Reistips, Tips & Tricks

Tips voor het kopen van een Backpack

11 november 2015
tips voor het kopen van een backpack

Ik heb mijn backpack nu pas 2 jaar. En om eerlijk te zijn ben ik er niet helemaal tevreden over. Ik had me eerst eens moeten verdiepen in al die backpacks en niet zomaar eentje moeten uitkiezen op het internet. Ik wil jullie dan ook behoeden voor de fout die ik gemaakt heb met deze tips voor het kopen van een backpack!

tips-voor-het-kopen-van-een-backpackDe grootte van de backpack

Lijkt mij een van de belangrijkste dingen waar je op let bij het kopen van die ene tas waar je mee gaat zeulen. Vrouwen zullen vaker voor een 55+10 liter tas gaan en mannen zullen sneller neigen naar een exemplaar van 70L. Daarbij heb je ook backpacks speciaal voor vrouwen. Deze tassen hebben een korter rugpand en de schouderbanden staan wat dichterbij elkaar. Fijn voor een niet al te grote meid zoals ik! Verder ligt het er natuurlijk helemaal aan hoeveel jij van plan bent om mee te nemen en hoelang je gaat reizen. Met mijn backpack van 55+10L kan ik prima 5 weken reizen en zelfs langer denk ik! Je kunt tegenwoordig overal wel je kleding laten wassen of het natuurlijk zelf even doen, dus zoveel heb je nou ook weer niet nodig!

Aantal vakken en de bereikbaarheid van je spullen

Nu komen we op het punt waar ik dus niet van gecharmeerd ben van mijn backpack. Eerste het positieve: hij heeft fijne vakken waar ik al m’n spullen in kwijt kan. Zo heb ik aan de zijkanten langgerekte vakjes zitten, waar ik mijn sokken en ondergoed kwijt kan. Onderin bevindt zich ook een groot vak waar ik mijn slippers/schoenen in kan stoppen. Maarrrrrrr, het hoofdvak kan ik alleen vanaf de bovenkant en onderkant bereiken. Héél onhandig als je het mij vraagt! Ik ben altijd blind aan het graaien in mijn backpack, op zoek naar dat ene item. Dus de grote tip: ga voor een backpack waarbij je via de voorkant ook toegang tot je hoofdvak hebt! 

Extra’s bij je backpack

Het materiaal van elke backpack is over het algemeen wel stevig en goed. Hij zal misschien wel tegen een spatje regen kunnen, maar voor een stevige bui heb je toch echt een regenhoes nodig. Deze wordt vaak standaard bijgeleverd. Bij mijn backpack is hier zelfs een speciaal onzichtbaar vakje voor, handig! Deze regenhoes maakt je backpack niet helaas ‘hufterproof’. Daar heb je echt een ‘flightbag’ voor nodig, een hoes waar je jouw backpack in kan doen en dicht kan ritsen. Deze kun je dan beveiligen met een slotje, zodat niemand bij jouw spullen kan 🙂 Overigens blijft je backpack hierdoor ook langer mooi en heel, geen kapot getrokken koorden meer.
Er bestaan ook allerlei drinksystemen die je kunt installeren in een backpack. Neem dit in je achterhoofd wanneer je van plan bent om een flinke trekking te maken bijvoorbeeld.

backpack1

Toch een backpack met alleen toegang tot het hoofdvak via de bovenkant?

Wellicht hoef je je backpack toch niet in de prullenbak te gooien als je netals ik niet helemaal happy met je tas bent. De oplossing voor het graaien zijn packing cubes. Deze kun je bijvoorbeeld voor een zacht prijsje bij de IKEA kopen. Je kunt zo een beetje je spullen indelen en sneller terugvinden in je backpack!

Ik hoop dat ik je met deze tips voor het kopen van een backpack een beetje op weg heb geholpen.

Ben jij tevreden met je huidige backpack?

 

 

Dit Vind Je ook Leuk

12 Comments

 • Reply Evelyn - Style Spy 11 november 2015 at 20:41

  Weet je wat ik stiekem ook wel handig vind? Van die wieltjes. Voor als je een keer de rugtas niet op je rug hoeft te dragen (erg he?:-))

  • Reply Mellisa 11 november 2015 at 20:47

   Bestaan er backpacks met wieltjes? Aah die wil ik haha. Wat lijkt me dat fijn!

 • Reply Ester 12 november 2015 at 19:24

  Goede tips Melissa, aangezien je zo’n backpack zo intensief gebruikt gedurende de reis is het wel van belang je goed in te lezen inderdaad. Ik heb zelf geen backpack, omdat ik vaak gewoon met een koffer reis. Ook al trekken we vaak door het hele land, ik vind een koffer comfortabeler. Voor onze reis naar Peru hebben we wel met een backpack gereisd, en die heb ik toen van een vriendin geleend.

  • Reply Mellisa 12 november 2015 at 21:59

   Soms is een koffer ook fijner. Maar met busreizen en dergelijke is een backpack wel echt veel makkelijker. Kan echt niet meer zonder dat ding tijdens lange reizen haha!

 • Reply Sigrid | My Travel Secret 15 november 2015 at 14:11

  Goede tips Melissa! Ik ben zeker tevreden met mn backpack. Ik ben echt naar een winkel toegegaan en heb met een expert gekeken welke geschikt was voor mij. Kwam er toen ook wel achter dat er heel veel verschil is tussen backpacks. Het enige waar ik achteraf van baal is dat ik uiteindelijk toch liever voor de 45+10 versie was gegaan ipv 55+10. Merk dat ik helemaal niet zo heel veel nodig heb. Gelukkig heb ik ook een 38L backpack die ik ook soms meeneem. Deze mag officieel ook mee als handbagage, super handig!

  • Reply Mellisa 15 november 2015 at 21:33

   Grappig dat je een kleinere wil! Opzich heb ik ook niet zo heel veel nodig besef ik me… Je zeult er alleen maar mee inderdaad.

 • Reply Lotte - scratchingmymap 17 november 2015 at 19:28

  Grappig, ik heb net ook een nieuwe backpakc gekocht omdat ik niet tevreden was van mijn 10j oud examplaar. Nog steeds mooi in orde maar ik kon enkel langs boven in mijn tas, wat ik echt wel beu werd! Nu heb ik er eentje waar ik langs voren en boven in kan. Het enige waar ik nog mee zit, is of ik mij een flightbag zou aanschaffen of niet… Heb jij er een?

  • Reply Mellisa 18 november 2015 at 15:04

   Je hebt je antwoord al via Twitter haha! Ik houd het toch maar even bij de onhandigheid dat ik alleen maar van bovenaf in m’n tas kan. Mocht ik het echt niet meer aankunnen, dan kan ik altijd voor een nieuwe gaan! Lekker die knalgele flightbag bestellen dus 😉

  • Reply Kim 18 november 2015 at 15:05

   Hoi Lotte! Over die flightbag kan ik je misschien een tip geven 😉 Ik heb er zelf 1 maar heb hem na één keer gebruiken in de hoek van mijn kast gegooid. Ik vind het te lomp en je zeult er de rest van je reis alleen maar mee rond. Zelf doe ik tijdens de vluchten mijn regenhoes over de backpack, klik ik de banden dicht en trek ik ze zo strak mogelijk en knoop ik alle banden/touwen aan elkaar. Eventueel kun je ook nog slotjes gebruiken. Misschien net ietsje minder veilig dan een flightbag, maar een flightbag is ook makkelijk kapot te maken hoor. En zelf heb ik eigenlijk nooit iets van waarde in mijn backpack zitten, zeker niet tijdens ene vlucht, dus ik gebruik de flightbag nooit meer!

   • Reply Mellisa 18 november 2015 at 15:14

    Wat grappig dat jij juist geen flightbag meer gebruikt! Volgens mij was Lotte gisteren via Twitter helemaal om voor het kopen van een flightbag haha! Het geeft bij mij net dat extra stukje zekerheid, zo kunnen ze er niks uit halen, maar ook niks in stoppen! Zo een hoes is natuurlijk ook wel snel door te snijden, maar wanneer hij er niet meer omheen zit, weet je in ieder geval snel dat er wat met je tas is gebeurd….

 • Reply Sheila 25 november 2015 at 11:26

  Ja, dat is ook de fout die ik zie bij de meeste beginnende reizigers. Een backpack kopen via internet. Ik geef ook altijd als eerste tip; je moet ze fysiek kunnen aanraken, proberen, passen, bekijken, voelen.. Zo belangrijk!

  Ik ben heel erg tevreden met mijn 1e backpack. Die kocht ik in 2003. Het materiaal is veel zwaarder dan die van de modellen van tegenwoordig, maar ik vond hem perfect. Had de zakken op de juiste plekken en alles. Maar na jaren echt intensief gebruik, moest ik in 2011 echt een nieuwe kopen. Hij is fijn, maar haalt het niet bij de oude. Het materiaal is lichter, maar je vindt niet meer snel een backpack met een voorvak en ruime zijvakken. Na jaren met de oude gereisd te hebben, had ik ook echt een systeem ontwikkeld qua inpakken. Ik begin dat nu ook steeds meer te krijgen met deze backpack. Dus hij wordt vast wel mijn eigen. Maar je eerste backpack… blijft heel speciaal 🙂

  • Reply Mellisa 25 november 2015 at 18:54

   Ik vind het verder prima om via internet te bestellen eigenlijk, hij was helemaal niet duur en van een prima merk. Alleen had ik niet zo goed over het hoofdvak nagedacht haha! Wellicht dat ik straks deze in de verkoop gooi en voor een nieuwe ga, hecht er nog niet zoveel waarde aan haha 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.