Europa, Verenigd Koninkrijk

PLANS | Citytrip naar Londen!

6 oktober 2015

Helaas kan ik geen vrije dagen opnemen van de studie en zit ik vast aan de vakanties. Al met al mag ik niet klagen met 2 maanden zomervakantie! Een citytrip tussendoor is soms lastig te plannen, maar het is toch gelukt! Vrijdag vertrek ik samen met Edwin naar Londen voor een citytrip van 3 dagen.

Je moet (helaas) keuzes maken wat je gaat doen tijdens een citytrip van 3 dagen naar Londen. Deze stad is zo intens groot en er is zoveel te zien dat je eigenlijk maar een paar dingen moet kiezen, zodat je niet de hele dag aan het wandelen bent. Tijd voor een lekkere koffie moet er ook zijn toch?!

Gratis dingen doen

Het is de eerste keer in mijn leven dat ik naar Londen ga en er is zoveel te doen. Helaas zijn er ook heel veel dingen echt onmeunig duur! Zo vragen ze bijvoorbeeld 19 pond voor het Buckingham Palace, dat vind ik best veel geld. Gelukkig heeft Explorista een leuke post geschreven over 13 gratis dingen die je in Londen kunt doen. Uiteraard ben ik fan van gratis dingen als studentje 🙂 Ik wil graag the National Gallery en British Museum een bezoekje brengen.

Marktjes afstruinen

Er zijn zoveel markten waar je heen kunt in Londen. Zo spreekt de Portobello market in Notting Hill mij heel erg aan, maar heb geen idee of dit zo leuk is. Het lijkt me toch leuk om hier even een kijkje te nemen. Zo lijkt de Camden Market mij ook fantastisch, waar Travelaar over de streetfood market schreef. Maar er is nog een markt waar je heerlijke streetfood kunt kopen, namelijk de Borough Market. Karlijntravels heeft me al helemaal lekker gemaakt met de foto’s van eten wat je vaak allemaal kunt proeven.

Eerste ervaring met AirBnB

Londen is best een dure bestemming qua overnachtingen. Vandaar dat ik op zoek ging naar iets goedkopers en kwam terecht bij een AirBnb redelijk in het centrum en dichtbij een metrostation. De eigenaar van het appartement is een ‘huisjesmelker’ en verhuurd dus meerdere huizen aan AirBnB’ers. Het zal dus meer een soort hostel met eigen kamer en een gedeelde keuken/badkamer zijn. Ik ben benieuwd!

Uiteraard zullen we ook langs alle highlights wandelen zoals bijvoorbeeld The Big Ben en The Tower Bridge. Ik kijk er ook naar uit om iets lekkers te drinken in een Engelse pub. Ik kan natuurlijk niet alles zien, maar dat geeft meer redenen om weer terug te keren toch?!

Je kunt me tijdens mijn tripje volgen via Twitter en Instagram!
Hebben jullie nog tips voor ons? Wat mag ik niet missen?

Bron foto: Flickr/Jose M Vazquez

Dit Vind Je ook Leuk

11 Comments

 • Reply Kim 6 oktober 2015 at 09:56

  Jaaa, Londen is echt superleuk! Ik was er afgelopen mei ook voor het eerst. De Borough Food Market vond ik echt een aanrader. En Camden ook. En er is sowieso veel te zien en te doen dus je gaat je hoe dan ook niet vervelen. Veel plezier!

  • Reply Mellisa 6 oktober 2015 at 11:03

   Hihi heb er echt zin in! Dankje 🙂

 • Reply stephaniesmolders.com 6 oktober 2015 at 10:57

  Ik ken het. Dat studentenleven koppelen met veel reizen. Elke vakantie was ik weg of probeerde ik toch dingen in België/Nederland te plannen. Londen is natuurlijk ook een super optie. Althans dat lijkt me wel, ik ben er zelf nog niet geweest. Het staat wel op het lijstje natuurlijk 😀

  Veel plezier! Of ben je al terug?

  • Reply Mellisa 6 oktober 2015 at 11:03

   Ik vertrek vrijdagochtend! We hebben 3 volle dagen, dus dat is wel leuk 🙂 Helaas mis ik toch wel weer iets belangrijks van de studie, maar dat komt wel goed. Thanks, heb er zin in!

 • Reply Puck 6 oktober 2015 at 11:05

  Ik ben benieuwd, want ik wil eigenlijk ook graag eens naar London toe. En ik wil ook zoveel mogelijk zien, zonder meteen een fortuin uit te geven aan die dingen. De London Eye zullen we dus overslaan… Maar ik wacht wel even op je verslag.

  • Reply Mellisa 6 oktober 2015 at 11:47

   Het is gek dat het zo dichtbij is, maar het is toch een dure bestemming… Ik ga m’n uitgaven eens bijhouden en gewoon eerst lekker de gratis dingen ontdekken haha 🙂

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 6 oktober 2015 at 13:13

  Leuk zeg!! Londen is echt een fijne stad! Zelf maakte ik een rondvaart over de Theems wat ik ook kan aanraden. Daarnaast vond ik de wisseling van de wacht met paarden bij Whitehall ook de moeite waard. Als het goed is speelt dat zich elke dag in de ochtend af. Veel plezier in ieder geval! 🙂

  • Reply Mellisa 6 oktober 2015 at 16:26

   Aah thanks voor de tip, als het mooi weer is kunnen we misschien wel zo een boottochtje doen 🙂

 • Reply Rebecca 7 oktober 2015 at 08:31

  Jaa Londen ik hou van die stad, ben er nu 3 keer geweest (vorig jaar 2x oeps hihi). Camden Market moet je echt heen, heel groot en super leuk! (: Als het een beetje weer is en voor uitzicht over de stad is Primrose Hill ook een aanrader…even weg uit de drukte van de stad 😉 En natuurlijk moet er ook tijd zijn voor koffie (en een pub). Costes altijd goed.

 • Reply Travellovers 7 oktober 2015 at 09:38

  Ik woon nu een paar weken in Londen en zelf vind ik het erg leuk om een fiets te pakken in de stad voor 2 pond, hier kan je dan de hele dag op fietsen.
  Borough market is heel druk in het weekend, een leuk alternatief is Maltby street market.
  Daarnaast zou ik camden town en shoreditch zeker niet overslaan.

  Veel plezier!
  Marije

  • Reply Mellisa 7 oktober 2015 at 09:47

   Thanks voor je tips! Zijn dat die Barclays cycle hire fietsen? Kan ik die ook als toeristje gemakkelijk pakken?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.