books on zlibrary
Persoonlijk, Wereldreis

De wereldreis nu en een update van de reisplannen

31 december 2017

Hoe was het om 2 maanden in Nieuw Zeeland rond te reizen in een camper? En wat zijn onze reisplannen voor nu? De wereldreis komt alweer bijna tot zijn einde, iets wat ik nooit van m’n leven had willen missen!

Het stond al vanaf het begin vast, we moesten 2 maanden naar Nieuw Zeeland. Het land is zo ontiegelijk ver vanaf Nederland, dat het nu een goed moment is om er extra lang heen te gaan. En dus hebben we dat gedaan en we hebben er geen moment spijt van gehad.

2 maanden Nieuw Zeeland vlogen voorbij

Zuid, Noord alles is mooi in dit land. Gelukkig hebben we 2 maanden voor Nieuw Zeeland uitgetrokken! We komen aan in Auckland, wat we overigens maar niks vinden en zelfs de kiwi’s (locals) vinden het vreselijk. Gelukkig kunnen we snel ons campertje ophalen en kunnen we beginnen aan onze roadtrip! We verkennen eerst een stukje Noord en nemen daarna de ferry naar het Zuidereiland. Hier rijden we in 5 weken tijd langs de mooiste plekken en we hiken wat af. We doen de gekste maar mooiste hikes. Soms lopen we uren tegen een berg op, maar dan maak je wel kennis met het échte Nieuw Zeeland. Je komt er bijna geen kip tegen en je bent één met de natuur.

Dat is soms wel anders als je op een kampeerplekje aankomt, wat eigenlijk gewoon een verkapte parkeerplaats is. We schrikken wel even van de drukte, er rijden namelijk zoveel campers rond dat je soms wel 50 cm van elkaar vandaan staat. Gelukkig hebben we 2 maanden en kunnen we ook meer van de gebaande paden. Helemaal in het zuiden van Nieuw Zeeland staan we in het water met dolfijnen en zien we de geeloog pinguin van een afstandje. Daar zijn we maar met een paar andere toeristen, terwijl je bij Mt Cook met hordes de hooker valley in loopt. Helaas, de rest van de wereld heeft Nieuw Zeeland ook ontdekt dus een ‘alleen’ gevoel is lastig te vinden. Toch is de natuur hier wel het mooist van alle landen waar we geweest zijn. Het is zo divers en voor ieder wat wils, geen wonder dat het zo populair is! Het is gewoon een enorm mooi land, waar je om het halfuur weer in een andere omgeving rijdt. Waar ter wereld heb je dit nog meer? Ik geloof alleen in Nieuw Zeeland! De laatste dagen genieten we van onze laatste dagen in onze camper aan de kust en dan is het toch echt tijd om hem in te leveren. We vierden kerst aan het strand met een heerlijke BBQ. Zalm, spareribs en veel groente gingen op ons mooie wegwerp BBQ.

Waar nu heen?

We vliegen van Auckland naar Sydney voor Oud & Nieuw! We hebben een aantal dagen en willen o.a. gaan surfen. Bondi to Coogee walk en natuurlijk even in de winkels kijken. Gaan we daarna naar huis? Nope! Op 2 januari vliegen we naar Vietnam! Hier zullen we 3,5 week rond gaan reizen. Dat wordt wel weer wennen om met de backpack te gaan reizen in plaats van met een eigen auto. We hebben er zin in, lekker eten en weer op een scootertje van hot naar her. Ik zou daar graag nog wat outdoor activiteiten willen doen, zoals raften of canyoning, dus tips zijn welkom!

We starten in Ho Chi Minh City en reizen van Zuid naar Noord. In Hanoi willen we voor enkele dagen een scooter huren, zodat we daarmee het Noorden kunnen verkennen. Vanuit Hanoi vliegen we weer terug naar Nederland!

Na Vietnam zit onze wereldreis er echt op! 1 februari 2017 lijkt zo kort geleden. Een jaar vliegt zo voorbij, het lijkt wel alsof we gisteren in Buenos Aires aankwamen. Of dat we de W-Trekking liepen. We hebben zoveel gezien, zoveel gedaan. Ik moet stiekem bekennen dat ik echt niet meer alles goed heb onthouden. Dat is normaal wel anders van een reis van 4 weken!

Klaar met reizen?

Nooit! Maar wel voor nu. Een jaar is voor ons beide genoeg geweest en we willen allebei niet op een boerderij werken op een working holiday visum o.i.d. of een leven leiden als ‘digital nomad’. Reizen moet reizen blijven voor ons en we willen hierbij geen verplichtingen tot anderen. Het is ook weer leuk straks lekker reisplannen te maken.  Tijdens het studeren konden we teren op 1 lange reis per jaar en dan werkte ik 6 dagen in de week. Het is ook fijn om eens wat meer geld uit te kunnen geven tijdens een reis en dat kan met een inkomen 😉

Voor nu zeg ik jullie weer gedag en in Nederland wil ik Grenzeloos Reizen zeker weer gaan oppakken. Het bloggen vond ik altijd rustgevend en leuk om te doen. Ik heb mezelf ook voorgenomen meer outdoor dingen te gaan doen in Nederland, zoals mountainbiken of (kite)surfen. Genoeg opties dichtbij huis, daarvoor hoef je niet de halve wereld voor over te reizen.

Wij gaan ergens een plekje veroveren voor het grootse vuurwerk op de Harbour Bridge in Sydney!

Alvast een gelukkig nieuwjaar!

Dit Vind Je ook Leuk

2 Comments

 • Reply Evelyn 7 januari 2018 at 07:04

  Goed zo chick! In Nederland gaan we lekker samen mountainbiken okay?:)
  Geniet nog even van Vietnam, wij zijn in de buurt maar gaan straks naar de Filipijnen.

 • Reply Tips om met de camper door Nieuw-zeeland te reizen ⋆ Lone Drifters 7 januari 2018 at 07:05

  […] stranden en regenwouden, aten bij de Hobbits en dronken een koffie met Melissa van de blog Grenzeloos reizen. En dat was maar een korte samenvatting. Ben je van plan om een roadtrip door Nieuw-zeeland te […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.