Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Centraal-Amerika, Curaçao, Persoonlijk

Stage en Kerst op Curaçao week #2

27 december 2015
curacao zonsondergang

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier mijn ervaringen van mijn stage op Curaçao.

Zondag is een beetje onze rustdag, nu zit ik ook weer even aan mijn blog te werken. Ben me een beetje aan het inlezen over de technische dingen en wil Grenzeloosreizen een upgrade gaan geven qua vormgeving! Vorige week zondag deden we gewoon even goed inkopen bij de goedkope supermarkt en deden we zelf de was. Een wasje laten doen kost 17,50 Naf (9 euro), dus dat is best prijzig. Een teiltje en wasmiddel voldoen ook 😉

Maandag begon de stage! Oh man wat heb ik het snel koud in een omgeving waar de airco flink staat te loeien, zo ook in de apotheek. Het gaat er hier echt heel anders aan toe qua zorg. Hier ben je als apotheker echt een bedrijf aan het runnen en kijk je meer naar de financiële aspecten. Dat is niet echt mijn ding. Een dossier met medicatie wordt maar half bijgehouden en ik zie echt middelen voorbij komen waar ik al bij kan raden dat een arts dit aangesmeerd heeft gekregen met een snoepreisje.

De stage week duurde maar kort want op donderdagmiddag (kerstavond) sloot de apotheek al om 14.00 uur. We hebben ook nog een kijkje genomen in een andere apotheek en we zullen snel een keer meelopen met een huisarts.

Batidos-curacaoIk moet echt flink wennen aan de manier van werken en leven. Kom je echt bij een restaurantje gerund door de lokale bevolking? Ga er dan vanuit dat je soms lang moet wachten. Het verkeer slaat ook nergens op, iedereen doet maar waar hij zin in heeft. Voorrang nemen, even keren en de rotondes kloppen soms ook voor geen meter. Daarbij heeft onze auto ook een afwijking naar rechts met het stuur, dus ik rijd liever niet. Gelukkig heb ik een prima chauffeur tot mijn beschikking haha! Ik vind trouwens de Batidos (fruit shakes met of zonder melk) en Pastechi’s (Soort van (Blader)deeg gevuld met tonijn, gehakt etc) echt heerlijk. Alleen gaat het snel met je guldens als je dit als lunch tussen de middag neemt… Een shake kost helaas niet 1 euro zoals in Thailand.

regen-curacao Playa-jeremiflamingos-curacaoflamingos-curacao1En toen was het kerst! En je zult het niet snel geloven maar het regende op 1e kerstdag…. We deden een poging tot naar het strand gaan toen het even opklaarde, maar al snel kwam het weer met bakken uit de lucht vallen. We kwamen aan bij het strandje Playa Jeremi en het begon alweer te regenen. Vervolgens op de terugweg klaarde het een beetje op, poging nummer 2 voor een strandje: Kokomo Beach. Op de weg naar Kokomo spotten we flamingo’s in een meertje! Verderop stonden er echt nog veel meer! Wat een grappige beestjes, ik wist wel dat ze hier op het eiland te vinden waren, maar niet echt naar op zoek geweest. Kom je ze zomaar tegen, erg leuk 🙂

cas-abou Snorkelen-curacao2e Kerstdag was het gelukkig mooi weer en zijn we naar Cas Abou gereden voor 2 duiken voor onze PADI advanced. De Peak Performance Buoyancy en navigatie duik met kompas stonden op de planning. Bij de eerste duik hebben we een beetje met ons drijfvermogen zitten spelen en ik moet zeggen dat het al stukken beter gaat. De duik onder water met kompas was ook erg leuk om te doen, je bent al snel je oriëntatie kwijt onderwater…. Overigens hoef je bij Cas Abou echt niet te duiken om mooie dingen te zien, dit kun je namelijk ook al zien met snorkelen!

Volgende week is weer een korte week (goed uitgekozen die stage hehe). Donderdag op de 31e sluit alles weer vroeg en is het tijd om de “pagara’s” af te steken. Dit zijn van die kneiterlange matten die op de straten in de middag na sluitingstijd door verschillende bedrijven worden afgestoken. Ik ben benieuwd naar al het vuurwerk, volgens mij pakken ze hier flink uit!

Hoe waren jullie kerstdagen dushi’s?

Dit Vind Je ook Leuk

7 Comments

 • Reply diana 27 december 2015 at 20:45

  haha mijn kerst was dus bijna het zelfde dan de jouwe. 1e kerstdag poging tot strand (uiteindelijk bij kokomo gezeten onder de overkapping) en 2e kerstdag ook naar cas abou geweest. Wel lekker he zo die korte weekjes stage. heb je veel tijd voor de écht belangrijke zaken in het leven. (stranden bezoeken en cocktails drinken) weet jij al wat je met oudjaar gaat doen?

  • Reply Mellisa 27 december 2015 at 20:53

   Haha! Ik had je dus kunnen spotten op Cas Abou, was er echt de hele dag bij de Dive shop 😉
   Geen idee wat we gaan doen, ik denk gewoon bij Punda ronddwalen en drankjes doen/vuurwerk kijken? Weinig zin om superveel entree-geld voor een feest te betalen. Jij echte party plannen?

   • Reply diana 27 december 2015 at 21:30

    haha ja eigenlijk wel, maar t was best druk gister dus kans dat je elkaar niet ziet is dan best wel groot.

    Wij gaan ook naar punda / Otrabanda met oudjaar. Ik heb me laten vertellen dat dat geweldig moet zijn haha.

 • Reply Lizette 29 december 2015 at 08:32

  Leuk, je eerste week stage daar. Mijn stage omgeving was een stuk minder inspirerend 😉 Lijkt me wel bijzonder kerst met zulk mooi weer te kunnen vieren. Grappig dat je naar een nieuwe lay out kijkt, ik wil dat ook en vind die van jou juist heel overzichtelijk.

  • Reply Mellisa 29 december 2015 at 20:56

   Haha! Het is ook wel overzichtelijk, maar het technische gedeelte loopt niet helemaal soepeltjes. Het blijft een gratis thema met hier en daar wat aanpassingen.

 • Reply Jaaroverzicht 2015 in reizen - Grenzeloosreizen 30 december 2015 at 07:01

  […] zoveel uit. Ik heb eerder al eens oud en nieuw gevierd in Boedapest, in de Sahara en nu ga ik het meemaken op Curaçao. In Boedapest heb ik het moment gevierd op straat en uiteindelijk zijn we geëindigd op een feest […]

 • Reply Kerst en Oud & Nieuw in het buitenland - Grenzeloos Reizen 24 december 2016 at 08:09

  […] jaar zat ik met kerst en Oud & Nieuw op Curaçao! Voor het eerst ging ik in de winter naar een warm oord. Ken je dat gevoel? Dat je door de […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.