Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Afrika, Marokko

Ronddwalen in Kasba Aït Benhaddou

4 november 2015
Ait Benhaddou

Tijdens mijn korte rondreis door Marokko reden we langs de oude caravanroute naar het zuiden. Deze route is zelf al prachtig om te rijden, maar de bestemming waar we naartoe rijden is de kers op de taart. Ik heb het namelijk over Aït Benhaddou.

Fort & Filmset

Misschien herken je Aït Benhaddou wel van een serie of film. Game of Thrones fans zullen de stad Yunkai er wellicht in terug herkennen. Kijk je geen GOT? Dan heb je wellicht de film ‘The Gladiator’ wel gezien, daar is deze kasba namelijk ook de filmset van geweest. Deze kasba is nog in veel meer films en series te zien en dat is natuurlijk niet voor niets.
De kasba is het verdedigbare deel van de medina en is gebouwd op een heuvel. Hierdoor heb je natuurlijk een goed uitzicht en is je stad beter te verdedigen mocht er iets gebeuren! Er wonen nog steeds een aantal families in deze kasba, maar de meesten zijn toch verhuisd naar modernere gebouwen om de kasba heen.Ait Benhaddou5Ait Benhaddou8 Ait Benhaddou9

De souvenirwinkels ontwijken en de rivier oversteken

We hebben onze auto geparkeerd bij het hotel en de eigenaar adviseerde ons om nog even van een kopje Marokkaanse muntthee te genieten in de zon. De toeristenbussen zijn nog niet weg, waardoor het nog druk is bij de kasba. Hij adviseerde ons om rond half 4 eens richting de kasba te lopen. Even de eigenaren van de souvenirwinkels in het straatje ernaartoe afwimpelen en uiteindelijk komen we bij de rivier. Via wat zandzakken moeten we de rivier oversteken. De zandzakken liggen best een eind van elkaar af en ik heb niet enorm lange benen, dus ik moest soms even springen. Ait Benhaddou6

Bijzonder staaltje architectuur en een fantastisch uitzicht

We lopen de muren binnen en kunnen een klein beetje naar binnen gluren. Bij het begin wordt je door een gids zowat aangevallen. Wij zijn niet met een gids geweest, maar wil je dit wel? Zorg dan dat je goed onderhandelt over de prijs. Het kan trouwens ook zo zijn dat er 10 dirham bij de ingang wordt gevraagd. Bij ons stond er niemand meer bij de ingang, dus gratis voor ons 🙂 Het duurt zo’n half uur voordat je boven bent, het is toch een aardige klim. Ze verkopen hier weer een boel souvenirtjes, maar gelukkig zijn ze niet heel opdringerig. Het zonnetje schijnt nog en ik zou hier wel uren kunnen zitten kijken naar de omgeving. Na een tijdje komt de top van de kasba in de schaduw en begint het toch een beetje fris te worden met alleen een vestje aan.

We keren weer terug naar het hotel om gezellig te dineren. De eigenaar van ons hotel is echt ontzettend aardig en hij serveert zelfs wijn! Dat is iets wat je niet snel tegenkomt in Marokko. Aan het eind van de avond drinkt hij zelf nog een wijntje met ons mee. Er komt zeker nog een blogpost over dit fijne hotel.

Ait Benhaddou1Ait Benhaddou3Ait Benhaddou2Ait Benhaddou4Ait Benhaddou

Vroeg of later op de middag de kasba bezoeken loont, dan hoef je het uitzicht alleen nog maar met een paar anderen te delen!

 

Dit Vind Je ook Leuk

6 Comments

 • Reply Daphne |Travelshot.nl 5 november 2015 at 15:22

  Ahh wat leuk en herkenbaar dit ! Ik ben hier ook pas geweest, prachtige omgeving en een heel bijzonder dorpje! Leuk om je verhaal te lezen, ga ik weer even terug in de tijd! 🙂

  • Reply Mellisa 5 november 2015 at 17:35

   Leuk! Heb je een dagtripje gedaan vanuit Marrakech?

   • Reply Daphne | Travelshot.nl 12 november 2015 at 18:48

    Ja klopt! Vanuit Marrakech waren we dik 3,5 uur onderweg, maar het was zeker de moeite waard .. Alleen de reis er naar toe is al geweldig!

 • Reply Lisette | Travellust.nl 10 november 2015 at 09:01

  Wat is het toch een mooie plek! Ik ben er 3 weken geleden gestopt toen ik van Skoura naar Marrakech reed. Helaas was ik ziek en had ik geen kracht om daar lang rond te dwalen. Nu ik dit lees heb ik eigenlijk wel spijt, maar ach. Misschien ooit nog een keer!

  • Reply Mellisa 10 november 2015 at 09:45

   Ja hè? Wil er ook gewoon weer een keer heen met warmer weer haha! Jij ook al ziek in Marokko joh, ik ook tijdens mijn reisje 🙁 En Skoura vond ik zo relaxed. Helemaal niks gedaan daar haha, beetje door de gewassen heen gelopen. Helaas groeide er weinig toen ik er was.

 • Reply ROUTE / Reisroute 8 dagen Marokko met auto - Grenzeloosreizen 24 mei 2016 at 11:49

  […] Dit leek ons niet heel spannend, dus dit hebben wij overgeslagen! Rond half 4 bereiken we Aït Benhaddou en checken in bij het hotel Bagdad Café. Dit hotel krijgt niet voor niets een 9,6 en is […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.