books on zlibrary
Persoonlijk, Reistips, Tips & Tricks

Het leed dat ‘All-Inclusive’ heet

28 april 2016
leed dat all-inclusive heet

Er zijn genoeg mensen die zweren bij een ‘All-Inclusive’ vakantie aan de Turkse kust. Een standaard kamer, zwembad met heel veel ligtstoelen, een buffet en onbeperkt drinken, heerlijk toch? Nou, ik kan je vertellen dat ik het echt vreselijk vind. Ik ben 1 keer in mijn leven op een ‘All-Inclusive’ vakantie geweest en wil het nooit meer. Waarom ik dat vind? Dat vertel ik je hieronder, het leed dat All-Inclusive heet!leed dat all-inclusive heet
Buffet

Het is één groot schransfeest

Iedereen staat al in de rij voordat het ontbijtbuffet überhaupt geopend is, het lijkt alsof men bang is dat er niet genoeg eten is of iets dergelijks. Hetzelfde geldt voor de lunch en het diner. Daarnaast was het eten echt niet van hoogstaande kwaliteit. Waar waren alle lekkere Turkse gerechten? Nergens te bekennen. Bakken vol patat, worsten en weet ik veel wat. Vreselijk. Nu zullen er vast ook wel luxere hotels zijn met wél een mooi diner, maar in mijn hoofd horen die warmhoudbakken er echt bij.

Foute activiteiten

Er worden ook altijd allerlei activiteiten aangeboden voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Voor de kinderen is het fantastisch en blijkbaar vinden veel volwassenen het ook leuk om een beetje gek te doen op vakantie. Een interactieve show met dans, zang en een heuse verkleedpartij hoort erbij. Voor een avondje is het wel leuk en het feit dat je onbeperkt kan drinken maakt iedereen ook een stuk losser. Je moet er maar van houden!leed dat all-inclusive heet

“Wie het eerst bij het zwembad is!”

Nu was ik gelukkig niet in het hoogseizoen in een All-Inclusive resort. In Phuket hadden wij een goede deal gescoord in een prachtig hotel, geen All-Inclusive overigens. Je herkent vast wel het tafereel “Ligbedje-pik”. Het was echt hilarisch om te zien vanaf het balkon. Iedereen snelde na het ontbijt naar boven om zijn of haar handdoek te pakken en deze zo snel mogelijk op een ligbedje te gooien, om vervolgens weer naar boven te gaan om verder te gaan met het ochtendritueel of gewoon weer om te slapen?Jan thiel beach

Je ziet vrijwel niks van het land

Gelukkig zijn er nog wel enkele tourtjes te doen vanuit het hotel, maar vaak kun je er ook gewoon zelf op uit trekken. Tja, dit kun je niet te vaak doen aangezien je dan de lunch en het diner weer mist waar je al voor betaald hebt! Zonde! Vreselijk dat je zo moet denken en om deze reden zou ik dus al nooit meer van m’n leven in een All-Inclusive resort verblijven. Ik zou het in de toekomst 2 dagen kunnen volhouden en daarna toch echt blij zijn dat ik weer kan gaan en staan waar ik maar wil. Ik ben er toch echt achter gekomen dat ik veel liever rond ga reizen, dan dat ik alleen maar aan het zwembad lig te bakken in de zon en alleen uit m’n luie stoel kom om te eten.

Wat vind jij van een All-Inclusive vakantie?

 

Dit Vind Je ook Leuk

16 Comments

 • Reply Shirley 28 april 2016 at 18:29

  Ik heb er precies hetzelfde beeld van als jij. Voor mijn werk ben ik een keer drie dagen in een all in resort geweest. Je hoort mij niet klagen als ik zoiets voor mijn werk doe. Dat was echt heerlijk. Privé zou ik niet snel all in boeken. Tot nu toe heb ik het zelfs nog nooit gedaan. Al kan ik me voorstellen dat het wel lekker is om een langere reis lekker luxe en luierend af te sluiten. Ik zeg nooit nooit!

  • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 30 april 2016 at 18:33

   Voor het geld wat je ervoor neertelt vind ik het ook niet de moeite waard. Het is toch veel leuker om telkens op een andere plek te dineren? Als afsluiter kan ik het nog enigzins inzien!

 • Reply Judith 30 april 2016 at 18:02

  Ik ben het niet met je eens. Ik ben een keer of 7 in een all-inclusive resort geweest en dat is elke keer prima bevallen. Ik ging er naartoe omdat mijn zoon klein was en ik niet met hem de wereld rond wilde reizen. Hij vond de resorts ook heerlijk, veel vriendjes om mee te spelen, leuke animatie en allerhande eten om te proeven. Er was altijd wel iets dat hij luste. In de resorts waar ik heb gezeten was het eten prima en viel het met het schranzen reuze mee!
  We gingen ook wel eens een dagje weg en dan kreeg je keurig een lunchpakketje mee. Wij hebben ons er jarenlang prima vermaakt!

  • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 30 april 2016 at 18:37

   Ook goed om te horen dat er ook positieve ervaringen zijn 😉 Ik heb geen kind dus zou het niet weten wat ik dan het fijnst zou vinden. Al zal ik toch liever ergens in een appartementje zitten denk ik, uiteten gaan/zelf koken!

 • Reply Robert 1 mei 2016 at 08:35

  Jammer dat jij er zo negatief over denkt. Ik heb jaren achter elkaar in een all-inclusive hotel of resort mijn vakantie doorgebracht. Altijd ontzettend genoten!! Ook met en zonder kinderen. Je moet alleen een andere instelling hebben. Niks “moet” alles “kan”. Je kan later gaan eten, drinken en zwemmen. Je kan buiten het hotel ook gaan eten. Erop uit trekken. Auto huren en de omgeving verkennen. Maar als je een all-inclusive boekt omdat het zo lekker goedkoop is dan moet je ook niet zeuren dat heel veel andere mensen dat ook denken en dat ook doen. Wat jij wil kost gewoon wat meer. Heel veel plezier en geniet ervan.

  • Reply Mellisa 1 mei 2016 at 21:18

   Gelukkig heeft iedereen zijn eigen mening! Ik houd juist ervan om er op uit te trekken en dan kan je beter niet in een all-inclusive zitten als je er toch geen gebruik van zou maken. Ik denk dat de meesten ook echt naar zo’n resort gaan om inderdaad helemaal niks te moeten, niet aan mij besteed dus 🙂

   • Reply Robert 2 mei 2016 at 10:42

    Waarom dan een all-inclusive gedaan?
    Je kan beter voor Avant reizen kiezen. Ik denk de juiste vakantie voor jou! 🙂

    • Reply Mellisa 2 mei 2016 at 18:30

     Met een groepje geweest, dus niet geheel mijn eigen keuze! Ik plan al mijn reizen eigenlijk allemaal zelf, dat vind ik namelijk het leukst!

 • Reply Laura 1 mei 2016 at 13:19

  Ik vind het ook niets, maar ben er wel een aantal keer terecht gekomen voor m’n werk. Op dat moment kan ik het wel loslaten (al vind ik de types die er rondlopen meestal niet zo…) en gewoon genieten van het vele eten, de luxe en de ‘makkelijkheid’ – maar ik ben een echte backpacker (flashpacker, inmiddels) en reis toch het liefste rond en slaap dan heel graag in bijzondere, kleinschalige accommodaties!

  • Reply Mellisa 1 mei 2016 at 21:20

   Haha herkenbaar! In Phuket waren er dus ook nauwelijks leuke restaurantjes te vinden, want iedereen at in zijn of haar resort. Erg jammer! En kleine accomodaties zijn het fijnst, leuke guesthouses of een hutje op het strand, heerlijk.

 • Reply Robert | Traveljunks 3 mei 2016 at 13:36

  Ik geef je groot gelijk. Ik heb ooit een keer een ticket + hotel naar Mexico geboekt, omdat dat ongeveer hetzelfde kostte dan een los ticket. Het hotel was voor de rest met all-inclusive boekingen vol. Wij zijn er alleen de eerste twee en laatste twee dagen van de drie weken geweest. Wat een hel lijkt me dat om er langere tijd te verblijven. Niets moet en alles mag..?? Jaja, totdat iemand anders op “jouw” ligstoel wil gaan liggen etc…

  Natuurlijk moet iedereen zelf bepalen wat hij met zijn vakantie doet, maar ik vind het vreselijk! 😉

  • Reply Mellisa 3 mei 2016 at 21:44

   Haha, dat is nog eens slim. Dat was zeker naar Cancun? Die resort strip is echt ongelofelijk. Ik vloog ook naar Cancun en verbleef lekker in Downtown om zo snel mogelijk weg te zijn!
   En van die ligstoel, hilarisch.

 • Reply Yvonne 9 mei 2016 at 16:14

  Ik ben nog nooit in een all-inclusive hotel geweest en wat ik hier lees bevestigt alleen maar mijn vermoeden: het is niks voor mij. Ik denk dat ik het dus ook maar niet ga uitproberen, haha, maar je weet maar nooit 🙂

 • Reply Lootje 19 juli 2016 at 13:52

  Het is 25 jaar geleden dat ik voor het eerst in Phuket ben geweest, na een rondreis packpacken door thailand. Toen niets van te voren vastgelegd, alleen de eerste drie nachten in Bangkok. Wat een avontuur was dat! Ben nu 48 en ben voor de 2e keer in Phuket neergestreken. Een resort met half pension ( bijna all inclusive) aan het strand met 4 zwembaden. Ja, ik heb nu een vrouw en een kind. Maar het is zo makkelijk zo! Een feest voor mijn dochter, ik zweer het je. Ja gaat dan echt niet slepen met een kind met 30 graden. Het is maar net hoe je situatie is.. Maar ik blijf er bij: Phuket heeft nog steeds mooie stukjes, maar toen was het al duur, nu sta ik er helemal van te kijken, viel me echt tegen. 4 euro voor een biertje. Dan maar naar een lokale supermarkt een treetje van 24 halen a 1 euro per stuk.

  • Reply Mellisa 21 juli 2016 at 17:15

   Ik denk dat iedereen zo zijn favoriete dingen heeft qua vakanties. Gelukkig houdt niet iedereen van kleinschalige guesthouses, want anders zouden die helemaal vol zitten. Dat vind ik namelijk veel leuker dan een All-inclusive!

 • Reply Hoera! Grenzeloos Reizen bestaat 1 jaar! - Grenzeloos Reizen 21 augustus 2016 at 07:07

  […] zelf erg leuk om te schrijven. Het brengt ook bij anderen veel dingen naar boven, zoals het artikel ‘Het leed dat All-Inclusive heet’. Je hoeft mij er niet van te overtuigen dat een All-Inclusive vakantie écht heel leuk kan zijn, […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.