Centraal-Amerika, Curaçao

De laatste week op Curaçao week #8

8 februari 2016
shete-boka

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier mijn ervaringen van mijn stage op Curaçao. Dit is de laatste week op Curaçao!

Alweer de laatste week op Curaçao, na 8 weken op het eiland had ik ook wel weer zin om naar huis te gaan. We besloten de laatste week nog lekker rustig aan te doen, met hier en daar een activiteit.

Zondag bezochten we het Shete boka national park. Als je ergens langer zit, stel je ook een aantal activiteiten uit, zoals het bezoeken van dit park. Ik wilde er al een tijdje naartoe, maar telkens kwam het er maar niet van. We vonden Westpunt nu te ‘ver’ rijden, want het is zeker wel een uur rijden vanuit Willemstad. Grappig hoe snel je je aanpast aan een plek. Je kunt hier een heerlijk stuk wandelen naar de verschillende Boka’s. Dit zijn een aantal inhammen of baaien waar de ruige zee tegen de rotsen aan klapt. Hier wil je niet naar beneden vallen 😉 Boka Pistol is wel echt het hoogtepunt, hier wordt het zeewater echt meters in de lucht gelanceerd door de Boka.shete boka national park

boka pistolshete boka national park

Na het park was het tijd om even af te koelen aan 1 van de vele strandjes in Wespunt. Ik wilde graag nog een keer met schildpadden snorkelen, want dat vond ik de vorige keer echt fantastisch. Aangekomen bij Playa Grandi worden gigantische vissen in stukken gesneden voor alle mensen die zo’n vers stuk vis willen bemachtigen. Ondertussen glip ik het water in met m’n snorkel op m’n hoofd. De vissers gooien enkele stukken van de vis terug het water in, waar de schildpadden dol op zijn. Al snel zie ik een grote schildpad voor me en van de zijkant komt er ook nog eens een kleintje bij ons zwemmen. Wat een prachtige beestjes!

schilpad curacao

Maandag maakten we zelf nog 2 duiken bij Cas Abou. Ik heb voor het eerst alleen met Edwin gedoken, zonder instructeur. Het was helemaal niet eng en het is eigenlijk best makkelijk zolang je het rif volgt. Op 1 eagle ray na, hebben we tijdens de 2 duiken niet heel veel gezien. Een beetje jammer, maar daar kun je niet zoveel aandoen. Het was in ieder geval erg leuk om eens zelf te gaan duiken en met een onderwatercamera kun je ook veel plezier beleven.

duiken curacao

De laatste dagen op Curaçao bestonden uit een beetje relaxen op het strand en nog een beetje rondwandelen in Punda/Otrobanda. Zo weet ik nu wel waar ik de batidos het lekkerst vind! Op het allerlaatst was ik wel een beetje klaar met het strand. Ik ben al niet zo’n strandmens en aangezien het strand wel één van de hoofdactiviteiten van Curaçao is, had ik het wel gezien na 8 weken.

kleine knip curacao

De stage op Curaçao was ook ter oriëntatie. Zouden wij op een tropisch eiland kunnen wonen? Zou het leven daar relaxed zijn en zou het werk leuk zijn? Ik kan je vertellen dat ik niet snel naar Curaçao zou verhuizen. Om heel veel redenen eigenlijk, maar wellicht komt daar nog een blog over. Als laatste nog een aantal weetjes over Curaçao die je wellicht nog niet wist over het leven op Curaçao.

Curaçao weetjes

  • Vrijwel iedereen op het eiland heeft geen warme douche. Zo heb ik dus 8 weken koud gedoucht….
  • Water en elektriciteit is ontzettend duur op Curaçao, hierdoor kost een warme douche dus een fortuin.
  • Verkeersregels? Die zijn er vrijwel niet en ik heb dan ook 6 ongelukken gezien. Iedereen laat je wel gelijk voor bij het invoegen, zo zijn ze dan weer wel.
  • De lucht is ontzettend vervuild, vooral in het gebied rondom de olieraffinaderij (Isla). Deze staat ook nog eens midden op het eiland en heeft het beeld van Curaçao wel bijgesteld bij mij.
  • Het eiland draait niet alleen op toerisme, zoals Aruba of Bonaire. Ook wel fijn dat je niet om de haverklap wordt gevraagd voor een tour.
  • Vergeet Jan Thiel en Mambo Beach. Ga je op vakantie naar Curaçao? Zoek dan een leuk appartementje in het westen!
  • Je hebt echt een auto nodig om jezelf te verplaatsen op het eiland. Aangezien vrijwel elk volwassen persoon er 1 heeft, heb je kans dat je elke dag in de file staat. Vooral de Caracasbaaiweg is écht een ramp!

isla raffinaderij

Dat was mijn laatste week op Curaçao. Ik heb genoten van alles wat ik gedaan heb, maar ben ook blij om weer thuis te zijn. Ik ben nog herstellende van een jetlag, maar dat komt wel goed. Ik hoop dat je mijn updates leuk vond om te lezen!

Verbleef jij al eens op een tropisch eiland voor een lange tijd?

Dit Vind Je ook Leuk

No Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.