Centraal-Amerika, Curaçao

PLANS / 2 maanden naar Curaçao!!

12 december 2015

Vandaag is het eindelijk zover! Vandaag vertrek ik naar Curaçao voor 2 maanden! Naast relaxen op het strand, duiken en heerlijk buiten picknicken, ga ik ook nog wel wat nuttigs doen. Wat ik allemaal van plan ben lees je hier!

Het verblijf en de auto die ik zou huren…..

Ik woon de komende 2 maanden in een grote studentenvilla, waar ik samen met het vriendje een studio heb. Er is zelfs een zwembad, hoe relaxed is dat?! We vonden het wel fijn om een eigen keukentje en badkamer te hebben, maar het leek ons wel leuk om niet helemaal “all by ourselves” te zijn de komende 2 maanden.
Ik had dus een auto gehuurd, maar op het laatste moment mailde de verhuurder dat de auto in een groot ongeluk betrokken is geraakt en de reserve-auto ook stuk was. Helemaal in de stress dus! Terwijl ik nog allerlei dingen moest doen. (Ik had nog een tentamen op vrijdagmiddag)
Als het goed is heb ik nu via via wel weer een autootje geregeld, dus hopelijk kunnen we snel over het eiland rondcruisen.
IMG_3447_SC_copy

Stage lopen

Zoals ik al eerder zei, ga ik dus niet alleen maar chillen op het strand. 5 weken van de 2 maanden zal ik stage gaan lopen in een apotheek. Ik zal daar gaan werken aan het kwaliteitshandboek, iets wat velen wellicht weinig zegt, maar dat zijn documenten in de apotheek waarmee de kwaliteit van alle processen in de apotheek gewaarborgd worden. Verder zal ik ook gewoon meedraaien in de apotheek. Ik ben vooral benieuwd hoe alles geregeld is en of er bijvoorbeeld een patiëntendossier wordt bijgehouden. Alle geneesmiddelen moeten ook bijvoorbeeld allemaal geiïmporteerd worden.

Kerst en Oud & Nieuw

Voor het eerst in de 24 jaar dat ik op deze aardbol rondloop, zal ik kerst en oud & nieuw met 30 graden vieren. Wellicht wel jammer dat we niet bij onze families en vrienden kunnen zijn, maar die zien we natuurlijk wel weer als we terug zijn! Er schijnen veel vuurwerkshows te zijn op Curaçao, dus ik ben erg benieuwd! Het lijkt me gewoon heerlijk om lekker in een jurkje buiten te zijn en feest te vieren.

Op het moment ben ik op Schiphol aan het wachten totdat we mogen boarden. Ik ben van plan om elke week een blog te schrijven over alles wat ik heb meegemaakt op het eiland, ik zal er namelijk niet alleen maar op het strand gaan liggen. Alhoewel je veel foto’s van de mooie strandjes en het blauwe water kunt verwachten 😉 We zaten eraan te denken om nog een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Aruba of Bonaire, maar wellicht wordt dat wel iets te prijzig. We huren ons appartementje al voor 2 maanden en de auto ook….

Je kunt me volgen via wat leuke fotos’via Instagram en ik had al ooit een keer snapchat, dus dat ga ik denk ook weer eens oppakken. Mijn SnapChat naam is: Melliszle.
Verder zal ik her en der ook wat plaatsen op Twitter en Facebook

Uitgelichte afbeelding: Tom Roeleveld

Hebben jullie nog tips waar ik sowieso heen moet? Leuke restaurantjes of leuke snorkelplekjes?

 

Dit Vind Je ook Leuk

14 Comments

 • Reply Leoni - justtravelme 12 december 2015 at 11:50

  Ga je op de telamonstraat wonen? Wat betreft je stage: ga er maar vanuit dat er nauwelijks iets wordt bijgehouden. Bij mijn fysiotherapie stage was dat iig ook zo.

  Qua tips: Ik zou sowieso gaan snorkelen bij playa lagun. Daar zitten de schildpadden. Verder zou ik als ik jou was de Christoffelberg gaan beklimmen. Het is er bij mij niet van gekomen, maar heb er nog steeds spijt van.
  Mijn patiënten zeiden dat cas abou het mooiste strand is. Ik ben er zelf niet geweest, maar het is dus favoriet onder de locals. Qua restaurant raadden ze allemaal Jaantjes (oid) aan bij Westpunt. Daar kan je leguaan eten.

  Heel veel plezier, maar dat gaat wel lukken denk ik. Owja en met oud en nieuw is het leuk om naar de pondjesbrug te gaan. Vorig jaar zelf geweest en dan zit je tussen alle locals.

  • Reply Mellisa 12 december 2015 at 11:57

   Ja klopt! Daar gaan we wonen 🙂 de berg beklimmen ben ik sowieso van plan en snorkelen bij playa lagun ook! Cas abou schijn je ook leuk te kunnen duiken?!
   Jaantjes had ik gezien idd, maar lees dat het super overpriced is en het eten matig haha… Wellicht sla ik die over! Dank voor je tips 🙂

 • Reply Sandra 12 december 2015 at 16:04

  Waaaa spannend! Ik ga je volgen hoor, ben zo benieuwd! Ik ben nog steeds van plan om begin februari een weekje die kant op te gaan, dus wie weet komen we elkaar daar wel tegen 😉 Ik denk dat je op Cura ook prima genoeg dingen kunt zien. Ook daar heb je nationale parken die je kunt bezoeken. Het hoeft echt niet allemaal buiten het eiland te zijn, toch? Nou ja, ik zou me geloof ik op elke bestemming wel een half jaar kunnen vermaken om er het meeste uit te halen hihi!

  • Reply Mellisa 13 december 2015 at 23:41

   Ooh leuk! Van die nationale parken moet je volgens mij niet al te veel van verwachten haha. Je kan de Christoffelberg beklimmen en je hebt Shete Boka. Verder is alles erg dor geloof ik. Ik ga het zien!

 • Reply alte venema 12 december 2015 at 21:05

  Zo zo, het kan niet op. Maar gelijk heb je. Heel veel plezier en dat je goed werk mag verrichten

  • Reply Mellisa 13 december 2015 at 23:41

   Bedankt! Eerste dag is altijd beetje onrustig en onwennig, maar denk dat ik snel hier gewend ben 😉

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 12 december 2015 at 23:17

  Wat een super leuke ervaring ! Niet mis om met dit weer lekker naar de zon te vliegen om daar te kunnen studeren. Veel succes en geniet ervan 🙂

  • Reply Mellisa 13 december 2015 at 23:43

   Dankje 🙂 Het is heerlijk weer hier!

 • Reply Sigrid | My Travel Secret 13 december 2015 at 07:04

  Aaaaah gaat het avontuur eindelijk beginnen? Ik wens je heel veel plezier daar en succes met je stage. Lekker genieten!!

  Ik heb niet zo veel met Curcacao (misschien komt dat omdat ik 10 dgn bewolking had haha), maar kan me herinneren dat ik het super relaxed vond om daar met je eigen autootje rond te rijden en zo het eiland te ontdekken. Genoeg te zien/doen.

  • Reply Mellisa 13 december 2015 at 23:43

   Hehe ja! Vandaag ook niet volle zon hoor, maar ik vind dat eigenlijk wel lekker 🙂

 • Reply Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 13 december 2015 at 11:24

  Wauw, wat gaaf! Dit wordt vast een hele mooie ervaring. We wensen je heel veel plezier en succes met je stage!

 • Reply Sheelagh 14 december 2015 at 10:00

  Superleuk! Heel veel plezier gewenst!

 • Reply Malou 17 december 2015 at 20:59

  Leuk joh! Veel succes met je stage. Het zal vooral heel erg wennen zijn en een andere manier van werken.

  Tips: zeker naar Cas Abao gaan. Vind ik persoonlijk het mooiste strand van het eiland. Playa Lagun is ook leuk. Bezoekje brengen aan de wijk Pietermaai. Zitten ook leuke restaurants zoals Mundo Bizarro en beachclub Saint Tropez. Eten: de Heeren in Zuikertuintje shopping mall, de Kleine Wereld bij het Spaanse water, Pirate Bay, Zanzibar. Equus: alleen op vrijdag open. Bij een manage aan de Caracasbaaiweg: bbq spiezen met je handen eten. 🙂 Arepa di pampuna eten in Otrabanda, batido drinken bij het stalletje in Otrabanda vlakbij de Pontjesbrug. Andere lekkere gerechten: pastechi, lomito. Drinken: awa di lamunchi. Op woensdagavond naar Cabana Beach.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.