Argentinië, Zuid-Amerika

Een wijntour in Mendoza op de fiets

26 juli 2018
Mendoza

Argentinië is het land van rode wijn en goede Argentijnse steak. Dit mag je wat mij betreft dan ook echt niet missen tijdens je reis door Argentinië. Wij reisden vanuit het Zuidelijke deel van het land naar Mendoza, waar een perfect wijnklimaat heerst. Het leuke is dat je zelf op de fiets kan stappen om de wijnboeren te bezoeken en natuurlijk wijn te proeven. Een eigen wijntour in Mendoza op je gehuurde fiets dus!

Waar zijn de wijnvelden dan?

Dat was het eerste wat ik eigenlijk dacht toen ik in Mendoza aankwam. Het is een vrij grote stad, waar ik op het eerste gezicht niet veel aan vond. Je hebt wat straatjes met terrasjes en eetgelegenheden, maar dat is het ook wel. We komen hier natuurlijk voor de wijn, maar die vind je niet in het centrum. We gingen zelfs ergens zitten, waar ze geen wijn serveerden?!

Mendoza Wijn Mendoza Wijn Mendoza Mendoza

Neem de bus naar Maipu en huur een fiets

De wijnvelden bevinden zich allemaal om de stad Mendoza heen. Om hier te komen neem je simpelweg de bus naar Maipu, dit is bus op route nummer 10 met nummer 171,172 en 173. Het was even lastig om de juiste halte in Mendoza te vinden waar deze bus vandaan zou vertrekken, maar met Google kom je al een heel eind. Bij het instappen vroegen we aan de buschauffeur of hij ons kon waarschuwen waar we eruit moesten. We werden door de betreffende man voor de deur afgezet bij Maipu bikes!

Fiets huren en gaan!

Je huurt een fiets voor ongeveer 10 euro en daarbij krijg je ook een heel onduidelijk kaartje mee. Globaal kun je wel zien waar alles zich bevind, maar het mapje is er niet echt voor gemaakt om ermee te navigeren. Gelukkig bestaat er Google Maps of Maps.me ;). Wij fietsten namelijk de eerste 20 minuten compleet de verkeerde kant op, waardoor we op drukke wegen terecht kwamen op ons oude Argentijnse fietsje.

Mendoza Mendoza Mendoza MendozaMendozaMendoza

Vino, Vino en olijven

We bezoeken ‘maar’ twee ‘Bodega’s’ en een olijvengaard. We hebben wijn geproefd bij Tempus Alba, waar je naast een proeverij zelf ook wat kunt leren over het proces. Hier werd ik al meteen fan van de Malbec, de druifsoort waar Mendoza bekend om staat. Daarna hadden we eigenlijk een beetje trek, maar veel eetgelegenheden zijn er niet in de buurt. Luxueus uiteten was niet echt wat we zochten, dus deden we een proeverij van olijfolie bij Laur met brood om te dippen. Dit is echt heerlijke olijfolie en je proeft gewoon dat het puur en met liefde gemaakt is. Daarna konden we er weer tegenaan en zijn we wijnen gaan proeven bij Carinae. Voor de verschillende proeverijen betaal je rond de 5 á 10 euro per persoon. Ik vond het persoonlijk fijn dat je betaald voor een proeverij. Je hebt ook wel eens dat je gratis mag proeven, maar dan voel ik mij bijna verplicht om iets te kopen.

Daarna leveren we onze fietsen in en is het tijd voor happy hour bij de bar van de fietsenverhuur. Onbeperkt wijn! Het is niet te vergelijken met wat we hebben geproefd, maar lekker is het wel. Je kan je voorstellen dat al die wijn wel naar onze hoofden zijn gestegen. Edwin gooit per ongeluk namelijk wijn over een Franse jongen heen, oops…

Mendoza12 Mendoza MendozaMendoza Wijn

Nog meer wijn?

Ja! De volgende dag is het zondag, maar gaan we weer naar Maipu. Alles is vrijwel dicht, maar Trapiche is geopend! Je dient hen vooraf te bellen voor een reservering voor een rondleiding en wij waren op zondag alleen met zijn tweeën. Later sloot ook een Koreaans meisje aan die wel een beetje verdwaald leek. Deze rondleiding vond ik echt de leukste en zeker de moeite waard. We hebben ook de aparte tussenproducten geproefd van een proces om uiteindelijk sparkling wine te krijgen. Heb je kort de tijd? Dan is Trapiche echt een aanrader. De wijnen van Trapiche staan trouwens in heel veel supermarkten, leuk om te zien in Nederland!

Een fiets huren en langs de Bodega’s fietsen is zeker een hoogtepunt in Argentinië. Het was leuk, lekker en een beetje leerzaam. 😉

Ben jij een wijnliefhebber?

 

 

Dit Vind Je ook Leuk

No Comments

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.