Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk

Hoera! Grenzeloos Reizen bestaat 1 jaar!

21 augustus 2016
grenzeloos reizen bestaat 1 jaar

Dit jaar is omgevlogen. Het lijkt wel alsof ik gisteren met mijn blog gestart ben, maar dat is dus inmiddels alweer een jaar geleden. Op het moment dat dit artikel online komt, ben ik op avontuur in Cuba. Ik vind het bloggen heerlijk en het geeft me nieuwe energie. Wat heeft mijn blog me zoal gebracht en wat vind ik minder aan het bloggen? Vandaag bestaat Grenzeloos Reizen 1 jaar!

Domkerk UtrechtWat Pho

Een nieuwe hobby

Ik had nooit gedacht dat blogs tikken echt iets voor mij zou zijn. Ik begon mijn blog met het motto: Als het niks is, dan kan ik het domein altijd na een jaar opzeggen. Nu een jaar later heb ik mijn hosting toch verlengd en haal ik veel energie uit het bloggen. Toevallig is dit nu blogpost nummer 100! Het geeft een kick als je artikelen goed gelezen worden en je leuke reacties erop krijgt. Ik ben geen droomverhalen verteller, dat laat ik aan anderen over. Meer straight-to-the-point past meer bij mij. Gewoon vertellen waar je absoluut heen moet en wat ik heb beleefd, maar ook welke plekken je beter kan overslaan. Vooral de artikelen waar ik mijn eigen mening laat horen vind ik zelf erg leuk om te schrijven. Het brengt ook bij anderen veel dingen naar boven, zoals het artikel ‘Het leed dat All-Inclusive heet’. Je hoeft mij er niet van te overtuigen dat een All-Inclusive vakantie écht heel leuk kan zijn, want mijn mening zal niet veranderen. Gelukkig heeft iedereen zijn eigen beeld bij wat een leuke vakantie is.

Ik heb een cursus fotografie gevolgd en moet zeggen dat ik het echt ontzettend leuk vind. Ik ben veel meer bezig met fotografie tijdens het reizen en het werpt zijn vruchten af vind ik! Het is fijn als je dan het SD-kaartje in je laptop stopt en de foto’s gelukt zijn. Heerlijk. Hier en daar nog wat bijschaven met Lightroom en ik ben weer een dag bezig!

met chris zegersruben terlou

Ik sta met Chris Zegers op de foto én heb gebabbeld met Ruben Terlou

Dit is toch de droom van elke reiziger? Chris Zegers is echt de koning van de reisprogramma’s en Floortje Dessing de koningin. Ik werd uitgenodigd voor een enorm leuk event van Getaway Travel, waar Chris Zegers en Ruben Terlou hun prachtige verhalen vertelden. Ik zag mijn kans om met Chris op de foto te gaan en velen anderen. Chris was snel weer weg, terwijl Ruben nog even bleef hangen. Ik knoopte een gesprek met hem aan en ben erg geïnspireerd geraakt door zijn verhalen. We praatten over de druk die in Nederland heerst om carrière te maken. Hij had immers een beurs binnen gesleept voor onderzoek naar leukemie, waar hij op zou gaan promoveren. Hij is gestopt en is daarentegen zijn passie voor fotografie gaan ontwikkelen en heeft nu de prachtige documentaire ‘Langs de oevers van de Yangtze’ gemaakt. Veel medici zouden een moord doen voor zo’n kans, terwijl hij hem heeft afgeslagen. Kritiek heeft hij er dan ook zeker op gekregen, of hij zich daar iets van aan heeft getrokken? Nee, hij heeft zijn eigen plan getrokken én dat vind ik zo mooi.

visitekaartje

Bloggen leeft nog hoor!

Meer dan ooit geloof ik. De blogs komen nog steeds als paddestoelen uit de grond. Niet iedereen zet natuurlijk door, maar het is dus nog steeds alive and kicking. Ik word benaderd door bedrijven voor producten, een hotel review of zelfs om een artikel voor geld te schrijven. Wie had dat gedacht? Ik niet hoor! Ik ben zelfs naar een event geweest om Griekenland op de kaart te zetten. Uiteindelijk werd ik opgebeld of ik het zag zitten om naar Kreta te gaan. Natuurlijk zie ik dat zitten! Maar helaas kwamen de vluchtdata niet uit en in september ga ik fulltime stage lopen. Dan kan ik niet zomaar 4 dagen weg. Andere bloggers zullen dit misschien een lachertje vinden, maar voor mij voelde dit gewoon heel tof. En dan ben ik gewoon even heel erg trots op mezelf. Ik weet eerlijk gezegd ook niet of zo’n persreis iets voor mij is hoor. Ik houd niet van verplichte dingen, daar ben ik een beetje allergisch voor.

Grenzeloos Reizen bestaat 1 jaar en daar ben ik trots op. Onlangs een nieuwe lay-out en een nieuw logo. Ik wil natuurlijk groeien en het misschien iets professioneler gaan aanpakken. Daar horen ook visitekaartjes bij toch? Misschien oldschool, maar nog steeds veel gebruikt heb ik gemerkt. Ik mocht van Webprint.nl een aantal visitekaartjes laten afdrukken. Zelf in elkaar geflanst en het resultaat mag er zijn.

laptop koffie lonely planet

De downside van bloggen

Als je denkt dat je een blog er wel even naast doet. Think again. Het kost mij echt ontiegelijk veel tijd. Straks loop ik fulltime stage en werk ik nog 1 dag in het weekend. Op die ene vrije dag ben ik zeker weten bezig met mijn blog en ook weer in de uurtjes in de avonden die ik over heb. Ik vind het leuk om er tijd in te steken, maar soms heb ik er gewoon echt even geen zin in. Dan maar even wat minder social media en bloggen. Voor mij niet erg, want ik doe dit niet om brood op de plank te krijgen. Ik doe het erbij. Ook staar ik me soms dood op mijn statistieken en kan dan even balen als ik niet de groei zie die ik zou willen. Maar hé, ik zet het dan ook heel snel van me af en die bezoekersaantallen groeien meer als ik er niet zo mee bezig ben!

Ik blijf zeker doorgaan met Grenzeloos Reizen en op naar het volgende jaar! Al mijn lieve lezers, bedankt! Ik vind het onwijs leuk om jullie reacties te lezen en berichtjes te krijgen in mijn mailbox, dus blijf dat vooral doen.

Groot nieuws zal volgen als ik terug ben uit Cuba. Dus houd Grenzeloos Reizen zeker in de gaten!

Ik ben ook te vinden op de volgende social media kanalen: FacebookTwitterInstagram en SnapChat: Melliszle

Dit Vind Je ook Leuk

22 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 21 augustus 2016 at 07:26

  Gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Dat er nog maar vele mogen volgen.

  Veel plezier nog in Cuba (mocht je dit tijdens je vakantie lezen) en ook bij je stage. Stage en bloggen, even wennen, komt zeker goed.

  • Reply Mellisa 4 september 2016 at 14:43

   Bedankt Jenny! Inmiddels aan het bijkomen van de jetlag

 • Reply Alte 21 augustus 2016 at 11:06

  Hoi Melissa, weer leuk om te lezen en dank voor de diverse tips.

  • Reply Mellisa 4 september 2016 at 14:43

   Hi Alte, fijn dat je mijn tips leuk vindt!

 • Reply Lotte - scratchingmymap 21 augustus 2016 at 12:38

  Hoera voor je eerste blogverjaardag! Veel succes met je stage en alles zal wel op zijn plaats vallen ivm tijd hebben voor het bloggen en andere vrije tijd. 🙂

  • Reply Mellisa 4 september 2016 at 14:43

   Dankje! Het zal vast wel goed komen, dan maar even op een laag pitje. Studie is toch net iets belangrijker 😉

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 21 augustus 2016 at 13:11

  Leuk! Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik ben ook ongeveer een jaar aan het bloggen en dat zijn leuke mijlpalen! ?

  • Reply Mellisa 4 september 2016 at 15:46

   Ja zeker, nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden!

 • Reply Shirley 21 augustus 2016 at 16:49

  Op naar een mooi volgend blogjaar! 🙂

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 augustus 2016 at 16:58

  Gefeliciteerd met je eerste verjaardag! 😉 Op naar het volgende jaar 😀

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:35

   Dank! Jep, op naar het volgende jaar!

 • Reply Co 21 augustus 2016 at 19:57

  Van harte! Zo’n mijlpaal is heel bijzonder, lekker door blijven gaan 🙂 En nu natuurlijk genieten van het mooie Cuba!

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:35

   Ik heb genoten en ga lekker door met schrijven!

 • Reply Jessica 22 augustus 2016 at 01:33

  Jippie, je eerste blogverjaardag! Gefeliciteerd 🙂 Leuk om je nog even gezien te hebben voordat ik naar Cuba vertrok. Toevallig zit ik de komende weken weer even in Nederland, dus als je tijdens je über drukke dagen een keer zin hebt om koffie/thee/biertje te drinken en over Cuba te kletsen, let me know!

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:36

   Ja vond ik ook! Vind het sowieso leuk om meer bloggers te zien! Ben je toevallig nog een keertje in Utrecht?

 • Reply Niels 24 augustus 2016 at 07:08

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Gewoon lekker doorgaan. Vergeet die statistieken en doe waar je zin in hebt. Niks moet en als iets mag is dat alleen maar leuk meegenomen. Geniet van Cuba!

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:37

   Dank! Dat gevoel heb ik nu ook hoor, ik ben geen freelancer o.i.d. waarmee ik mijn geld verdien. Daar is het wat belangrijker denk ik dat je consequent blogs post.

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 24 augustus 2016 at 23:45

  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan! Je hebt een leuke blog, ik hou wel van dat straight to the point 🙂 Vind je categorie Chronisch ziek en op reis trouwens altijd erg interessant om te lezen.

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:38

   Dankje 🙂 Daar komt binnenkort weer een nieuw interview van aan!

 • Reply ivonne 4 september 2016 at 21:41

  Wow, de tijd vliegt! Gefeliciteerd. Bloggen en werken (zeker fulltime+ zoals jij straks doet) is inderdaad best lastig. Ik merk het zelf ook nu ik weer terug ben van mijn reis en heel veel werk. Veel verhalen maar geen tijd genoeg om alles op te schrijven. Gewoon lekker schrijven als je tijd en zin hebt, en op naar het volgende blogjaar!

  • Reply Mellisa 7 september 2016 at 22:40

   Dank Ivonne! Ik vind het nu ook allemaal oké als ik even wat minder blog. Op naar het volgende jaar!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.