Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Europa, Kroatië

Het broertje van Plitvice: Krka national park

11 september 2015

Iedereen kent de bekende Plitvice watervallen in Kroatië ondertussen wel. Het kleinere broertje is nog iets minder bekend, maar in het hoogseizoen wel druk bezocht. Ik heb het over Krka National Park. Vanaf Šibenik rijd je er in 20 minuten naar toe! En een voordeel: Je mag hier wel bij de watervallen zwemmen!

Tijdens mijn roadtrip door Kroatië bezocht ik Krka national park. Het park heeft 5 ingangen. Maar de bekendste zijn toch wel de Lozovac en Skradin ingang. In de zomer wordt je vanaf het parkeerterrein bij Lozovac met een bus naar de waterval van Skradinski buk gereden. Vanaf de Skradin ingang word je met een bootje naar het park gevaren, dat is denk ik wel de leukere manier om het park te betreden! Wij hadden de auto echter bij Lozovac geparkeerd, geen idee meer waarom we dat hebben gedaan. Wij gingen dus met een busje naar Skradinski Buk, de trekpleister van het park!

Krka national park

Ik heb alleen het Skradinski Buk gedeelte bezocht, Dit is ook het meest bekende gedeelte en het drukste, de waterval is ook wel de mooiste van het park! Je loopt op houten bruggetjes door het park heen en met de hitte is het wel fijn dat het niet zo’n lange route is. Ik was hier in Juli en ik vond het best wel heel erg druk. En als je dan al de Plitvice watervallen hebt aanschouwd, dan valt dit heel misschien wel een klein beetje tegen…. Maar alsnog is het natuurlijk super mooi te zien!Krka national parkKrka national park

En dan kom je bij de crème de la crème, de Skradinski Buk watervallen. Je ziet ze hierboven al links op de foto. Het was erg heet en ik zat al heerlijk te fantaseren hoe ik in het water zou liggen bij de waterval. Eenmaal toen we daar aangekomen waren zagen we het volgende: Krka national park

Aaaahhhh het is druk! Uiteraard was ik niet de enige die wilde gaan zwemmen. En als je even bedenkt hoe druk het aan het strand is in Europa in het hoogseizoen, dan valt dit nog wel mee. Ik had uiteindelijk toen niet zoveel zin meer om mijn zwemspullen aan te trekken, dit kwam overigens ook omdat ik de rotsen in het water zag. Hier kan je niet 1,2,3 met je blote voetjes overheen lopen! Tip: Neem je waterschoenen mee!

Wanneer je voorbij de waterval loopt kom je nog bij wat kleine huisjes. Hier demonstreren ze traditionele ambachten zoals het weven van een tapijt en het ijzersmeden. Ik vind dit soort dingen dus niet heel erg boeiend, vooral omdat het zo toeristisch is opgezet en dus niet authentiek is.

Krka national park

Kosten: In het hoogseizoen: Juni-September betaal je 110 Kuna (€14,5). Maar als je een student bent, zoals ik, betaal je maar 80 Kuna (€10,60) dus vergeet je studentenkaart niet! In het laagseizoen is het goedkoper, maar dan heb je kans dat het te koud is om te zwemmen.

Ik vond Krka zeker de moeite waard om heen te gaan en had zeker wel een duik in het water willen nemen ondanks de drukte. De rotsen hielden me eigenlijk een beetje tegen, want ik haal snel mijn voeten open. Als je vroeg gaat is het 1) minder heet en 2) minder druk en zwem je misschien alleen met de andere vroege vogels 😉

En vond jij Krka national park de moeite waard? Of zou je er nog graag heen willen?

Dit Vind Je ook Leuk

7 Comments

 • Reply Eva 11 september 2015 at 14:12

  Ziet er super leuk uit! Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me leuk om heen te gaan!

  • Reply Mellisa 11 september 2015 at 14:35

   Kroatië is sowieso een aanrader!

 • Reply Sandra 11 september 2015 at 19:15

  Oef, die drukte… Dat is iets dat mij ook altijd tegenhoudt. Zo jammer vind ik dat! Maar goe,d het is niet voor niets toeristisch, dat is ook wel weer zo. Ik vind de Skradinski Buk er wel echt geweldig mooi uitzien trouwens!

  • Reply Mellisa 12 september 2015 at 20:24

   Ja, helaas is dat vaak bij erg mooie dingen. Die zijn ook vaak het drukst :/

 • Reply Plitvice meren vs. Krka watervallen - Grenzeloosreizen 1 maart 2016 at 20:06

  […] denken bent zul je wellicht gelijk denken aan de Plitvice meren. Maar heb je ook eens gedacht aan het Krka park? Ik zet deze parken tegenover elkaar! In welk park kun je het beste wandelen, verkoeling zoeken en […]

 • Reply Linda | One Day Trip 24 april 2016 at 14:17

  Hahah, wat veel mensen bij de waterval! Maar het is wel weer een voordeel ten opzichte van Plitvice, dat je er gewoon mag zwemmen!

  • Reply Mellisa 24 april 2016 at 21:29

   Haha ja erg hè! Dat is op vakantie gaan in het hoogseizoen in Europa 🙁

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.