Centraal-Amerika, Curaçao

Stage op Curaçao is alweer voorbij! week #6

24 januari 2016
Daaibooi beach

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier mijn ervaringen van mijn stage op Curaçao.

De week begon een beetje minder voor mij. Ik was zondag flink ziek aan het worden en ik voelde mij dus niet al te best. Koortsig, spierpijn en alles wat er bij komt kijken. Maandag voelde ik mij wel iets beter en met wat paracetamolletjes ging ik toch naar stage. Uiteindelijk ben ik toch tegen de middag naar huis gegaan en heb ik de hele middag liggen slapen. Het was alweer onze laatste stage week! Wat is dat snel gegaan zeg. Aankomende dinsdag moeten we nog wel even het een en ander overleggen over onze opdracht, papieren laten ondertekenen en dergelijke. Ik moet voor de universiteit ook nog een aantal dingen op papier zetten, dus daar ben ik nog even mee bezig.

sunset-curacao

Ik had al zolang zin in roti, dus woensdagavond besloten we dat dan ook maar te halen. Meenemen en opeten bij het strand, heerlijk! Die avond heb ik ook met een huisarts aan de lijn gehangen en zijn we in de avond naar de dienstapotheek gereden. Een huisgenoot klopte bij ons aan met een flink verbrande hand, want de blaren stonden al op z’n vingers. Geen idee wat het beste was, dus dan maar even bellen voor de zekerheid! Donderdagavond werd er een BBQ georganiseerd bij ons huis voor alle studenten. Goed vlees en een koud biertje is nooit mis!

Zaterdagochtend stond de wrakduik bij de Superior Producer op de planning. Dat wrak waar ik het al eerder over heb gehad. De vorige poging lag er een olietanker en zijn we niet te water gegaan. Er stond gisteren een sterke stroming en ik was een beetje angstig geworden. Toch heb ik m’n setje aangedaan en zijn we het water ingegaan. Niet met succes, want ik verloor m’n evenwicht door een grote golf en klapte bijna op de rotsen. Uiteindelijk ben ik gered door de duikinstructrice en Edwin, maar ik was flink in paniek door alle golven die over me heen kwamen. Toen ik weer redelijk kon ademen, wilden we verder zwemmen. Edwin was echter een sluiting van z’n vin kwijt geraakt bij de rotsen, dus moesten we de duik afbreken. Jammer, maar wellicht is het net iets te hoog voor mij gegrepen. Volgende week gaan wij een andere duik doen om eindelijk onze advanced PADI te halen.

Daaibooi beach flamingos curacao

In de middag zijn we naar het strand gegaan, Daaibooi beach. Dit strand is echt 1 van mijn favorieten! Het is namelijk niet al te ver rijden en er is genoeg schaduw, ook zwemmen kan hier heel goed. Het is ook nog eens een van de weinige gratis strandjes. Stiekem moet ik wel een beetje lachen om de mensen die het strand rood verlaten. Insmeren en niet de hele dag in de volle zon gaan zitten! Op de terugweg komen we langs het flamingo gebied en lopen nog een stukje naar de flamingo’s toe. In de avond besluiten we om weer eens uiteten te gaan. We gaan weer eten bij Sea Side Terrace bij Marie Pampoen (bijna om de hoek). Ik koos voor een Red Snapper met rijst en bonen en frietjes. De vis is echt heerlijk en de graten zijn gelukkig makkelijk te omzeilen.

red snapper

De komende 2 weken zijn we dus nog vrij en we hebben wel nog een aantal dingen op de planning staan. Anders is een boek lezen aan het strand ook geen straf. Stiekem zaten we nog te kijken naar vluchten naar de Dominicaanse Republiek (wij zijn helemaal om na het kijken van Wie is de Mol?). Helaas wordt dat toch wel een beetje te duur met alle dubbele kosten.

Hebben jullie nog een gouden tip wat we nog moeten doen op Curacao?

Dit Vind Je ook Leuk

7 Comments

 • Reply Opa en Oma Wezep. 24 januari 2016 at 21:32

  Wij hebben genoten van jou mooie verhalen,je schrijftstijl is heel boeiend!Bedankt voor alle belevenissen!!!Opa en Oma Wezep.En straks weer Welkom in Nederland.

  • Reply Mellisa 28 januari 2016 at 02:20

   Hoi Opa en Oma! Bedankt voor het berichtje, er komt nog meer hoor 🙂 We hebben hier nog iets meer dan een week! Tot in Nederland!

 • Reply Karin 26 januari 2016 at 20:25

  Ook wij vonden het heel mooi om een kijkje te mogen nemen in jullie avontuur op curaçao en je verhalen met ons te delen kijk goed uit voor de terug reis.
  Veel liefs van ons.

  • Reply Mellisa 28 januari 2016 at 02:21

   Bedankt! Tot in Nederland!

 • Reply Bart - Hasta la Proxima 27 januari 2016 at 12:57

  Gewoon genieten. Lekker duiken. Een Amstel Bright drinken of een Polar biertje op het strand. Mambo beach en Wet & Wild op de zondag… Ik moet alweer terug denken aan mijn stage. 🙂

  • Reply Mellisa 28 januari 2016 at 02:22

   Haha dat doen we inderdaad! Zondag was een latertje bij Wet & Wild geworden 😉

 • Reply karlien 28 januari 2016 at 23:00

  Daaibooi is ook zeker mijn favoriete strand. Leuke mix tussen toeristen en lokale bevolking, prachtig strand, gratis …

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.