Persoonlijk

Mellie from the blog

20 april 2016
gouverneur cocktail

Persoonlijke nootjes op een blog vind ik altijd erg leuk om te lezen. Je leert de persoon achter de blog wat beter kennen en kunt hierdoor de artikelen beter plaatsen! Inmiddels ben ik alweer een tijd bezig met Grenzeloosreizen en heb ik nooit echt iets over mezelf geschreven. Ik doe eens gek en vertel je gewoon wat over mezelf. Dus bij deze: Mellie from the blog 😉

Mijn naam

Ja, ik heet echt Mellisa met dubbel L en 1 S. Er is eigenlijk niet echt een reden waarom m’n ouders voor deze vorm van de naam ‘Melissa’ hebben gekozen. Mijn naam wordt dus ook zelden goed geschreven. Gelukkig doen ze het bij officiële instanties wel goed en staat mijn naam correct op m’n diploma’s en paspoort. Ik reageer trouwens op alle vervormingen en doe ook niet meer aan verbeteren, inmiddels ben ik het wel gewend 😉 Mijn achternaam is ook al zo’n leuke met een Ö. Ik krijg wel eens brieven waar de ‘Ö’ is vervangen voor een of ander gek teken zoals ‘%’.grote knip

Studeren, studeren, studeren en werken

Dit is een beetje ‘the story of my life’. Ik studeer inmiddels al bijna 7 jaar en ik moet nog tot Januari 2017. Tussendoor heb ik ook wel andere dingen gedaan hoor, maar alsnog is het een lange tijd. Ik studeer dus Farmacie en daarmee word ik ‘Apotheker’. Ja, in de apotheek loopt een universitair geschoold persoon rond en die schuift niet alleen maar doosjes. Ik zie vaak verontwaardigde blikken als ik dat vertel, dus bij deze! Het beroep wordt er niet leuker op door allerlei bezuinigingen, maar ook de patiënt is soms niet te genieten. Het zijn de beslissingen van de zorgverzekeraar en de dames aan de balie kunnen daar niets aan doen. So be nice to them!
Volgend studiejaar wordt het weer aanpoten aangezien ik dan weer stage ga lopen (helaas niet op Curaçao), want ik heb ook nog een weekendbijbaan in het ziekenhuis. Elk weekend werk ik 1 dag in het ziekenhuis voor mijn knaken voor al mijn reizen!
Ik moet zeggen dat ik wel een beetje klaar ben met studeren, maar ik moet nog even doorzetten!

Reizen zit in mijn bloed

Mijn moeder komt uit Indonesië en is geboren op het onbekende eiland Bangka. Toen ik 2 was zat ik al in het vliegtuig naar Indonesië om mijn familie op te zoeken. Mijn oma woonde hier nog tot voor kort, maar helaas is zij er niet meer. Verder heb ik 2 tantes in Jakarta,  een oom in München, een oom in Idaho, USA en een oom dichtbij New York. En als het nog niet genoeg is wonen er ook een neef en nicht in Canada. Zoals je kunt zien is vrijwel niemand in Indonesië gebleven van de familie van mijn moeder. Ik ben bij al m’n tantes en ooms al eens op bezoek geweest! Vaak maken we dan ook tripjes met de familie, zo bezocht ik mijn oom enkele jaren geleden in Idaho en maakten we een tripje naar Twin Falls.

Twin Falls Idaho

Hobby’s naast bloggen?

Ik wil veel, maar kom een beetje tijd tekort! Herkenbaar? Bloggen is natuurlijk één van m’n hobby’s, maar ik doe ook nog andere dingen ernaast. Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met een fotografiecursus en heb al een cursus Spaans gevolgd via Skype bij Debby, super leuk! Vorig jaar deed ik nog aan dansen (Hiphop) en dit heb ik echt jaren gedaan. Ik begon vroeger met streetdance, wat later over ging in breakdance en toen ben ik overgestapt naar hiphop. Ik vind het heerlijk om te dansen, alleen kwam het dit jaar niet uit met de lessen (stage op Curacao e.d.).

Freeze

Jup, that’s me

Bier of wijn?

Gewoon een random feitje: ik houd van bier, al gaat iedereen er standaard vanuit dat vrouwen wijn drinken en mannen bier. Ik dus niet. Ik vind wijn ook wel lekker hoor, maar op een feestje, verjaardag of gewoon in een restaurant vind ik een biertje toch net iets lekkerder. Het liefst drink ik dan een lekker speciaalbiertje! Op reis drink ik alle biertjes, zo ben ik sinds mijn reis naar Mexico erg fan van Sol in plaats van Corona. En ik nog denken dat Desperados uit Mexico kwam, niet dus! In Thailand ben ik erachter gekomen dat Singha het lekkerst is, maar dat er meer zit in een fles Chang 😉

Strand Tulum

Guilty pleasure

Elke dag om 8 uur zit ik voor de buis, want dan is het tijd voor Goede Tijden, Slechte Tijden. Wat als ik het niet kan kijken? Dan kijk ik het gewoon lekker terug op internet. Ik vind het heerlijk om op 1 tijdstip van de dag mijn hersens uit te schakelen. Ik denk dan serieus gewoon even een halfuur aan helemaal niks en ik vind het heerlijk. Ik ben nogal stresserig aangelegd, dus dat tentamen giert altijd door mijn hoofd. Voor de GTST-kijkende lezers: Spannend! Hoe zou het met Janine aflopen? 😉

Ik hoop dat je het leuk vond om wat meer over mij te lezen!

Heb jij ook een ‘Guilty pleasure’ of een kekke hobby?

Dit Vind Je ook Leuk

14 Comments

 • Reply Rowan 20 april 2016 at 20:05

  Wat leuk om op deze manier wat meer over je te weten te komen! Echt gaaf, die breakdance move op de foto en wat een interessante opleiding volg je!

 • Reply Leonie 20 april 2016 at 23:23

  Leuk om te lezen Mellisa! Ik moet eerlijk bekennen dat ik jouw naam ook verschillende keren verkeerd geschreven heb maar het net op tijd heb verbeterd…je spreekt het dus wel net zo uit als ‘Melissa’? Wat een stoere breakdancemove, dat had ik niet van je verwacht. 😉 Succes nog even met studeren, het einde is in zicht!

  • Reply Mellisa 22 april 2016 at 11:53

   Haha, ja dat gebeurt vaak! Je spreek het dus eigenlijk uit als: Mel-Lisa.
   Dankje, jij nog een fijne reis!

 • Reply Jenny - ikreis.net 22 april 2016 at 09:30

  Leuke blog! Ik vind het ook altijd leuk dit soort blogs te lezen, maar ik schrijf ze zelf maar weinig. Toevallig staat er voor maandag een blog met random weetjes over mezelf gepland.

  Tot vanmiddag 😉

  • Reply Mellisa 22 april 2016 at 11:56

   Ja dat heb ik ook een beetje! Ben benieuwd, kom maandag even lezen! Tot vanmiddag!

 • Reply Jessica 22 april 2016 at 13:50

  Heel erg leuk om te lezen Mellisa! Haha hier, daar ga ik al… in eerste instantie wilde ik Melissa schrijven :p Die foto van het breakdancen is echt gaaf! Ik ga al mijn hele leven veel met jongens om en daardoor ben ik automatisch meer bier dan wijn gaan drinken. ;p Al vind ik het ook wel heel leuk om met vriendinnen een wijntjes-avond te houden!

  • Reply Mellisa 23 april 2016 at 19:36

   Haha! Dankje 🙂 Ik heb bier leren drinken aan het begin van m’n studententijd, dan moet je wel als er voor de hele groep gehaald is… :p

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 22 april 2016 at 14:49

  Leuk Mellisa, zo’n persoonlijke post! Leuk om je zo wat beter te leren kennen. Dit vind ik persoonlijk altijd de leukste artikelen. Gaaf dat je al zoveel keren naar Indonesië bent geweest. Het eiland waar je moeder vandaan komt kende ik inderdaad ook nog niet. Is dat ook leuk om naartoe te gaan als reiziger? Ik zal het eens opzoeken in ieder geval 🙂 En GTST.. Ach, ook ik keek áltijd toen ik nog in Nederland was hoor 😉 Niets ergs aan dus haha!

  • Reply Mellisa 23 april 2016 at 19:38

   Dank! Ik vind deze artikelen ook altijd leuk, al vind ik het wel heel spannend om het zelf te posten. Het eiland is niet heel boeiend, dus ik zal het eigenlijk niet aanraden haha! En yes, nog een GTST-lover!

 • Reply Edith | [travel.create.repeat] 23 april 2016 at 15:23

  Echt, hou jij van biertjes? 😉 Leuke post! En wat grappig dat je Spaanse les bij Debby volgt, haar blog volg ik ook al een hele tijd. Kleine wereld hè, al die bloggers. Gave dansfoto trouwens! Ik heb ook een hele tijd aan streetdance gedaan, maar deze move heeft het nooit gered hoor in mijn repertoire, haha.

  • Reply Mellisa 23 april 2016 at 19:41

   Hihi, iets teveel misschien! Jaa ik vond het erg leerzaam en super fijn via Skype, kan het iedereen aanraden. Wil graag verder met Spaans, wat een leuke taal 🙂 Aah streetdance, wat leuk!

 • Reply Nathalie 3 mei 2016 at 04:04

  Heel erg leuk om wat meer over jou te lezen! 😀 Tof dat je een cursus Spaans bij Debby hebt gedaan!

  • Reply Mellisa 3 mei 2016 at 13:11

   Hihi dank! Ja leuk hè, ik wil er graag mee door in Zuid-Amerika!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.