Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Reisgadgets, Tips & Tricks

Smartphone fotografie en geen lege batterij + Winactie!

15 mei 2016
Smarthphonefotografie

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op reis wel eens mijn camera vergeet in de hotelkamer. Mijn camera, destijds de Sony A5000, is niet eens heel zwaar. Maar toch heb ik dan weinig zin om m’n camera mee te nemen als we alleen even ergens gaan eten. Toch neem ik wel mijn telefoon mee en tegenwoordig maken die nieuwe smartphones best goede foto’s. Ik testte een speciaal lenskitje en daarnaast een powerbank, mocht je telefoon bijna leeg zijn. Jij kunt deze lenskit en powerbank ook winnen!

Ik heb achteraf altijd een beetje spijt dat ik mijn camera dan niet heb meegenomen in de avond. Soms heb je nog net die mooie zonsondergang die je dan toch had willen vastleggen. Je telefoon biedt dan de uitkomst.

Smarthphonefotografie

Een clip-on lenskitje: Smartphone fotografie

In dit 3-in-1 lenskitje zit een fish-eye lens, een macrolens en een groothoeklens. Je draait de verschillende lensjes gemakkelijk op het bijgeleverde clipje die je telefoon klikt. Allereerst test ik de macrolens. Deze zit vast aan de groothoeklens en die moet je er dus even afdraaien. Ik moet mijn telefoon echt bijna op de orchidee bloem houden, want anders kan hij niet scherpstellen. Het resultaat is best grappig en zou het eens willen proberen op een blaadje met een waterdruppel!
De groothoeklens draai ik weer op de macrolens, aangezien je deze niet los kan monteren. Ik moet zeggen dat ik hier echt weinig verschil in zie, mijn iPhone 5 heeft al een redelijke groothoek waardoor een extra groothoek lens weinig doet. Misschien dat het bij andere camera’s wel een beter effect geeft.
Als laatste zette ik de Fish-Eye lens op mijn telefoon. Dit effect heb ik altijd al leuk gevonden en is stiekem best leuk voor een selfie. Ook voor een landschap is deze lens erg geschikt, het geeft een leuk speels effect.
De Fish-Eye en Macro lens zal ik vaker gaan gebruiken en het handige ervan is dat je alle lensjes in een bijgeleverd klein zakje kan stoppen.

Smarthphonefotografie
Smarthphonefotografie Smarthphonefotografie
Nog maar 1% batterij

Op reis wil ik vaak even snel de weg opzoeken op een offline-app, je pakt je telefoon erbij en ziet dat je nog maar 1% batterij hebt. Oops, vergeten op te laden! Ik heb dit nu steeds vaker (misschien ook maar eens een nieuwe batterij in mijn telefoon laten zetten) en vaak zijn er geen stopcontacten in de buurt om hem even op te laden. De uitkomst: een powerbank! Je stopt de USB kabel van je telefoon in de powerbank en steekt de andere kant in je telefoon. Ik heb een powerbank van 4000 mAh en deze kan mijn iPhone 5 ongeveer 1,5x opladen. Je moet de powerbank natuurlijk wel opladen en dit kan met een mini-USB kabel. Bij mij zit hij nu standaard in mijn tas en ik heb nu altijd stroom bij me.Smarthphonefotografie

Win een powerbank en lenskit!

Hoera! Jij kunt deze powerbank en lenskit ook winnen! Ik mag de powerbank in een kleur naar keuze t.w.v. €15,95 en een 4-in-1 lenskit (met een zoomlens) weggeven t.w.v. €19,95 van telefoonhoesjestore.nl. Naast telefoonhoesjes, verkopen zij dus ook allerlei andere accessoires voor je telefoon zoals deze powerbank en lenskit.

 

De winnaar is inmiddels bekend en heeft een e-mail.

In dit artikel vind je alleen mijn eigen mening, ik ga alleen samenwerkingen aan waar ik achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Dit Vind Je ook Leuk

33 Comments

 • Reply Jolanda 15 mei 2016 at 12:55

  Oh wat een leuke actie, ik doe heel graag mee!

 • Reply Anita H. 16 mei 2016 at 13:46

  Bij dezen: ik ding mee naar de powerbank en lenskit.

 • Reply Natasja Smit 16 mei 2016 at 14:21

  Ik maak graag een kansje erop 🙂
  En wat een grappig effect geeft de fish- eye lens, de foto van de orchidee vind ik best heel apart geworden, ben nu wel nieuwsgierig geworden naar een foto van een druppel op een blad….

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:40

   Ja het geeft zeker een apart effect, het is wel even een beetje pielen met je telefoon!

   • Reply Natasja Smit 20 mei 2016 at 11:06

    het resultaat is het beetje pielen wel waard gelukkig, zou minder leuk zijn als na het beetje pielen het resultaat ook niet mooi is…

 • Reply Anna 16 mei 2016 at 18:20

  Lijkt mij leuk om te winnen voor mijn reis deze zomer!

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:40

   Waar gaat de reis naartoe? 🙂

 • Reply travelwithdenise 16 mei 2016 at 22:49

  Heel erg gaaf om te winnen! Gave actie. Uiteraard volg ik je op Facebook ?? Ik zou dus graag winnen. Duimen duimen duimen

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:39

   Leuk! Je gaat de grabbelton in 😉

 • Reply Ann 17 mei 2016 at 09:58

  Ik zou heel graag de powerbank winnen. Tijdens lange verre reizen is het niet altijd eenvoudig om alle toestellen op te laden, ofwel is er beperkte stroom, of je hebt maar 1 stopcontact en dan moeten alle toestellen opgeladen worden, … Superhandig dan natuurlijk als je de Iphone aan een powerbank kan aansluiten en zo laten opladen. Fingers crossed!

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:39

   Ja jammer is dat hè! Dan is een powerbank zeker handig 🙂 Al moet je die later ook weer opladen haha!

 • Reply Zahira 17 mei 2016 at 11:00

  Ik doe graag mee!

 • Reply Nadia S. 17 mei 2016 at 16:46

  Ik doe met plezier mee.
  Dit zijn nu eens gadgets waar ik absoluut wat mee ben.
  Ideaal voor mijn reis naar Cuba!

  Fijne dag

  x Nadia

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:38

   Wat leuk dat je naar Cuba gaat, ik ga in augustus 4 weken!

 • Reply Michelle 17 mei 2016 at 16:52

  Leuke actie! Ik doe ook graag mee!

 • Reply Linda Smeets 18 mei 2016 at 03:35

  De lenskit staat al een tijdje op het verlanglijstje van manlief en ik vind een powerbank wel ontzettend handig, dus ik doe daarom dan ook ontzettend graag mee. ?

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:38

   Ha, 2 vliegen in 1 klap dus!

 • Reply Esther 19 mei 2016 at 21:17

  Ja, ook ik doe graag mee met deze leuke maar vooral praktische winactie!! Op reis gebeurt het me te vaak dat ik een batterij-tekort heb na een dag fotograferen en posts op social media. Ik kom net uit de woestijn in Jordanie en daar had ik veel gehad aan deze powerbank. De lens is ook gaaf!!

  • Reply Mellisa 19 mei 2016 at 21:37

   Ja, dat is best een probleem tegenwoordig. Zoveel met m’n telefoon bezig!

 • Reply Nathalie 25 mei 2016 at 00:04

  Hai hai Melissa,

  Op 31 mei ben ik jarig en toevallig heb ik zonet het perfecte verjaardagscadeau gespot! ?
  Als hobbyfotograaf (van voornamelijk urban exploration of urbex fotografie) heb ik mijn spiegelreflexcamera (een Canon Eos 1200D) best wel dikwijls bij me, maar af en toe heb ik gewoon geen zin in het rondzeulen van al dat extra materiaal (mijn rugzak, mijn statief en wat extra lenzen en batterijen en dergelijke), dus op zulke momenten durf ik mijn Samsung Galaxy S5 ook wel eens te gebruiken. Deze levert best wel mooie foto’s af, maar wat extra hulp kan nooit kwaad, dus daarom waag ik bij deze ook graag een kansje voor het setje smartphone lenzen. En als veelgebruiker (wat betreft mijn smartphone dan natuurlijk… ?) is mijn batterij ook best wel snel leeg, dus ook die powerbank komt hier wel erg goed van pas! ?

  Ik volg je via Facebook onder de naam Nathalie Madsen en ik ding bij deze dus heel erg graag mee! ?

  Fingers crossed! Dankjewel voor deze leuke winactie!

  Liefs,
  Nathalie

  • Reply Mellisa 26 mei 2016 at 16:03

   Hee wat tof dat je aan urbexfotografie doet! Ik ga snel een kijkje op je website nemen.

 • Reply Lotte - scratchingmymap 25 mei 2016 at 20:57

  Leuke winactie! Ik herken me in al jouw struggles en kan dus ook echt een powerbank gebruiken! Mijn batterij gaat zo leeg als ik me wat laat gaan met foto’s nemen 😉 Fingers crossed!

  • Reply Mellisa 26 mei 2016 at 16:03

   Dramatisch hoe snel mijn telefoon nu leeg is. Wellicht is een nieuwe batterij bij mij ook wel echt nodig 😉

 • Reply Marcella 26 mei 2016 at 16:24

  Leuke winactie! Ik heb eigenlijk al een powerbank, maar die lens vind ik echt té handig. Voor de powerbank vind ik wel een goede plek, mocht ik winnen.

  • Reply Mellisa 27 mei 2016 at 14:45

   Leuk dat je nog op de valreep meedoet, ik ga nu loten!

 • Reply Katie | Trends 4 Travel 26 mei 2016 at 23:19

  Wat een leuke winactie. Handig en leuk voor op reis! Ik doe graag mee!

  • Reply Mellisa 27 mei 2016 at 14:45

   Leuk dat je meedoet! Ik ga nu loten!

 • Reply jordy 2 juni 2016 at 21:20

  als het nog kan graag

  • Reply Mellisa 2 juni 2016 at 21:37

   De winactie is al een tijdje gesloten, helaas! Wellicht een kans volgende keer?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.