Persoonlijk, Reisinspiratie

PLANS/ Citytrip Rome en 4 weken Cuba

7 juli 2016
Cuba

Het is alweer een poosje geleden dat ik op reis ben geweest. Mijn stage op Curaçao in februari was de laatste keer! Tijd voor een update over mijn reisplannen. Her en der heb ik het al laten vallen, maar inmiddels heb ik zomervakantie en ga ik eindelijk weer op reis!

Trevi fontein Vaticaan ColosseumCitytrip Rome

Ik ben al veel te lang niet met mijn moeder op stap geweest, dus het werd weer hoogtijd! De citytrip is al maanden geleden geboekt. We vertrekken maandag in de ochtend en komen weer op vrijdagochtend aan in Nederland. In totaal hebben we dus 4 volle dagen. Ik ben alleen met een studiereis in Rome geweest en heb toen weinig van de stad kunnen zien. Het plan is dan ook gewoon om alle beroemde dingen te bezoeken. Wellicht een beetje afgezaagd voor de echte Rome-kenner, maar voor ons zal het zeker de moeite waard zijn. Pantheon, Colosseum, Forum Romanum, Trevi Fontein en dan heb ik het niet eens over het Vaticaan. Stuk voor stuk druk bezochte toeristische trekpleisters, maar uiteraard met een reden. Al deze historische bezienswaardigheden lijken mij prachtig om te zien. Het Pantheon en het Vaticaan (inclusief Paus) heb ik al tijdens mijn studiereis gezien en vond ik echt heel bijzonder.
Hebben jullie nog leuke tips voor restaurantjes e.d.?

Cuba Vinales

4 weken Cuba

Een reis waar ik al ontzettend lang naar uitkijk. Stiekem wilden we vorig jaar al gaan, maar toen zijn we uiteindelijk naar Thailand gegaan. Het idee was dan om daar onze PADI te halen, om vervolgens te kunnen duiken in Cuba. Heel veel logica zit er niet in, maar zoiets staat me bij! Inmiddels hebben we onze reis al redelijk vastgelegd, uit angst dat alle bussen al vol zouden zitten vanwege de grote toestroom van toeristen. We hebben ‘maar’ 4 weken en zouden niet veel speling hebben als de bussen vol zijn bijvoorbeeld. De route ziet er als volgt uit: Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Santa Clara – Camagüey – Bayamo – Santiago de Cuba – Baracoa en dan weer terugvliegen naar Havana. We willen in Bayamo de Pico Turquino hike gaan doen, een tweedaagse hike naar de hoogste top in Cuba. Het schijnt een best pittige hike te zijn, ook vanwege het klamme weer en ‘s nachts is het juist fris. Ik ben benieuwd naar alle steden, de natuur en ik kijk ook wel weer uit naar een Caribisch strandje.

De eerste casa particular is geboekt in Havana en de rest zien we wel ter plekke. Er zijn er volgens mij een heleboel!

Volg mij tijdens mijn citytrip in Rome op de volgende kanalen: TwitterFacebook en Instagram. Ook op SnapChat ben ik te vinden: Melliszle
Tijdens mijn reis in Cuba zal ik vrijwel offline zijn, maar er komen gewoon artikelen online!

Heb jij nog tips voor Rome en Cuba voor mij?

Foto’s Shutterstock: Trevi fonteinColosseumVaticaanViñalesCubaHavana

Dit Vind Je ook Leuk

16 Comments

 • Reply Lotte - scratchingmymap 7 juli 2016 at 09:13

  Hele leuke vooruitzichten seg! Wanneer gaan jullie naar Cuba? Lijkt mij echt een bijzonder bestemming.
  In Rome (en heel Italië eigenlijk) moet je zeker aan de aperitivo! Je bestelt een drankje/cocktail en je mag aanschuiven aan het buffet. Freni & Frizioni en Obika zijn aanraders. En koop natuurlijk moet je een combiticket voor het Palatijn, Forum Romanum en Colosseum kopen. Hou het Colosseum voor het laatst: hoef je niet aan te schuiven in de lange rijen én stiekem vond ik dit toch gewoon heel indrukwekkend. 🙂 Veel plezier alvast!

  • Reply Mellisa 7 juli 2016 at 13:10

   Dankje voor de tips! De hele maand augustus gaan we naar Cuba, vertrekken 3 augustus!

 • Reply Sandra 7 juli 2016 at 09:27

  Ik heb toevallig nét een post online gezet over lekkere en goedkope restaurantjes in Rome (Trastevere), zie blog. En ik wil je ook echt aanraden om naar Via Appia te gaan, maar let op: deze begint bij de catacomben van San Sebastiano. Het eerste stuk is ook Via Appia, maar erg druk met auto’s en verkeer, weinig boeiend dus! Ook leuk: San Clemente kerk (bestaat uit drie lagen uit verschillende tijden, je moet echt de archeologische tour doen) en naar de crypte van de Santa Maria della Concezione (kunstwerken van mensenbotten, heel luguber, maar zeker de moeite waard). Nog meer tips nodig?

  • Reply Mellisa 7 juli 2016 at 13:10

   Aah ik zal eens kijken! Dank voor de tips, ik ga eens loeren in m’n Lonely Planet boekje en op internet wat dat is 🙂

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 7 juli 2016 at 13:32

  Leuke vooruitzichten zeg! Alvast veel plezier toegewenst!!

 • Reply Eva 7 juli 2016 at 14:06

  Wat ontzettend leuk dat je met je moeder naar Rome gaat, veel plezier alvast! En 4 weken Cuba klinkt ook heeeeeel goed. <3

  • Reply Mellisa 8 juli 2016 at 15:54

   Ja leuk hè, ik vind een moeder-dochtertripje altijd wel leuk eigenlijk! Dankje, ik heb wel echt enorm veel zin in Cuba. Kijk ik al zo’n 8 maanden naar uit ofzo? haha

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 7 juli 2016 at 15:35

  Wat een heerlijke vooruitzichten!! Rome is een prachtige stad en ik ben heeeeel benieuwd hoe je Cuba vindt! En 4 weken, fantastisch 😀 Alvast heel veel plezier!

  • Reply Mellisa 9 juli 2016 at 20:40

   Dankje! Ik ben ook heel benieuwd!

 • Reply Jessica 9 juli 2016 at 03:51

  Leuke plannen! Wanneer vertrek je precies naar Cuba? Je schijnt heeeel mooi te kunnen duiken bij Maria la Gorda, in het uiterste westen van Cuba. Vanuit Viñales is het volgens mij nog wel een uurtje of 3 met de bus hiernaartoe en er is slechts 1 hotel (het duikcentrum) waar je kunt verblijven. En het rif aan de noordelijke kust is fantastisch! Als je nog meer tips voor Cuba wilt, geef maar een gil. Ik heb namelijk een hoop informatie in mijn hoofd en in notities staan, maar het uploaden van de verhalen gaat ietwat langzaam :p

  • Reply Mellisa 9 juli 2016 at 20:42

   3 augustus 😉 Hmm voor een dagje is dat net te ver en we spenderen dan nog liever een dagje in Viñales denk ik. We kijken even bij Trinidad in de buurt of helemaal in het oosten, of we wellicht daar een duik kunnen maken! Als je echt een must-do hebt, hoor ik het graag haha!

 • Reply Leoni - Justtravelme 14 juli 2016 at 21:30

  Wat een gave vooruitzichtig. Vooral Cuba lijkt mij ontzettend gaaf en ik ben dan ook erg benieuwd naar de artikelen die je daarover gaat schrijven 🙂

  • Reply Mellisa 18 juli 2016 at 13:14

   Lijkt mij ook ontzettend gaaf 🙂 Ben echt heel benieuwd! En blogs volgen uiteraard!

 • Reply Marcella 3 augustus 2016 at 17:07

  Onwijs veel plezier in Cuba lady! Benieuwd naar je avonturen! De hike klinkt gaaf!

  • Reply Mellisa 4 september 2016 at 14:25

   De hike was heel gruwelijk, verhalen volgen snel haha.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.