Azië, Thailand

Muay Thai wedstrijd bijwonen in Chiang Mai + VIDEO

6 september 2015

Muay Thai is de eeuwenoude traditionele vechtsport van Thailand. Wanneer je door Thailand heen reist, kom je overal wel een gym tegen of kun je een wedstrijd bijwonen. Ik ging op een avond naar een wedstrijd in Chiang Mai en ik vertel je alvast: ik vond het geweldig! Waarschuwing: Onderstaande post is niet voor watjes 😉

Oké, ik ben geen voorstander van geweld of iets dergelijks. Maar ik vond het super tof om te zien hoeveel kracht die mannen/jongens hadden. Je ziet echt dat ze leven voor hun sport. En ik werd er ook helemaal enthousiast van. Bij de gevechten later op de avond riep ik dan ook: “KOM OP BLAUWE/ROOIE” 😉

Bijna elke avond zijn er wel wedstrijden in het Thapae Boxing Statium in Chiang Mai. Het stadion zit midden in het centrum en is ook best wel een toeristische trekpleister. Er is dan ook wat entertainment in het programma geplakt. Er zijn in totaal 7 gevechten, waarvan 1 internationaal gevecht. Tussendoor is er nog een “special fight”, waar jonge broekies geblinddoekt doelloos elkaar proberen neer te meppen. Om eerlijk te zijn nog best grappig.
Het laatste gevecht was het internationale gevecht tussen een Zuid-Afrikaanse en een Thaise muay thai bokser.

Op voorhand las ik overal dat het een hoog entertainment gehalte had. Er wordt namelijk ook gewed op de wedstrijden, dus er kunnen een aantal nep K.O.’s bij zitten. Ik heb hiervan weinig gemerkt, want ik denk niet dat je voor je lol bloed uitspuugt. Naar mijn idee waren de meeste wedstrijden dus gewoon ‘echt’. De boksers voeren voor het gevecht allemaal rituelen in de ring uit. Dit is echt iets wat bij Thailand past, aangezien de mensen aardig spiritueel ingesteld zijn.

muaythai1

Kosten: Een normaal kaartje kost 400 baht en een VIP kaartje 600 baht. Wij kochten onze kaartjes ergens op de middag bij een tour operator, waar we 350 baht betaalden. VIP kaartjes zijn nergens voor nodig, wij zaten met een normaal kaartje ook prima! De drankjes zijn iets duurder dan normaal. Een biertje kost bijvoorbeeld rond de 70/80 baht.

Het moet wel iets zijn wat je leuk lijkt, ik zag genoeg meiden een aantal keer wegkijken. Ik vind boksen op TV bijvoorbeeld geen zak aan, maar in real life vond ik het geweldig. Daarbij moet je ook niet schrikken als iemand met een gescheurde wenkbrauw de ring verlaat. That’s the game. 

Op veel andere plekken in Thailand kan je ook een muay thai gevecht bijwonen, maar daar waren de prijzen stukken hoger. Ik heb zelfs prijzen van 1700 baht gezien voor een normaal kaartje.

Ben jij al wel eens bij een muay thai gevecht geweest of het lijkt het je misschien wat? Check hieronder mijn filmpje van een deel van het gevecht tussen de Zuid-Afrikaan en Thai.

 

Dit Vind Je ook Leuk

7 Comments

 • Reply Danique 6 september 2015 at 15:03

  Ik ben erg ook geweest en ik ben dus een van die meiden die regelmatig wegkeek haha ;).

  • Reply Mellisa 6 september 2015 at 20:00

   Haha! Ik kan me best voorstellen dat niet iedereen hier fan van is 😉

 • Reply Vincent 10 september 2015 at 12:14

  Mooie foto van die bokser die wordt opgelapt in de ring. Zelf nog nooit een bokswedstrijd bijgewoond. Wel het sumoworstelen in Japan gezien. Ook dat kan er ruw aan toe gaan.

  • Reply Mellisa 10 september 2015 at 13:23

   Dat lijkt me ook fantastisch om mee te maken! Helaas is Japan een iets te dure bestemming voor mij op het moment!

 • Reply Eva 11 september 2015 at 14:14

  Nog nooit bijgeweest, lijkt me wel een keer leuko om te zien in het buitenland.

  • Reply Mellisa 11 september 2015 at 14:23

   Als het je leuk lijkt, moet je het zeker doen. Ik kreeg echt een adrenaline kick haha 😉

 • Reply ROUTE/ Backpackroute 4 weken Thailand - Grenzeloos Reizen 8 september 2016 at 15:50

  […] In Chiang Mai eten we her en der wat, bezoeken we wat tempels en in de avond bezoeken we een Muay Thai wedstrijd. De volgende dag rijden we op onze gehuurde scooter even de stad uit, naar het Hua Tung Tao Lake […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.