Krijg duidelijkheid met Immediate Peak.
Centraal-Amerika, Guatemala

Omringd door 12 vulkanen aan Lake Atitlán bij Panajachel

9 september 2015
lake atitlan

Het meer van Atitlán (Lago de Atitlán) mag je niet missen als je in Guatemala bent. Het meer ligt op een hoogte van ongeveer 1500 meter en is omringd door 12 (slapende) vulkanen. Ik verbleef 3 volle dagen in Panajachel, het grootste dorp aan het meer. Even tot rust komen na veel gereis? Dat kan toevallig prima aan Lake Atitlán. 

Na veel gereisd te hebben is het soms erg fijn om even ergens tot rust te komen. In de plaatsjes om het meer kan dit dan ook uitstekend. Ik was er in juli en het was echt uitgestorven. Enkele souvenir shops waren maar open en we kwamen maar een paar toeristen tegen. Heerlijk! We hebben deze 3 dagen eigenlijk alleen maar gerelaxed en een boottourtje gedaan naar 2 andere dorpjes aan het meer. Op 1 dag zijn we ook aan de praat geraakt met een Zuid-Afrikaanse man, genaamd Jozef waar we de hele dag mee hebben zitten ouwehoeren. Deze man reisde al 20 jaar de hele wereld rond, had al 180 landen bezocht, was gebeten door een slang in Vietnam waardoor zijn been geamputeerd moest worden en ik kan zo nog de hele dag doorgaan met het verhaal over Jozef. Een post over mijn praatdag met Jozef komt er zeker nog wel een keer.

Calle Santander
Dit korte straatje is de hoofdstraat van Panajachel waar eigenlijk alle leuke restaurantjes zitten. Je kunt hier overal lekker eten! Je kan er ook voor kiezen om aan het meer te eten, hier betaal je vaak wel wat meer en het eten is ook niet overal goed. Check daarom even TripAdvisor voordat je ergens gaat eten! Je kan bijvoorbeeld heerlijk ontbijten bij Deli Llama de Fuego en lekker Uruguayaans vlees eten bij Guajimbo’s.  Panajachel1

Lake atitlan

Boottour naar San Antonio Palopó en San Pedro
Wij hadden niet zoveel zin om dorpje te gaan hoppen met onze backpack. Daarom kozen we ervoor om wat andere dorpjes te bezoeken met een boot. Een boottour moet niet meer dan 100 á 150 Quetzal kosten, anders ben je aan het verkeerde adres. Je kan het beste een dag van te voren of ‘s ochtends bij de bootjes vragen of er nog plek is. Je vertrekt ‘s ochtends rond 8.30-9.00 en keert ongeveer rond 15.30 weer terug. Je hebt in elk dorpje ongeveer 1,5 uur de tijd om rond te dwalen. Onze boot ging naar San Antonio en San Pedro. Het eerste dorpje was lekker rustig, waar we lekker ontbeten hebben. Het tweede dorpje is echt een druk toeristen dorpje met veel backpackers die volgens mij de dag ervoor veel te veel hadden gezopen.

Lake atitlanLake atitlan2
Wij sliepen in Hotel Playa Linda en hadden hier een kamer met uitzicht op het meer. Je kunt hier gerust om vragen als je een reservering maakt. Onze kamer had 3(!) twee-persoonsbedden! Het is wel een beetje een oud houten hotel en er zat dan ook een dikke spin op de muur….. Maar als je die even door de wc spoelt, dan heb je een prima kamer (inclusief privé badkamer) voor 20 euro per nacht voor 2 personen. Het was verder namelijk gewoon schoon!

Overigens was de temperatuur zeer aangenaam rond het meer in juli. Het was elke dag rond de 20 á 25 graden, dit heeft ook uiteraard te maken dat je op 1500 meter zit. Al met al kan je je dus prima een paar dagen aan het meer vermaken. Het is erg rustgevend om elke dag wakker te worden met zo’n uitzicht kan ik je zeggen!

Mocht ik hier een keer terugkomen, dan wil ik de vulkaan San Pedro gaan beklimmen. Je moet dan wel om 6 uur ‘s ochtends klaar staan, maar het schijnt zeker de moeite waard te zijn! Dit kost je overigens maar 10 euro!

Ben jij al wel eens naar Lake Atitlán geweest? Of ben je misschien nu zo méga enthousiast dat je een ticket naar Guatemala hebt geboekt ;)?

Op het moment is het redelijk onrustig in Guatemala, bekijk daarom eerst het reisadvies van de rijksoverheid.

Dit Vind Je ook Leuk

3 Comments

 • Reply Sandra 9 september 2015 at 20:24

  Mooi! Dat zou echt een droomplek zijn voor mij, twaalf vulkanen om me heen, super gaaf! Ik vind vulkanen zoo leuk/mooi/indrukwekkend haha!

  • Reply Mellisa 10 september 2015 at 09:04

   Ik ook! Ben echt fan! Heb ook nog een actieve beklommen in Guatemala 🙂

 • Reply Onbeperkt geld en reizen: ultiem geluk? - Grenzeloosreizen 22 januari 2016 at 22:36

  […] in Panajachel en waren ontwaakt na een diepe slaap. Tijd om een ontbijtje te scoren! We lopen langs Lake Atitlan, waar we even de tijd nemen om het prachtige uitzicht tot ons te nemen. Een meer omringd door […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.