Persoonlijk

Kerst en Oud & Nieuw in het buitenland

24 december 2016
vuurwerk curacao

Kerst en Oud & Nieuw zijn de feestdagen om samen met familie en/of vrienden te vieren. Echter is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om naar het buitenland te gaan met al die vrije dagen. Ik bracht al meerdere feestdagen door in het buitenland en vertel je wat ik daar van vind!

Boedapest

Citytrip

De allereerste keer dat ik Oud & Nieuw in het buitenland vierde was in Boedapest, samen met Edwin. Het was ontzettend koud in Boedapest en we zochten dan ook vaak een warme plek op. Naast de thermale baden is er ook genoeg cultuur te vinden in deze stad en ontzettend veel leuke plekjes om wat te eten of te drinken. De nacht zelf brachten we tot 12 uur door op straat waar iedereen ‘feest’ aan het vieren was en daarna belandden we uiteindelijk in een boot die omgetoverd was in een club. Eerlijk gezegd was het niet mijn muziek, maar de avond was toch geslaagd.

Zonsopkomst Sahara Erg chigaga marokko Erg chigaga marokko

In de Sahara

2 jaar later vierde ik Oud & Nieuw in de Sahara. Marokko is een bijzonder prachtig land en in de Sahara is het al helemaal genieten. Stilte, de natuur en een prachtige zonsopkomst. Wat wil je nog meer op 1 januari? Oud & Nieuw was niet zo heel boeiend en heel erg koud. De winter in Marokko is overdag heerlijk, maar ‘s nachts koelt het ontzettend af in de Sahara. Met 3 dekens over ons heen geslagen konden we enigszins in slaap vallen.
Geen bereik voor een sms en geen internet voor een Whatsapp berichtje. Het was de meest rustigste jaarwisseling ooit! Het had van mij wel iets specialer gemogen, een klein feestje in de Sahara leek mij wel wat. Helaas zat dit er niet in en heb ik heel veel kou geleden. Gelukkig maakte het uitzicht de volgende ochtend alles weer goed.

snorkelen curacaocas abou curacao cas abou curacaovuurwerk curacao

Op een tropisch eiland

Vorig jaar zat ik met kerst en Oud & Nieuw op Curaçao! Voor het eerst ging ik in de winter naar een warm oord. Ken je dat gevoel? Dat je door de schuifdeuren van het vliegveld naar buiten stapt, uit de airco en het lijkt alsof je een oven instapt. Een heerlijk gevoel, het gevoel van vakantie.

We hebben met kerst niet heel veel spannends gegeten, maar we hebben wel fijne dagen gehad! 1e kerstdage regende het helaas, maar 2e kerstdag hebben we 2 heerlijke duiken gemaakt en gesnorkeld. Dat maak je niet vaak mee dat je op 2e kerstdag in je bikini op het strand ligt. Ik in ieder geval niet 😉

Oud & Nieuw vierden we traditioneel in Punda en keken we naar het vuurwerk vanaf de gigantische brug die Punda en Otrobanda met elkaar verbinden. Ik had het zelfs een klein beetje koud in mijn jurk in de avond, best gek!

Dit vind ik het fijnst….

Stiekem miste ik mijn familie tijdens kerst wel en de lekkere kerstdiners gingen ook aan ons voorbij. Oud & Nieuw hecht ik sowieso al minder waarde aan, het is vaak een beetje hetzelfde liedje. Het is leuk om dit meegemaakt te hebben, maar het leken ‘gewone’ dagen daar op het tropische eiland. Volgend jaar zal ik ergens in Nieuw-Zeeland te vinden zijn met de feestdagen, dus dan is het extra leuk om dit jaar bij familie te zijn!

Heb jij weleens Kerst en Oud & Nieuw in het buitenland gevierd?

Dit Vind Je ook Leuk

8 Comments

 • Reply Leoni - Justtravelme 25 december 2016 at 10:35

  Gaaf dat je al drie keer tijdens oud en nieuw in het buitenland bent geweest. Ik zelf helaas nog maar één keer. Ook ik vierde oud en nieuw op de pondjesbrug. Echt een super ervaring!

  • Reply Mellisa 27 december 2016 at 21:40

   Leuk om te horen dat je ook daar was 🙂

 • Reply Lianne 25 december 2016 at 15:40

  Volgens mij heb ik nu vier keer Kerst en Oud & Nieuw in het buitenland gevierd: in Indonesië, Costa Rica, Thailand en Ethiopië. Alle keren omdat ik er was voor mijn studie of voor een langere tijd aan het reizen was. Ethiopië was vier jaar geleden en bijzonder met een Ethiopisch feestvuur (voor ontsteking nog versierd met bloemen) en zelfgemaakte mango-oliebollen.

  • Reply Mellisa 27 december 2016 at 21:41

   Wow dat zijn veel bestemmingen! Klinkt echt heel erg leuk in Ethiopië.

 • Reply Rachel 27 december 2016 at 14:01

  wat een prachtige foto’s zeg hierboven, echt kwijl kwijl.. ik heb tot nu toe alleen mijn verjaardag in het buitenland gevierd, maar dit zou ik ook wel echt willen! Je hebt er een nieuwe volger bij, nog prettige dagen! X

  • Reply Mellisa 27 december 2016 at 21:42

   Dankjewel! Jij alvast een fijne jaarwisseling.

 • Reply Marlies 2 januari 2017 at 22:44

  Mooie foto’s en leuk dat het overal anders gevierd word.
  3 jaar geleden heb ik oud en nieuw gevierd in Bangkok samen met mijn ouders, 2 jaar geleden in Sydney en vorig jaar in Vancouver (wat trouwens niks speciaal is). Dit jaar heb ik het thuis gevierd. Ik vond het zo saai dat ik het volgend jaar weer ergens in het buitenland ga vieren alleen weet ik nog niet waar.
  Fijne jaarwisseling!

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:03

   Dat klinkt ook niet verkeerd! Oud & Nieuw is vaak zo’n feestdag waar je heel verwachtingen bij hebt, maar dat het dan eigenlijk niks voorstelt 😉 Fijn 2017 toegewenst!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.