Krijg duidelijkheid met Immediate Peak.
Azië, Thailand

Waarom je wel of niet naar Phuket moet gaan

24 juni 2016
BigBuddha Phuket

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik vond Phuket echt vreselijk. Bij aankomst had ik gelijk spijt van mijn keuze om naar Phuket af te reizen in Thailand. Maarja, de vlucht vanaf Phuket naar Bangkok was al geboekt. Waarom zou je wel of niet naar Phuket moeten gaan? Dat lees je hier!

Waarom je niet naar Phuket moet gaan

All-Inclusive walhalla

Het is echt ontzettend toeristisch en dan bedoel ik echt gericht op Russen die zich graag vermaken in een All-Inclusive resort. Mijn hotel bevond zich bij Kata Beach, dus niet bij het beroemde Patong Beach. Ik boekte een superdeluxe hotel zonder ontbijt, want ik dacht dat je vast wel overal leuk kon ontbijten. Niet dus! Alle restaurants in de buurt gaan pas erg laat open en om ter plekke nou weer een duur ontbijt erbij te boeken…. Dan maar ontbijten bij de 7/11 met tosti’s en bapao’s!

Tom Yum

Je kunt nergens ‘echt’ Thais eten

Ik heb overal in Thailand echt heerlijk gegeten voor heel weinig geld. Bij de toeristische plekken in Phuket aten we bij enkele ‘echte’ Thaise restaurants, gevonden via TripAdvisor. De porties waren klein, niet zo heel bijzonder lekker en gewoon 3x duurder dan op andere plekken in Thailand. De restaurantjes kregen lovende reacties, maar dat zijn vast reviews van mensen die alleen in Phuket zijn geweest. Gelukkig kon ik wel elke dag m’n fruitsapje drinken, al was die ook weer veel prijziger dan op andere plaatsen.

Ingesteld op Russen en onvriendelijke mensen

Je kunt niet om de tourbureautjes heen en vaak bieden ze ook nog eens alles in het Russisch aan. Een scooter huren ging bij een verhuurder eerst niet van harte. De beste man werd boos, omdat ik geen paspoort wilde achterlaten als borg. Vanaf dat moment had ik al het idee dat dit wellicht geen goede verhuurder was. Er gaan verhalen rond dat je bij het inleveren van je scooter opeens een flink bedrag moet betalen voor een schade die er bijvoorbeeld al was toen jij de scooter meekreeg. Betaal je niet? Krijg je je paspoort ook niet terug.

De stranden zijn niet echt mooi

Ik was er wellicht ook niet in het beste seizoen (juli), maar ik heb wel mooiere strandjes gezien in Thailand. Het water was hier ontzettend wild en snorkelen is hier sowieso nauwelijks te doen. Het zand is niet hagelwit en er ligt veel rotzooi op de stranden. Zelfs in het laagseizoen was het al redelijk druk op de stranden, laat staan in het hoogseizoen.

Olifanten ritjeDoe geen olifantenritje!

Oké, zoals je hebt gelezen ben ik niet heel erg positief over Phuket. Ik zou deze plek dus ook zeker vermijden als je gaat rondreizen door Thailand. Moet je er toch heen of heb je het al geboekt? Is er dan helemaal niets leuk aan Phuket? Jawel hoor, er zijn gelukkig nog wel wat leuke dingen aan Phuket!

Waarom je wel naar Phuket moet gaan

Chanalai Romantica Chanalai Romantica Chanalai RomanticaVerblijf in een luxe hotel

Ik vind het altijd heel erg fijn om een backpackreis af te sluiten met een paar dagen relaxen in een fijn hotel of aan het strand. Dit kan uitstekend in Phuket als je je hierop instelt. Ik verbleef in het Chanalai Romantica Resort en betaalde omgerekend €24 voor een kamer per nacht. Zoals je eerder had kunnen lezen had ik dus geen ontbijt erbij geboekt en moest ik ontbijten op m’n balkon met een tosti van de 7/11. Een zwembad en eigen balkonnetje waar ik 2 boeken heb gelezen in 3 dagen. Ik ben tot rust gekomen!

Phuket Town

Wandel door Phuket Town en eet wél lekker

Phuket Town ligt een stukje rijden vanaf alle stranden (Patong Beach & Kata Beach bijvoorbeeld). Rijd zelf naar Phuket Town met een scooter of stap in de laadbak van de pickupbusjes die rondrijden. De stad heeft Portugese invloeden en dit is terug te zien in de architectuur. Pastelkleurige gebouwen met schattige luikjes doemen opeens in Thailand op. Je kunt echt heerlijk eten bij Kopitiam by Wilai. Neem een Iced Thai Milk Tea of een van de vele limonades van bloemen. Hier vind je nog écht heerlijk Thais eten.

Koh Phi Phi Koh Phi Phi Koh Phi Phi

Je kunt een dagje naar Koh Phi Phi

Eigenlijk hoort dit ook deels bij ‘waarom je niet naar Phuket moet gaan’, maar het was toch best leuk! We verveelden ons een beetje en besloten een dagtripje te doen naar Koh Phi Phi met een speedboat. Je kent Koh Phi Phi Leh/Maya Bay vast wel van alle foto’s en van de film ‘The Beach’. Echter deel je dit stukje strand tijdens een dagtripje met 1000 andere toeristen. Koh Phi Phi is prachtig hoor, daar niet van. Maar het is natuurlijk niet hoe je het wil aantreffen. Een bezoekje aan Monkey Island loopt ook gelukkig met een sisser af. Aangezien de apen al zo gewend zijn aan mensen en best wel agressief zijn, springen ze op de boot. Het komt wel eens voor dat ze bijten en dat wil je natuurlijk niet, vanwege de kans op rabiës.
Onderweg heb ik wel een aantal keer heerlijk gesnorkeld vanaf de boot en vanaf het strand op een onbewoond eilandje. De lunch was lekker en alles was goed verzorgd, dus al met al was het toch een leuk uitje vanaf het saaie Phuket 😉

Welke bestemming is jou ontzettend tegengevallen?

Dit Vind Je ook Leuk

21 Comments

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 24 juni 2016 at 13:21

  Ik ben nu best wel blij dat wij voor Samui gekozen hebben. Ook erg toeristisch, maar hele mooie stranden en veel restaurants waar je echt thais kunt eten. Je hotel ziet er wel goed uit trouwens!

  • Reply Mellisa 26 juni 2016 at 14:41

   Ik ben alleen op Koh Phangan en Koh Tao geweest, beide vond ik erg leuk! Samui zal vast ook wel zoiets zijn?

 • Reply Daphne 27 juni 2016 at 17:04

  Phuket is ook echt niet mijn favoriet, als ik naar Thailand ga dan voel ik mij altijd een beetje verplicht, want een Thais vriendinnetje woont op Phuket. Wel in Phuket stad en daar vind ik het heel leuk. De hotel ontbijtjes in Thailand vind ik wel weer altijd prettig en zijn meestal niet zo duur, maar dan wel direct bij het reserveren en inderdaad niet ter plekke bij boeken. Mijn voorkeur gaat naar de kleine eilandjes en anders Koh Tao of Samui of gewoon Noord Thailand en dan een fijn resort met mooi zwembad en uitkijkend of de rijstvelden en jungle.

  • Reply Mellisa 28 juni 2016 at 09:59

   Aah ja dat heb ik met familie in Jakarta, vreselijke stad maar ik moet er toch heen. Mijn voorkeur gaat ook naar een klein guesthouse of iets dergelijks 😉

 • Reply Linda 27 juni 2016 at 21:26

  Vanaf Krabi kun je ook prima een dag naar Koh Phi Phi. Krabi is wat dat betreft een heel stuk rustiger 🙂

  • Reply Mellisa 28 juni 2016 at 10:00

   Ik zou gewoon niet meer kiezen voor een dagtour haha. Gewoon lekker naar Phi Phi zelf gaan, al zou ik nu voor andere eilandjes kiezen aangezien Phi Phi wel écht heel toeristisch is!

 • Reply Manisha 28 juni 2016 at 09:54

  Phuket is inderdaad erg toeristisch maar is hoe dan ook wel een must-see voor reizigers. Vooral Patong beach en Bangla road (de drukke straat die naar het strand leidt) moet je gezien hebben. Wij hebben eigenlijk helemaal geen probleem gehad met Thais eten, maar je moet ook niet teveel verwachten. Geen luxe 5-sterren restaurant of een uitgebreid ontbijtje in je hotel, dat is gewoon niet Thais. Voor een echte Thaise ervaring kun je het beste een klein hotel midden in de ‘stad’ nemen. Wij zaten op ongeveer 5 minuten loopafstand van Patong Beach.
  Kleine tip: Als je een eilanden tour wilt doen (Koh Phi Phi, James Bond Island, Chicken Island etc.) kun je deze het beste in Krabi regelen en niet in Phuket. Het verschil in de prijzen is namelijk erg groot.

  • Reply Mellisa 28 juni 2016 at 10:03

   Vind echt niet dat Phuket een must-see is voor reizigers! Ik zou vooral Phuket juist vermijden. Voor het echte Thaise leven moet je lekker naar het noorden gaan, heerlijk gegeten daar ook! En de eilanden tour zou ik ook afraden haha… Gewoon zelf erop uitgaan en dan verblijven op Koh Phi Phi en zelf naar Phang Nhga bay gaan 🙂

 • Reply bert vermeulen 29 juni 2016 at 07:12

  ik vind koh phi phi afschuwlijk als jullie praten over phuket is niet alleen patong en kata je hebt veel mooie plaatsen op het schiereiland.
  je kan ook een longtail boot zelf huren en smorgens vroeg naar die eilanden gaan is nog geen hond maar als je alles goedkoop wil doen dan kom je in de massatoerisme terecht.
  je zegt dan verblijven op phi phi nou daar kan je geen thai eten vinden en dat heeft totaal nix met thailand te doen je waant je op lorret de mar en dan is lloret nog beter. Maar gelukkig heeft iedereen een andere smaak.

  • Reply Mellisa 29 juni 2016 at 09:25

   Dat zal best, maar ik heb het hier ook echt over het toeristische hart van Phuket. Ik ben ook geen fan van Phi Phi hoor, maar als je dan graag naar Maya Bay wil, moet je het lekker vanaf het eiland zelf doen met inderdaad bijvoorbeeld een Longtail. Ik ben 4 weken in Thailand geweest en heb echt alleen maar spijt van Phuket. Daarnaast heb ik alles prima op een goed budget kunnen doen, zonder massatoerisme. Voor het lekkere eten moet je lekker naar het noorden of Bangkok!

 • Reply ivonne 2 juli 2016 at 08:52

  Wij vlogen op Phuket omdat Frank vanaf daar wilde duiken. Ik had van te voren het ” rustigste strand ” uitgezocht, maar wat was het er druk. Echt, na een dag zijn we weer weggevlucht en hebben de boot naar Koh Lanta gepakt, waar we heerlijk gesnorkeld en gedoken hebben en genoten van de rust in veel van de baaitjes. Ik ben echt geen fan.

  • Reply Mellisa 4 juli 2016 at 10:06

   Ja jammer is dat toch hè. Gelukkig hebben wij ook nog wat fijne dagen op Koh Phangan gehad! Het hotel was al geboekt voor enkele dagen en betaald, dus konden niet ergens anders heen…

 • Reply Denise - Follow my footprints 3 juli 2016 at 23:28

  Ja, dat snap ik wel. Ik vond het er vooral qua sfeer heel anders dan in andere delen van Thailand. Er kwam ook een heel ander soort mensen. Russen toen nog niet, maar wel veel Nederlanders. In 2001 was dat. Hoewel de andere kant van Phuket wel totaal anders is; vrienden van mij hebben daar gewoond. Niet mooier of zo, maar wel veel rustiger.
  Van je onderste foto schrik ik! Maya Bay heb ik echt zo druk niet gezien!
  Maar wat je had moeten doen: vanuit Phuket naar een eiland ten zuiden waar ik nog steeds eens over wil posten…

  • Reply Mellisa 4 juli 2016 at 10:08

   Jep dat kan ik iedereen aanraden, niet naar Phuket haha! Helaas was het hotel al geboekt en betaald…. Helaas zit niet altijd alles mee op reis 🙁

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 24 juli 2016 at 20:26

  Ik heb Phuket links laten liggen maar heb veel mensen gesproken die wel naar Phuket zouden gaan…nee, dank je. Ik ben naar Ao Nang gegaan en vanuit daar heb ik Railey Beach bezocht. Ik ben geen strandganger maar naar Thailand gaan, zonder strand te bezoeken vond ik ook niet kunnen. Railay Beach is 15 minuten varen vanaf Ao Nang en dat was prima voor mij. Ik word erg snel zeeziek maar 15 minuten red ik zelfs 😉 . Het was er vrij rustig maar ik was er dan ook in het laagseizoen. Overigens waren er in Ao Nang wel ontzettend veel Chinezen en Japanners…met selfiesticks. Het liefst was ik naar Koh Lanta gegaan maar vanwege het laagseizoen was daar veel gesloten.

  • Reply Mellisa 25 juli 2016 at 16:33

   Vorige zomer regende het ontzettend veel in Krabi dus heb ik dat helaas moeten overslaan. Volgende keer wil ik daar zeker heen!

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 2 augustus 2016 at 13:47

  Stoer om ook gewoon te schrijven over wat je niet bevalt! Azië trekt mij niet heel erg, maar Thailand wil ik wel een keer bezoeken, maar Phuket gaan we dan waarschijnlijk overslaan! 🙂

  Leuk blog heb je trouwens! 😉

  • Reply Mellisa 2 augustus 2016 at 15:56

   Bedankt! Anders lees je non stop: ooh dit is echt een must-see, ook wel eens goed om te horen waar je beter niet naartoe kan gaan toch?!

   • Reply Anne - Ditisanne.nl 2 augustus 2016 at 16:08

    Ja absoluut, ik probeer zelf ook altijd wel realistisch te zijn en niet alleen maar een ‘feel good plaatje’ te schetsen!

 • Reply ROUTE/ Backpackroute 4 weken Thailand - Grenzeloos Reizen 8 september 2016 at 15:50

  […] daar wat langer te blijven! Sla Phuket alsjeblieft over en ga gewoon lekker naar Krabi en de eilandjes […]

 • Reply Paul 5 februari 2017 at 19:07

  Ik er een paar weken geleden nog geweest en alhoewel Bangla Road toch wel ff leuk en gezellig is om een keer te zien raad ik ook aan om andere plekken te zoeken (mits je wil stappen etc. dan kan je ook naar Koh PhiPhi).

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.