Persoonlijk

TAG / Reisfotografie

8 maart 2016
zonsondergang curacao

Inmiddels heb ik mijn systeemcamera alweer een jaar, maar ik kon er eerst nog niet erg veel mee. Toch vind ik het altijd leuk om foto’s op reis te maken, al vergeet ik het soms een beetje. Persoonlijke tags vind ik altijd leuk om in te vullen en een tijdje geleden vroegen Pim & Narelle van Wegvanhetnoorden mij om de ‘Reisfotografie-tag’ in een blog neer te zetten. Deze tag is overigens bedacht door fotografie-fantaat Jenny!

Sinds een aantal weken volg ik eindelijk een fotografiecursus! De automatisch stand is vanaf nu dus verboden… Ik weet inmiddels al zoveel meer en kan ook al wel leukere dingen met mijn camera. Ik gebruik overigens een systeemcamera, de Sony Alfa5000. Ik vind het echt leuk hoe je met foto’s kunt spelen en ga ook zeker sparen voor een andere lens. Ik beantwoord 5 vragen hieronder over reisfotografie!

1. Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Dat is een foto van mijn fotografiecursus, gemaakt in de Domkerk. Ik was aan het spelen met de witbalans, scherptediepte en had mijn camera op handbediening staan. Ik vind het een leuk effect geven, de foto geeft mij een erg warm gevoel. Normaal is het altijd een beetje kil in een kerk, terwijl ik met een andere witbalans dus een heel ander effect eraan kan geven. Leuk om te zien vind ik!

Domkerk Utrecht

2. Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Natuurlijk is dat een foto van een strand op Curaçao en wel van Grote Knip! Deze staat uiteraard in mijn Top 5 mooiste stranden op Curaçao! Ik heb 8 weken op dit tropische eiland doorgebracht terwijl het hier winter was. Wat is dat heerlijk zeg, in de winter vertrekken naar een tropisch oord! Al vond ik 5 weken stage en 3 weken vakantie op het eiland ook na een tijdje wel weer genoeg, gek hè? 😉

Grote Knip Curacao

3. Wat fotografeer je het liefst?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst niet zoveel foto’s op reis maakte… Ik heb niet altijd m’n camera bij me of vergeet gewoon een beetje om foto’s te maken. Nu ik er veel meer van weet, vind ik het denk ik een stuk leuker om die ene mooie foto van dat landschap te maken! Als ik moet kiezen, vind ik landschappen, zonsondergangen en mooie gebouwen het leukst om te fotograferen. De witte tempel in Chiang Rai vond ik een erg mooi gebouw om op de foto te zetten! Wellicht dat portretfotografie daar ook wel bij komt, maar ik vind het altijd stom om te vragen of ik een foto van iemand mag nemen. Dit is wel zo netjes namelijk!

Wat Rong Khun Chiang Rai

4. Op welke foto ben je het meest trots?

Ik moet zeggen dat ik mijn foto’s op reis niet écht prachtig kan noemen, ze zijn namelijk nog allemaal op de automatische stand geschoten. Daar komt op de volgende trip sowieso verandering in! Toch vind ik deze foto van de Kasba bij Aït Benhaddou wel heel mooi, ook al is er technisch niet heel moeilijks aan. Deze zou ik zo uitvergroten en aan m’n muur hangen als er al niet zoveel aan zou hangen 😉

Ait Benhaddou

5. Welke foto vertelt je een bijzonder verhaal?

Deze foto van een vliegende eekhoorn zegt je misschien op het oog niet zoveel. Deze foto is gemaakt bij een tentje aan de weg op Koh Phangan. De eigenaren hadden een super schattige puppy waar ik al een tijdje mee aan het spelen was. Uiteindelijk lokte ze me mij naar achteren voor een ander diertje, namelijk dit gekke beestje. Het zat heel zielig opgekropt in een veel te klein kooitje en was alsmaar angstig. Hij voelde zich wel op z’n gemak bij ‘opa’ die hem wat melk gaf. Uiteindelijk heb het beestje ook een stukje zien vliegen, heel gek om te zien!

vliegende eekhoorn

Houden jullie van fotograferen en kun je het ook een beetje?

 

 

 

Dit Vind Je ook Leuk

14 Comments

 • Reply Matthijs 9 maart 2016 at 20:39

  Prachtige foto’s! Die foto van de kerk vind ik echt super tof gemaakt. Een fotografiecursus is toch wel handig en praktisch als je in de handmatige modus wil fotograferen. Waar volg je je cursus? Ik heb over een maandje een praktijk fotografiecursus waar ik erg naar uit kijk =)

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 09:55

   Dank 🙂 Ik volg hem bij Parnassos, in Utrecht. Voor mij als student heel goedkoop voor 12 lessen van 2 uur per week. Leuk dat je ook een cursus doet!

 • Reply Rowan - sillysis.nl 9 maart 2016 at 20:50

  Mooie foto’s! Dat diertje ziet er echt heel apart uit! Ik ben zelf ook gek op fotograferen, heerlijk om te doen! Helemaal op vakantie natuurlijk! Camera blijft nooit thuis.

 • Reply Yvonne 9 maart 2016 at 22:16

  Mooi he, die blauwe lucht boven die rode kleien huisjes in Ait Benhaddou! Goh, een vliegende eekhoorn als huisdier, apart hoor. Leuk dat je een fotografiecursus volgt, ik zou ook buiten mijn reizen meer met fotografie bezig willen zijn, helaas iets te veel andere bezigheden op dit moment en weinig zin om er op uit te gaan met dit weer nog. Gelukkig kan de lente niet ver weg meer zijn!

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 09:56

   Ik vind het in Nederland best lastig om me er echt toe te zetten om iets leuks te fotograferen, maar het lukt me toch nog aardig!

 • Reply Jenny - ikreis.net 9 maart 2016 at 22:18

  Leuk dat je de tag hebt overgenomen. Mooie foto’s.

 • Reply Elisa 11 maart 2016 at 10:09

  Gave foto’s! Die vliegende eekhoorn is echt heel schattig. Ik wil ook nog graag een cursus fotografie gaan doen, mijn foto’s worden ook bijna allemaal op de auto-stand geschoten.

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 09:57

   Echt een aanrader, doe nu zoveel meer!

 • Reply Niels 13 maart 2016 at 15:18

  Mooie foto’s! Die van de kerk is zeker goed gelukt! En die laatste is echt leuk. Leuk dat je achter elke foto ook een verhaal hebt.

 • Reply Sheelagh 15 maart 2016 at 17:32

  Die vliegende eekhoorn! Te schattig! leuk om te lezen en te zien. Die witte tempel in Chiang Rai kende ik niet, mooi zeg! Leuk dat je bij Parnassos een cursus fotografie doet! Wil ik ook gaan doen als ik binnenkort mijn nieuwe camera heb. Ik doe er nu een zangcursus maar dat is weer iets heel anders haha 🙂

  • Reply Mellisa 15 maart 2016 at 22:00

   Jaa echt een gek diertje! Ik was gelijk fan, want hij lijkt wel op m’n hamster 😉 Wat leuk dat je daar een zangcursus doet! Ik vind de cursus erg leuk en wordt goed gegeven (door Aad van Vliet)

 • Reply Linda | travellersoftheworld 20 maart 2016 at 16:49

  Ik heb sinds kort een spiegelreflex, ik vind het heel leuk om tijdens reizen te fotograferen, maar doe nog veel in automatische stand..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.