Duitsland, Europa

Een dagje kerstmarkt in Düsseldorf

14 december 2016
Kerstmarkt Dusseldorf

Eind november ging ik een dagje naar Düsseldorf met mijn moeder voor haar verjaardag. Het is typisch iets voor haar, maar is het ook iets voor mij? Ik stelde me maar voor dat het ontzettend druk zou zijn en ik alleen maar door kerstkraampjes moest lopen. Wat bleek? Stiekem zijn die kerstmarkten best wel leuk!

Kerstmarkt Dusseldorf Kerstmarkt Dusseldorf Kerstmarkt Dusseldorf Kerstmarkt Dusseldorf

7 kerstmarkten in 1 stad

Het was even zoeken naar de verschillende locaties, maar met deze plattegrond kon ik ze allemaal vinden. De kerstmarkt in Düsseldorf bevindt zich namelijk niet op 1 locatie, maar dus op 7 locaties. Van de Königsallee tot aan de Marktplatz. Elke kerstmarkt heeft zijn eigen thema. Zo vind je bij de marktplatz een traditionele kerstmarkt met allerlei spullen waarbij oude ambachten centraal staan. Hier vind je overigens ook het grote reuzenrad! Dit vond ik de leukste kerstmarkt, aangezien je langs de oever van de Rijn naar de markt loopt. Overal kun je wel een glühwein of Bratwürst krijgen en dat hoort er natuurlijk helemaal bij!

Kerstmarkt Dusseldorf

Engeltjes en schaatsen

De kerstmarkt op het Schadowplatz staat bekend om zijn kraampjes met de engeltjes. Ook hier vind je weer allerlei kerstspulletjes of handgemaakte sieraden. Ikzelf ben nooit echt fan van dit soort spullen, maar een bratwürst gaat er bij mij wel in hoor. De andere kerstmarkten lijken naar mijn idee allemaal op elkaar, maar op 1 plein zou je nu kunnen schaatsen. Ik was er namelijk het openingsweekend en op het Jan Wellem Platz trof ik geen 450m2 grote schaatsbaan aan. Wellicht ben ik verkeerd gelopen of was de schaatsbaan nog echt niet open.

Shoppen in rust

Ik was in het openingsweekend een dagje naar Düsseldorf en het viel echt reuze mee qua drukte. Sowieso vond ik het echt heerlijk rustig om te shoppen, want de stad is enorm. Ik heb niet lang hoeven te wachten voor de paskamers, iets wat in Utrecht wel anders is. Mocht je fan van Primark zijn, dan kun je in het gigantische filiaal in Düsseldorf losgaan. Een goede combinatie van kerstmarkt en een leuke stad om te shoppen dus!

Dusseldorf Dusseldorf Dusseldorf

Praktische tips

De kerstmarkt in Düsseldorf is dit jaar geopend vanaf 17 november t/m 23 december 2016. Ik was er dus het eerste weekend en het was helemaal niet druk. De kraampjes gaan open vanaf 11.00 uur en zijn doordeweeks open tot 20.00 uur en in het weekend tot 21.00 uur.

Wil je met het OV een dagje op en neer naar Düsseldorf? Vanaf Utrecht is de ICE het snelst en als je vroeg boekt kun je voor €38 heen en weer. Je staat dan met 1.45 uur op het station van Düsseldorf.

Een andere optie, waar ik mee ben geweest, is de IC-bus! Deze vertrekt vanaf Eindhoven en enkeltje naar Düsseldorf kost maar €9! De IC-bus is een luxe touringcar en heeft zelfs Wi-Fi. Binnen 1.5 uur ben je in Düsseldorf. Vanaf Utrecht namen wij de trein naar Eindhoven, om vervolgens daar de bus te pakken. Het duurt dan iets langer, maar lastminute was dit de goedkoopste optie.

Wat mij betreft is een dagje kerstmarkten afstruinen en daarnaast shoppen in Düsseldorf een leuk dagje uit. Had ik vooraf niet gedacht! Naar de kerstmarkt in Düsseldorf? Zeker doen!

Ben jij wel eens naar een kerstmarkt in Duitsland geweest?

Dit Vind Je ook Leuk

8 Comments

 • Reply Anne - Ditisanne.nl 14 december 2016 at 10:22

  Leuk! Wij zijn vorig jaar naar Düsseldorf geweest, was inderdaad leuk. Dit jaar gingen we naar Oberhausen, het voordeel daar is dat je niet hoeft te zoeken omdat er één gigantische kerstmarkt is in plaats van zeven… 🙂 Bovendien is de kerstmarkt in Oberhausen naast het grootste indoor shoppingcenter van Europa, dus dat is ook een leuke bijkomstigheid! 🙂

  • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 15 december 2016 at 21:23

   Dat klinkt ook goed zeg, Oberhausen! Dat lijkt mij eerlijk gezegd heel leuk als het 1 gigantische is!

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 14 december 2016 at 23:39

  Leuk zeg ! Ik ben wel in Munster en Oberhausen geweest, maar Düsseldorf staat nog steeds op mijn lijstje ! Ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit 🙂

 • Reply Linda | travellersoftheworld 14 december 2016 at 23:51

  Leuk 🙂 Ik ben nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest, maar het lijkt me wel echt leuk om een keer te doen. Overigens ben ik überhaupt nog nooit op een ‘echte’ kerstmarkt geweest, dit jaar ga ik naar Praag en daar ga ik voor het eerst kerstmarkten struinen. Mooie foto’s en leuke blog, die worsten zien er heel lekker uit

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 17 december 2016 at 12:18

  Leuk verslag! Ik vind de kerstmarkt in Düsseldorf altijd 1 van de leukste, fijn dat het niet zo druk was toen je er was!

  • Reply Mellisa 27 december 2016 at 21:40

   Dit was m’n eerste keer dus was wel verrast!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.