Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Centraal-Amerika, Curaçao, Persoonlijk

Gelukkig Nieuwjaar vanuit Curaçao week #3

3 januari 2016
vuurwerk curacao

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier mijn ervaringen van mijn stage op Curaçao.

Allereerst iedereen nog een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2016!

De kerstdagen waren rustig verlopen, ik heb thuis gewoon wat lekkers proberen te koken en 2e kerstdag gingen we dus duiken. Zondag is nu standaard wel een beetje een rustdag/opruimdag. De huishoudelijk werkzaamheden moeten hier ook gedaan worden, onze studio wordt namelijk niet schoongemaakt, dus moeten we dit soms even zelf doen.

Botica BrionPagara curacaoDe week was weer kort. Maandag t/m donderdag liep ik weer stage. Telkens als ik een poging doe tot aan de balie staan, praten de patiënten allerlei talen die ik weer niet spreek. Ik vlucht dan altijd maar snel weer naar achteren, want dan kunnen de assistentes het beter afhandelen dan ik. Donderdag de 31e ging de apotheek weer vroeg dicht. Je zult altijd zien dat iedereen op het laatste moment nog zijn of haar medicatie op komt halen. Veel bedrijven houden een borrel met champagne, hapjes en traditiegetrouw een pagara (vuurwerk mat). Zo ook de apotheek! Het verkeer wordt even tegengehouden om de halfmiljoenklapper midden op straat neer te leggen. Wat een troep en rook geeft dat zeg! Het leek ook wel een kindercrèche in de apotheek, iedereen kwam naar het vuurwerk kijken! Uiteindelijk zijn we nog naar een andere eindejaarsborrel van een andere apotheek gegaan, erg gezellig allemaal.

otrabanda brion pleinvuurwerk curacaoOns plan was om ergens iets te eten in de stad, maar alles was dicht! Oopsie, vergeten…. De laatste dag van het jaar en we eten een smerige vettige maaltijd van de KFC. Slappe friet en wat stukken gefrituurde kip, voedzame maaltijd…. niet dus. Het Brion plein in Otrabanda stroom langzaam vol en iedereen neemt zijn eigen klapstoeltjes + koelbox met eten en drinken mee. Ze gaan uitgebreid zitten voor de shows die worden gegeven op het podium. Om eerlijk te zijn vond ik het niet heel boeiend, want ik kon niks verstaan. Na een tijdje zijn we dan ook maar weggegaan en hebben we nog even thuis gezeten. Iets voor 12’en pakten we de auto naar de hoogste brug op Curaçao en blijkbaar zijn we niet de enigen met dit plan. De hele brug staat vol met stilstaande auto’s. Om 12 uur begint het vuurwerk en we hebben een prachtig uitzicht over het hele eiland.

leguaan curacao playa kalkiplaya fortiTraditiegetrouw wordt hier ook elk jaar een nieuwjaarsduik vanuit Unox georganiseerd. Het leek mij wel leuk, maar om daarna op een massaal druk strand te liggen bij Jan Thiel, mij niet gezien. Ik houd niet van die stranden die volgebouwd zijn met strandbedden en resorts. Uiteindelijk zijn we maar naar het westen gereden naar Playa Kalki. Het is een klein strandje met wat ligbedjes van een hotel en een restaurantje. Het strandje is lekker rustig en je kan prima op je handdoekje gaan liggen naast de ligbedjes. Het restaurantje is wel echt belachelijk duur. Hoe durven ze soms echt zoveel geld te vragen voor een biertje? 7,50 gulden en dan kwam er nog eens 12% fooi en 9% belasting bovenop! Daar kan ik soms wel echt flink van balen! Op de terugweg stoppen we voor de 2e keer bij een tentje bij Playa Forti. Het is een oud tentje bij een klif, waar je prima wat kan drinken, maar het eten zag er niet zo denderend uit van wat ik bij anderen op het bord heb gezien. Ondertussen zag ik een aantal keer een schildpad naar adem happen terwijl ik een colaatje aan het opslurpen was, super!

Zaterdag stonden er weer 2 duiken op het programma. De diepe duik naar 30 meter en een nachtduik. De eerste duik ging prima en zijn we afgedaald tot 29 meter, geen stikstofnarcose of iets dergelijks. Ik vond een diepe duik namelijk echt super spannend en was best wel zenuwachtig. Na een heerlijke maaltijd bij het strandtentje maakten we de duikuitrusting in orde en gingen we met zaklampen te water. Ik heb prachtig gekleurde octopussen gezien, maar ik kreeg al last van m’n oren bij 6-8 meter dus we zijn niet verder afgedaald, helaas. Waarschijnlijk komt er een verkoudheid aan… Ik heb nu nog steeds een beetje last van m’n linkeroor, dus laten we hopen dat het snel over gaat…

Hoe was jouw oud en nieuw en de eerste dagen van 2016?

Dit Vind Je ook Leuk

13 Comments

 • Reply alte venema 3 januari 2016 at 17:48

  Hoi Melissa,

  De allerbeste wensen en maak er een jaartje van

  • Reply Mellisa 5 januari 2016 at 01:11

   De beste wensen voor 2016! Jullie ook 🙂

 • Reply Karlien 4 januari 2016 at 17:05

  Hoi
  Bij Playa kalki heb je sol food. Pizza en brownie met prachtig uitzicht

  • Reply Mellisa 5 januari 2016 at 01:12

   Bedankt voor de tip, ik zal eens gaan googlen!

 • Reply Yvonne 5 januari 2016 at 07:49

  Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar, wat een ervaring om oud en nieuw op Curacao te verblijven als semi-local. Jammer dat je dan met KFC genoegen moest nemen als feestmaal, maar er zijn ergere dingen natuurlijk. 🙂 Wel een heerlijke 1 januari besteding, wie heeft er nou strand en schildpadden op 1 januari! Super!

 • Reply ivonne 5 januari 2016 at 22:10

  Zo leuk om een keer oud en nieuw in een ander land mee te maken. Ik was twee jaar geleden op Curacao, dus ik heb wel een beetje een idee hoe het daar aan toe gaat. Wel een gave plek om te duiken, ik hoop dat je oor snel beter wordt! Ik heb tegenwoordig snel een pijnlijk oor van het snorkelen zelfs als het water warm is, niets aan te doen volgens de KNO arts….
  Een heel goed 2016 en nog heel veel plezier op dushi Curacao!

  • Reply Mellisa 6 januari 2016 at 19:26

   Ooh wat stom van jouw oor zeg. Met m’n oor gaat het wel al iets beter, maar ik stel m’n laatste wrakduik maar een weekje uit denk ik… Jij ook een goed 2016 en dankjewel!

 • Reply Aniek - a girl around the globe 6 januari 2016 at 12:22

  Wat gaaf dat je bent gaan duiken. Lijkt mij erg mooi daar?

  • Reply Mellisa 6 januari 2016 at 19:28

   Ik heb pas op 2 plekken ter wereld gedoken, maar ik vind het hier in ieder geval super! Heel goed zicht en prachtig koraal en vissen 🙂

 • Reply Diana 6 januari 2016 at 21:00

  Jij dus ook al zo’n heerlijke culinaire maaltijd gehad op oudjaar. De mijne was een flinke portie bitterballen en een oliebol :’)
  Wij waren eerst in pietermaai geweest wat echt heel gezellig was, en daarna naar brionplein en om 12 uur op de pondjesbrug vuurwerk gekeken. ik vond het iig echt een hele geslaagde dag haha.

  Beterschap met je oor!

  • Reply Mellisa 8 januari 2016 at 01:21

   Haha goed avondmaal. Ik vond de bedrijfsfeestjes vooral erg gezellig, ben niet naar de Pagara-XXL party geweest haha. Fijn 2016 op dit eiland!

 • Reply Eva - eighty7 8 januari 2016 at 13:46

  Gelukkig nieuwjaar nog! Heerlijk om de feestdagen door te brengen op dushi Curaçao 🙂 Goed idee om naar een wat rustiger strandje te rijden 😉

  • Reply Mellisa 8 januari 2016 at 21:37

   De beste wensen! Zeker, maar had dit jaar wel minder feestdagen stemming. Normaal altijd gezellig met familie natuurlijk, nu heel anders.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.