Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk, Wereldreis

Jaaroverzicht 2018 in reizen

31 december 2018

Het was me een jaartje wel. Ik begon 2018 in Sydney, bij die bekende brug van tv met al dat vuurwerk ;). Eind januari zette ik weer voet op Nederlandse bodem en had ik binnen 3 weken een baan. Uiteraard bleef ik niet thuis, want ook in 2018 ging ik weer op reis.

Terug van die wereldreis

Na Oud & Nieuw gevierd te hebben in Sydney (wat overigens een klein beetje saai was) vlogen we naar Vietnam. Het eind van onze wereldreis was in zicht. We genoten nog van reizen door Vietnam en relaxen op het eiland Phu Quoc. Op 27 januari landden we dan uiteindelijk op Schiphol, doen we bezoekjes aan iedereen en pakken we het ‘normale’ leven weer op. Binnen no-time had ik een baan en begin april woonden we weer in Utrecht.

Tja en dan?

In een zwart gat ben ik niet echt gevallen. Het was even wennen, elke dag naar het werk en weer elke dag koken. Maar daar was ik zo aan gewend. Voor het eerst kreeg ik een echt salaris op mijn rekening en ik had gelukkig ook niet al mijn geld er doorheen gejast op wereldreis. Op reis vonden we het heerlijk om met een campertje rond te reizen. Dit deden we dan ook ruim 3 maanden in Australië en Nieuw-Zeeland. Tja, dan koop je ook maar zo’n busje in Nederland toch? Dus zijn we de trotste eigenaar van een buscampertje uit 1995.

Reisjes en nog meer reisjes

Uiteraard met de camper, maar ook met het vliegtuig. We zijn heel wat nachten weggeweest met de bus. O.a. naar het strand, Nunspeet, de Ardennen, Limburg, de Bieschbosch, Normandië en Slovenië! Het weer was dan ook fantastisch te noemen dit jaar in Nederland en ik heb ontzettend genoten van al die nachten in de natuur. Daarnaast hebben we nog 3 weken rondgereisd in Nepal en van die 3 weken hebben we 7 dagen gehiked in de Himalaya. De tocht zelf viel heel erg mee, maar al die uren in de kou zitten waren toch wel pittig. Die uitzichten die je ervoor terug krijgt zijn het meer dan waard.

En het bloggen dan?

Ja, dat deed ik wel echt een stuk minder. Ik had er echt gewoon geen zin in. Geen zin om bezig te zijn met bijvoorbeeld Instagram. Ik wil geen neppe foto’s op mijn tijdlijn, of 100x achter elkaar een instagrammeisje met een hoedje op bij die ene tempel in Bali. Ook zoveel gezeur op social media en het gewijs naar elkaar. Ik was dus een beetje klaar met online zijn. Lekker offline kan echt zo heerlijk zijn. Het bloggen zelf vind ik nog steeds erg leuk, dus dat wil ik weer gaan oppakken in 2019!

Plannen voor 2019

Zoveel mogelijk zien en doen, alles uit je reizen halen is wellicht een motto bij velen. Supergaaf natuurlijk, maar ik ben erachter dat ‘slowtravel’ wel iets meer past bij mij. Tijdens mijn wereldreis van een jaar ben ik ‘maar’ in 12 landen geweest. Wat langer de tijd hebben in een land geeft rust, waardoor je ook wat meer ziet van het land. Helaas heb ik en veel anderen met mij natuurlijk niet oneindig veel vakantiedagen. Ik heb al enkele plannen voor 2019. Veel weg met de camper wanneer het mooi weer is en we willen heel graag naar Noorwegen met de oude dame.

Ik wens jullie allemaal een gelukkig 2019!

Dit Vind Je ook Leuk

5 Comments

 • Reply Linda | travellersoftheworld 1 januari 2019 at 06:19

  Wat een ontzettend gaaf reisjaar heb je gehad! Leuk dat je het bloggen weer op wilt pakken 🙂 Een camper lijkt mij zo leuk, dat wil ik ook echt als wij ooit het geld hebben na onze wereldreis. Dat van het langzaam reizen herken ik ook trouwens, wij hebben nu in drie maanden 2 landen bezocht en plannen nu een reisje richting een ander land voor meerdere maanden. Liever iets goed zien, dan alles net niet

  • Reply Mellisa 12 januari 2019 at 13:31

   Camper is de beste aankoop ever!

 • Reply Opa en Oma Kremer 2 januari 2019 at 20:48

  Het is heel mooi om al jullie bewegingen te volgen!

  • Reply Mellisa 12 januari 2019 at 13:32

   Altijd leuk om een berichtje te krijgen uit Wezep 🙂

 • Reply reisblogger 2 september 2019 at 14:15

  Geweldig artikel.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.