Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk

TAG / Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

16 november 2015
Jakarta

Een tijdje terug werd ik getagged door Ivonne van Myfootprints.nl om de tag: top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist in te vullen. Deze tag is bedacht door Karin van Traveladdict. Hierbij mijn top 3 landen waar ik als laatste naar toe zou gaan.

Eigenlijk wil ik wel alles in de wereld zien, alleen hoef ik niet zo nodig naar de landen waar oorlog heerst. De landen waar het rumoerig is hoeven eigenlijk ook niet zo nodig van mij, zo zijn de badplaatsen in Egypte en Tunesië ook niet meer echt zorgeloze bestemmingen. En man man, je moet overal op je hoede tegenwoordig zijn. Zo jammer dat de vrijheid door wat barbaren wordt weggenomen!

Ik heb even goed op de wereldkaart gekeken en gewoon eens gekeken van: wat als ik nu een ticket zou krijgen, wat zouden dan de laatste bestemmingen zijn waar ik heen zou gaan. Dit vond ik echt heel lastig, maar hier komen ze!

1. India

Velen zullen het met me oneens zijn, maar er zullen ook mensen zijn die het wel met mij eens zijn! Er zijn echt wel delen in India die me interessant lijken, maar het ‘negatieve’ beeld overheerst bij mij. Ik zie het als een druk, viezig land en bijna iedereen die in India is geweest krijgt wel te maken met de ‘Delhi Belly’. Ik kan best tegen een minder hygiënisch land, maar mijn idee bij India is toch wel dat het extreem is. Ik noem ook even maar de verkrachtingen en het stenigen van vrouwen, het maakt het er niet aantrekkelijker op. Waar ik nog wel het idee heb dat de meeste mensen in andere armere landen in Azië nog enigszins een ok leven hebben, heb ik dat bij India niet. De arme mensen hebben echt helemaal niets. Wellicht heeft het iets te maken met het kastenstelsel. Ik heb maar een klein stukje van de documentaireserie Van Bihar tot Bangalore gezien, dus ik ga de afleveringen maar eens terugkijken.

2. Denemarken

Bjerre windmill, Stenderup, Denmark - Landscape photography

Ziet er Hollands uit 😉 Bron: Flickr

Op een kort bliksembezoek aan Kopenhagen na, heb ik verder niks van Denemarken gezien. Het behoort wel tot Scandinavië, maar ik zie geen bergen en fjorden op foto’s zoals je bijvoorbeeld in Noorwegen ziet. Het is volgens mij een erg vlak land, vergelijkbaar met Nederland. Ik herinner me ook een verhaal van de oma van Edwin. Opa en oma zijn daar geweest en vonden het echt helemaal niks. Als iemand mij wel positieve verhalen over Denemarken kan vertellen hoor ik dat uiteraard graag. Voor nu bungelt het land een beetje onderaan mijn bucketlist.

3. Paraguay

Ik kan echt zoveel landen opnoemen die ik graag wil bezoeken in Zuid-Amerika en zo zijn er wel velen met mij. Ik heb echter nog nooit iemand gehoord die zei: Ik wil zo graag naar Paraguay! Het is niet een land waar ik absoluut niet heen wil ofzo. Maar ik weet gewoonweg niet wat het te bieden heeft. Het heeft geen Macchu Picchu of Uyuni zoutvlakte 😉 Toevallig is Reizen Waes in Paraguay geweest, want hij zoekt juist altijd plekken op waar weinig toeristen komen. Helaas kan ik het programma niet meer terugkijken, want daar moet je weer eens voor betalen….

Ik zou graag de 3 bestemmingen onderaan de bucketlist willen weten van de volgende bloggers:

Lisette van Travellust
Suzanne van Artikel2.55
Liselore van Grabyourbags

Welke bestemmingen staan bij jou onderaan de bucketlist?

 

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Suusje Q 16 november 2015 at 10:54

  Oeh, leuk, thnx voor taggen!

  India staat bij mij ook niet hoog, maar zou het toch zeker eens willen zien. Zeker het zuiden! Denemarken wil ik wel graag heen, en dan met name Kopenhagen. Paraguay niet per se wel of niet. Weet er barweinig van. Ik ga me er eens in verdiepen en zal snel mijn blogje online zetten!

  Groetjes xx
  Suzanne

  • Reply Mellisa 18 november 2015 at 15:02

   Leuk! Ik denk dat ik ooit wel naar India zal gaan, maar er zijn toch andere landen die ik eest wil bezoeken!

 • Reply Sheelagh 2 december 2015 at 14:18

  Leuk om te lezen, heb ‘m ook ingevuld. India deel ik wel met je. Paraguay ook trouwens. Denemarken lijkt me wel leuk, vooral Kopenhagen!

  • Reply Mellisa 2 december 2015 at 20:56

   Ik ga eens lezen bij je! Kopenhagen ben ik 1 dagje geweest, was wel een leuke stad, maar heeft m’n hart niet gelijk gestolen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.