Persoonlijk

TAG| De Liebster Award

13 september 2015

Ha ik ben net in bloggersland en ik ben ‘genomineerd’ voor de Liebster Award.  De Liebster Award is bedoeld om beginnende bloggers beter te leren kennen. Leonie van Troikatripper heeft mij genomineerd voor deze award, bedankt daarvoor! Zij heeft 11 vragen bedacht en die zal ik hieronder gaan beantwoorden.

Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

Mijn website is 21 augustus de lucht in gegaan! Dus ongeveer 3 weken geleden. Ik had het domein al een langere tijd geleden gekocht, maar de technische dingen kostte toch wel veel tijd.
Ik praat graag over mijn reizen die ik gemaakt heb en hoe kan ik dit nou het beter overbrengen dan via het internet?! Ik hoop dat ik met mijn blog mensen enthousiast kan maken over een bepaalde bestemming, maar ook kan informeren door middel van (medische) reistips.

Wat is je favoriete land?

Ehm lastig! Dan antwoord ik politiek correct: Indonesië, want daar komt mijn moedertje vandaan 😉 Dat maakt mij een echte “Indo”! Ik heb helaas nog niet heel veel van het land gezien, want ik ging vaak alleen maar naar familie. Maar dat rondreizen in Indonesië komt zeker nog wel.

Welke bestemming beviel je het minst?

Marrakech, ik denk dat het met deze stad is: You hate it or you love it. Ik vond het toeristische gedeelte zoals het plein met die slangen niet zo heel boeiend. Als je iets wil vragen aan iemand moet je gelijk je portemonnee trekken, niet mijn ding dus. We zijn gauw de stad uit gevlucht!

Wat vind je de mooiste taal?

Spaans denk ik! Al bak ik er nog weinig van met mijn Duolingo app 😉 Ik ga zeker nog een cursus volgen, want ik heb gemerkt dat je in de Latijns-Amerikaanse landen niet erg ver komt met engels haha!

Hoeveel stempels zitten er in je huidige paspoort?

Welgeteld 1tje, van Thailand! Ik heb sinds juni een nieuw paspoort, die overigens 10 jaar geldig is 😀

Als je vandaag nog ergens naartoe kon vliegen, waar zou je dan heen gaan?

Nieuw-Zeeland, zeker weten! Dat lijkt mij zo een mooi land, lekker kamperen en rondrijden in een camper. Lijkt mij echt fantastisch. Of toch naar een mega-luxe tropische bestemming, iets als Frans-Polynesië ofzo!

Op welke blogpost ben je het meest trots?

Mijn post over Malarapillen en het voorkomen van Malaria, hier heb ik namelijk veel tijd in gestoken. Ik hoop dat ik het een beetje op een rijtje heb kunnen zetten met mijn eigen kijk erop. Vanwege mijn farma-achtergrond hoop ik ook dat de lezers er echt wat aan hebben!

Welke ervaring is het geld dubbel en dwars waard geweest?

Het snorkelen met walvishaaien in Mexico op Isla Mujeres! Daar komt sowieso nog een blogpost van, want ik had een wegwerp-onderwatercameraatje meegenomen 🙂 En dan nog te bedenken dat we het bijna niet gingen doen, omdat we het te duur vonden. GEWOON DOEN!

Wat is het grappigste dat je ooit op reis hebt meegemaakt?

Als ik op reis ben met de boyfriend maken we sowieso veel grappen over van alles en nog wat. Je maakt altijd gekke dingen mee, die nergens op slaan. Op Bali zijn we wezen raften en wij vonden het toen wel leuk om mensen in andere boten nat te maken met onze peddel. Er was ook een boot vol met Chinezen, die hier blijkbaar niet zo gediend van waren. Wij gingen vrolijk verder 😀 Misschien was dit eigenlijk meer pesten?!

Wat is je favoriete boek over reizen?

Ik heb nog nooit echt een boek gelezen over reizen. Ik lees eigenlijk alleen maar de Lonely Planet en simpele chicklits op reis. Moet ik mij nu schamen?

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Hopelijk ergens in het buitenland werkzaam als apotheker (Curaçao of Nieuw-Zeeland ofzo? haha). In ieder geval wel ergens waar je veel vakantiedagen hebt en waar je niet leeft om te werken. Of wie weet gewoon in Nederland met veel vakantiedagen 😉 En natuurlijk nog steeds veel op reis en nog bloggende op Grenzeloosreizen.nl!

Hmm nu moet ik mensen nomineren voor de award. Ik ken niet zo heel veel nieuwe bloggers en de meeste hebben hem al ingevuld.

In de hoop dat zij hem nog niet ingevuld hebben nomineer ik:
– Leon van Travelculture
– Danique van My Travel Journal
Hierbij mijn 11 vragen:

 1. Waarom en wanneer ben je begonnen met bloggen?
 2. Ben je een echte die-hard backpacker of ga je toch voor iets meer luxe?
 3. Welke bestemming mag niemand missen volgens jou?
 4. Heb je nog een andere (geheime) hobby, naast het bloggen?
 5. Als je zou moeten emigreren, waar zou dat heen zijn?
 6. Ben je wel eens ernstig ziek geweest op vakantie?
 7. Waar gaat je volgende reis heen?
 8. Zou je kunnen overleven als een echte Robinson?
 9. Wat vind je minder leuk aan bloggen?
 10. Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?
 11. Wat is het allerlekkerste gerecht wat je ooit hebt gegeten?

 

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Leonie 13 september 2015 at 09:55

  Leuk om je antwoorden te lezen! Nieuw-Zeeland en Frans-Polynesië lijken me ook heel mooi! En wat is dat altijd jammer hè, als je paspoort vol stempels niet meer geldig is en ze er gaatjes in maken. Gelukkig zijn de nieuwe paspoorten tien jaar geldig dus kun je heel veel stempels sparen haha. 🙂

  • Reply Mellisa 14 september 2015 at 12:21

   Zeker! Er zijn genoeg plekken in het nieuwe paspoort, maar heb geen zakelijk paspoort aangevraagd of iets dergelijks. Ben benieuwd hoe vol hij is over 10 jaar!

 • Reply Naomi in Wonderland 14 september 2015 at 10:37

  Wat een leuke vragen! Vond het erg fijn om te lezen. Ook super om te weten dat je het duiken met die walvishaaien een aanrader vond! Ik vertrek binnen enkele weken voor onbepaalde tijd naar Australië en duiken met witte haaien staat op nummer 1, maar zwemmen met dan de walvishaaien op 2! Beide dingen zijn echt duur, zeker in Australië, maar het lijkt me zo’n geweldige ervaring!

  • Reply Mellisa 14 september 2015 at 12:22

   In Mexico mocht je niet duiken bij de walvishaaien, vanwege de veiligheid. Dit was ook aangegeven met posters van het WNF, mag dit wel in Australië of is het ook snorkelen?
   Ik wil ook echt super graag in een shark cage duiken, al doe ik het misschien wel in m’n wetsuit van angst haha 😉

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.