liter van het merk Timbuk2 van Shop4rugzakken.nl en die heeft alle bovenstaande aspecten. Ik vind hem bij mezelf een beetje te grof, aangezien ik klein van stuk ben, maar gelukkig woon ik samen met iemand die ik er wel blij mee kan maken!handbagage koffer

Mid-week 4-5 dagen of een week

Als ik een langere citytrip ga maken neem ik toch liever mijn kleine koffertje mee. Deze voldoet aan de maximale afmetingen van de meeste airlines zodat je hem als handbagage in de cabine mee mag nemen. Het fijne hieraan is dat je net wat meer mee kunt nemen zoals een extra paar schoenen en ook die ene favoriete party-outfit voor in de clubs. Bij Ryanair mag je bijvoorbeeld nu weer een koffertje + een handtas meenemen, ideaal en je kan meer dan genoeg meenemen. Wat ik zelf dan erg fijn vind is dat je dan bagage in je hotelkamer kunt achterlaten met bijvoorbeeld je kostbare laptop erin. Soms heb je namelijk geen kluisje op de kamer en ik liever mijn apparaten niet open en bloot op mijn nachtkastje wil laten liggen. De andere tas kun je dan tijdens het rondstruinen gebruiken voor je camera, reisgids en dergelijke! Ik red het trouwens wel 8 dagen met zo’n handbagage koffer, want ik hoef niet elke dag een andere outfit aan en een eventuele handwas is zo gedaan.

Hieronder zet ik nog even op de bagageregels van de low-cost airlines in Europa voor je op een rij!

Ryanair: 1 stuk handbagage van max 10kg en max afmeting van 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 kleine tas van max 35cm x 20cm x 20cm.
EasyJet: 1 stuk handbagage met max afmeting van 56 x 45 x 25cm inclusief hendel en wielen.
Wizz Air: 1 stuk handbagage met max afmeting van 42 x 32 x 25 cm.
Transavia: 1 stuk handbagage met max afmeting van 55 x 40 x 25 cm.
Vueling: 1 stuk handbagage van max 10 kg en max afmeting van 55 x 40x 20 cm.

Dit artikel bevat een product wat ik heb gekregen. Ik ga alleen samenwerkingen aan waarbij ik mijn eigen mening mag geven.

Welke handbagage neem jij altijd mee op citytrip?

Dit Vind Je ook Leuk

14 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 28 maart 2016 at 07:20

  Als ik alleen met handbagage reis prop ik m’n kleren gewoon in m’n fototas. In het vliegtuig niet ideaal, maar ik wil die tas ter plekke niet missen 😉

  Mijn rolkoffer gebruik ik bijna nooit. Is er iemand die rollen op een niet-gladde ondergrond fijn vind?

  • Reply Mellisa 28 maart 2016 at 16:54

   Haha, dat kan ook natuurlijk! Ik heb zelf nog niet heel verschillende objectieven en m’n systeemcamera neemt niet zoveel ruimte in!

   Rolkoffertje vind ik ook nooit zo fijn om mee te sjouwen hoor, netals een grote koffer. Ben toch echt fan van de rugzak of backpack!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 28 maart 2016 at 13:18

  Ik neem voor een citytrip van vijf dagen mijn 30l rugzak mee, past echt zat in. Mijn camera had ik wel los mee, dit mocht bij klm. Bij transavia mocht ik mijn kleine tasje na de controle weer los en dat tijdens de controle mijn tas niet dicht kon boeide niemand ;p mijn kamer erbij past namelijk net niet, heel vervelend

  • Reply Mellisa 28 maart 2016 at 16:56

   Daar zal zeker veel in passen! Voor mijn lengte misschien net iets aan de grote kant. Soms neem ik voor een kort weekendje van 2-3 dagen zelfs een rugzak van 15L mee, kan ook prima! Die controles zijn altijd best wel gek, zelfs je camera moet er inderdaad soms ingepropt worden.

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 28 maart 2016 at 17:51

  Handig artikel! Als ik alleen met handbagage reis, vaak voor langere citytrips, nemen we vaak één trolley en één rugzak van 25l mee. De trolley voor de kleding, toiletspullen etc en de rugzak voor al onze camera supplies en spullen die je bij de hand wil houden, als reisboekjes, flesje water, sjaal/hammamdoek etc. Zo kun je tijdens je trip de trolley in het hotel/hostel/b&b laten en de rugzak mee als je erop uit trekt 🙂

  • Reply Mellisa 29 maart 2016 at 17:14

   Precies! Zo doen wij dat eigenlijk ook altijd 🙂 Dan kun je eventueel de trolley nog op slot doen met belangrijke spulletjes.

 • Reply Yvonne 30 maart 2016 at 19:06

  Wij gaan sinds we kids hebben standaard voor de koffertjes, omdat daar gewoon de meeste ruimte in zit. Een extra dagrugzakje stoppen we dan leeg in 1 van die koffertjes. We hebben altijd een vrij grote fototas bij ons, dus daarmee valt 1 stuk handbagage al af… het blijft dus slim inpakken met alleen handbagage, maar lukte de laatste keer erg goed.

  • Reply Mellisa 2 april 2016 at 09:00

   Handige tips voor mensen met kinderen, kun je toch gewoon lekker met een budgetmaatschappij vliegen.

 • Reply Jempi 31 maart 2016 at 19:32

  Als het enkel een handbagage trip is voor een paar dagen neem ik steeds zo’n “trekkertje” (lees trolley) mee voor de kledij en een rugzak voor zo ongeveer al de rest in te steken.

  • Reply Mellisa 2 april 2016 at 09:00

   Haha ja een trolley ken ik wel. Soms mag je alleen of de trolley meenemen of alleen de rugzak.

 • Reply Stephanie | Expeditie Aardbol 1 april 2016 at 11:51

  Voor alleen handbagage heb ik een grote rugzak van 28 liter of een koffertje. Kan inmiddels pakken als de beste en nooit wat gemist tijdens zo’n reisje.

  • Reply Mellisa 2 april 2016 at 09:01

   Je wordt er steeds beter in op den duur!

 • Reply anto 3 april 2016 at 10:18

  Whaah altijd een lastige keuze … ligt er een beetje aan maar meestal toch wel een soort van rugzak … dat gedoe tegenwoordig met al die airlines en aparte maten. Handig overzichtje dus!

  • Reply Mellisa 5 april 2016 at 16:14

   Ja, snap niet dat er gewoon 1 richtlijn is voor de lowcost airlines… Dank!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.