Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk, Reisinspiratie, Tips & Tricks

Jaaroverzicht 2015 in reizen

30 december 2015
jaaroverzicht 2015

Het jaar 2015 loopt bijna ten einde en het is dan tijd voor een jaaroverzicht op bijna iedere blog. Ik blik terug aan de hand van een twee tags: de travel tag 2015 en mijn mooiste reisjaar. Waar ben ik allemaal heen geweest in dit jaar?

Ik werd getagged door Sandra voor de Travel Tag 2015 die bedacht is door Gabrielle en ook nog eens voor de ‘mooiste reisjaar tag’ door Kim die weer is bedacht door Daphne, volg je het nog allemaal? Veel tags gaan rond in bloggersland en ik combineer deze twee dan ook mooi met elkaar. 2015 begon ik in kou in een bedouinetent in de Sahara en hij zal eindigen ergens met een feestelijk jurkje in de warmte op Curaçao. Ik beantwoord in deze blog zes vragen over mijn reizen van 2015, wat ook gelijk mijn mooiste reisjaar tot nu toe is. Hopelijk volgen er nog veel meer mooie reisjaren!

Wat is je mooiste reisherinnering van 2015?

Alle reizen eigenlijk wel! Ik heb een korte rondreis met een huurauto door Marokko gemaakt, een backpackreis van 4 weken door Thailand, een citytrip naar Londen en op het moment zit ik voor 8 weken op Curaçao voor een stage in een apotheek hier. In totaal zat ik ongeveer 8 weken in het buitenland van 2015 en ik begin 2016 dus ook weer in het buitenland.
Het allermooiste vond ik denk ik de stilte in de Sahara in Marokko, ondanks dat ik het koud had en er flink ziek van ben geworden, vond ik het een ontzettend toffe ervaring.Ait BenhaddouWat Rong Khun Chiang Raitower bridge

Grote-Knip

Waar ben je het liefst tijdens oud en nieuw? In Nederland of in het buitenland?

Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Ik heb eerder al eens oud en nieuw gevierd in Boedapest, in de Sahara en nu ga ik het meemaken op Curaçao. In Boedapest heb ik het moment gevierd op straat en uiteindelijk zijn we geëindigd op een feest op een boot. In de Sahara was het mega koud en ben ik snel onder de 4 dekens gekropen, ik heb dus weinig meegemaakt van de jaarwisseling. Dit jaar zal het anders zijn en kan ik lekker in mijn glitterjurkje rondlopen (als het niet regent tenminste). Het plan is om gewoon in Punda/Otrabanda oud en nieuw te vieren, lijkt mij fantastisch. Maarrr… ik vind een feestje in Utrecht bij iemand thuis ook nog steeds erg leuk hoor!

Welke reisbestemmingen staan voor 2016 op jouw wishlist?

Ik heb al 2 reizen geboekt! In Juli ga ik met mijn moeder voor 5 dagen naar Rome, super leuk om samen met m’n moeder weer eens een citytrip te doen. Ik was m’n eigen verjaardag vergeten en vriendlief ook, dus die zit in het buitenland met m’n verjaardag. De oplossing was dat ik dan ook maar zelf ervandoor ga en nu ga ik dus gezellig met m’n moeder! In Augustus ga ik 4 weken naar Cuba! Daar heb ik echt zoveel zin in, weer met de backpack lekker gaan en staan waar ik maar wil. Het schijnt nu wel echt mega druk te zijn in Cuba, dus wellicht moeten we op voorhand al wat dingen vastleggen. Wel een beetje jammer, maar het is wel verstandiger als we in fijne casa’s willen verblijven.

Wat is jouw mooiste reisfoto van 2015?

Ik moest even nadenken en zoeken, maar ik denk dat het niet eens de foto zelf is, maar ook het gevoel erbij. De zonsopkomst bij ons kamp in de Sahara was echt adembenemend om te zien. Het is doodstil, je wrijft het slaap uit je ogen en gaat zitten op een grote berg zand met je geliefde naast je in de Sahara. Die zonsopkomst is zo voorbij, maar staat voor altijd in je geheugen gegrift!

Zonsopkomst Sahara

Waar ben jij trots op wat jij bereikt hebt in 2015?

Uiteraard best cliché, maar ik heb de stap gezet om mijn eigen reisblog te starten. Ik vind het leuk om reacties te krijgen en te zien dat m’n blog groeit. Dat geeft mij in ieder geval een fijn gevoel, dus bedankt voor het lezen allemaal! Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om naar die ene bestemming af te reizen en dat het echt allemaal niet zoveel geld hoeft te kosten. Ik ben immers maar een student! Ik heb ook mijn duikbrevet gehaald in Thailand! Jeej! Verder ben ik ook blij met m’n studievoortgang, totaal iets anders, maar mag ook gezegd worden. Over iets minder dan een jaar studeer ik hopelijk af… Ik hoef nog maar 4 blokken van 5 weken en daarna nog alleen maar stages, dus het komt al in zicht. Ik ben ook trots op het feit dat ik elk weekend ook nog een dag werk naast deze kneiterdrukke studie! Dat doe ik alleen maar met 1 doel: geld verdienen en uitgeven aan reizen.

Duikbrevet Koh Tao
Wat is het leukste land wat jij hebt bezocht in 2015?

Hmmm… Ik twijfel tussen Marokko en Thailand. Allebei zijn zo divers en heel verschillend van elkaar. Ik ga dan toch voor Thailand, omdat ik hier veel meer van heb gezien. Het is er lekker warm, in tegenstelling tot mijn ervaring met Marokko in de winter brrrrr….. Thailand is zeker heel toeristisch, maar daardoor zijn er veel voorzieningen en is er veel te doen voor reizigers. Ik ben een beetje allergisch voor de uitdrukking: “Nee, Thailand hoef ik echt niet heen, want dat is té toeristisch.” Het land is zo ontiegelijk groot, dus er zijn genoeg plekken waar nog wat minder mensen komen. En in principe zijn we allemaal toerist, toch?

Dit was mijn jaaroverzicht 2015 in reizen en heb niet heel veel landen bezocht of iets dergelijks, maar ben wel lekker veel weg geweest! Meer is niet altijd beter! Ik heb al 2 reisjes op de planning staan voor 2016 en wellicht komt er nog iets bij, wie weet….. Normaal geef je de tag altijd door, maar ik ben het overzicht even kwijt en de jaaroverzichten zijn inmiddels allemaal bijna online! Voel je toch vrij om hem over te nemen 😉

Hoe was jouw 2015? En wat zijn jouw plannen voor 2016?

Dit Vind Je ook Leuk

10 Comments

 • Reply Lotte - scratchingmymap 30 december 2015 at 13:36

  Leuk overzicht, wat heb je toch een fijn (reis)jaar gehad! En heel fijn inderdaad dat die studie ook verdergaat, daar mag je trots op zijn. Geniet er daar nog van in Curaçao!

  • Reply Mellisa 30 december 2015 at 19:27

   Dankje 🙂 Alvast een goed 2016 toegewenst!

 • Reply Vetexbart 30 december 2015 at 19:02

  Ik ben nog nooit in Marokko geweest maar zo’n roadtrip lijkt me echt wel de max! Wat leuk dat je oud en nieuw gaat meemaken in Curaçao. Ik wens je voor 2016 een heel tof reisjaar toe! :-p

  • Reply Mellisa 30 december 2015 at 19:28

   De landschappen zijn daar echt prachtig, had ik niet verwacht! Ik wens jou hetzelfde toe!

 • Reply Leoni - justtravelme 31 december 2015 at 11:48

  Gaaf jaar heb je gehad en helemaal gaaf om je jaar af te sluiten op Curacao. Dat blijf je je altijd wel herinneren. Tenminste ik deed het vorig jaar en het was echt geweldig 🙂

  • Reply Mellisa 2 januari 2016 at 01:04

   Dank 🙂 Hehe het was niet heel bijzonder hiero ;p Heb de auto op die hoge brug stil gezet en naar het vuurwerk gekeken haha!

 • Reply Simone 31 december 2015 at 17:53

  Wat lijkt die ervaring in Marokko me toch fantastisch! Tof dat je naar Cuba gaat, ze zeggen dat je nu moet gaan, voor het te laat is ivm die consulaten van Amerika. Zonde! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden! Mijn reis-2015 was rustig. Veel ziek geweest, maar toch nog paar tripjes en een reis van 2,5 week kunnen maken in het vaste land van Griekenland, waar HIJ door zijn knietjes ging! Dus ik heb een pracht reis gehad. Komend jaar gaan we op huwelijksreis, waarschijnlijk Sri Lanka en Malediven, gaan we wat camper tripjes maken en gaan we hopelijk naar Noorwegen en maken we weer een kerstmarkt-trip met de schoonfamilie! Dus dat wordt een top-reisjaar! Heel veel succes met het afronden van je opleiding! Maar dat gaat vast helemaal goedkomen!

  • Reply Mellisa 2 januari 2016 at 01:05

   Ja, jammer… Ik hoop dat het niet al té druk is wanneer wij er zijn… Wil er al een tijdje heen en nu moet het er dan maar eens van komen! Wat heb jij veel dingen in het vooruitzicht, leuk zeg en die huwelijksreis lijkt me echt super speciaal.

 • Reply Mona - Vandaagismooi.nl 5 januari 2016 at 14:52

  Wat een heerlijke plaatjes en fijn overzicht zeg! Zitten heerlijke reizen tussen en ben benieuwd naar je komende avonturen 😀

  • Reply Mellisa 6 januari 2016 at 19:17

   Dank 🙂 Ik ben zelf ook wel benieuwd naar m’n volgende reizen haha!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.