Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk, Wereldreis

De wereldreis gaat van start!

1 februari 2017
wereldreis

Het is eindelijk zo ver, 1 februari. Ik typ dit terwijl ik lekker op de bank zit bij mijn moeder, want we hebben immers geen eigen huisje meer. Wat ik zoal de laatste tijd heb gedaan vertel ik je hier, maar vertel ik ook hoe de eerste 4 maanden van onze wereldreis eruit zullen zien. Onze wereldreis gaat van start!

academie gebouw

Hoera! Afgestudeerd!

Jazeker! Al mijn punten staan geregistreerd waardoor mijn officiële afstudeerdatum 1 maart zal zijn, maar in principe ben ik nu echt helemaal klaar! Dit geeft een ontzettend fijn gevoel, zo vlak voor vertrek. Anders zat ik daar nog mee in mijn hoofd terwijl ik door de straten van Buenos Aires zou wandelen. We komen in juni terug voor een korte stop in Nederland voor mijn diploma uitreiking, dat wil ik namelijk wel meemaken na 7,5 jaar op de universiteit gelopen te hebben 😉

backpack nordisk

Geen eigen huis, alleen een backpack

We hebben veel van onze spullen verkocht of achter gelaten voor de nieuwe bewoner. Het waren geen meubels waar ik heel erg gehecht aan was. Ook hebben we ontzettend veel weggedaan. Ik heb nog maar 1 rugzak die mooi is in plaats dat ik al die oude rugzakken nog zou bewaren. Dat geeft ook wel een redelijk fijn gevoel! Onze backpacks zijn ingepakt en we zijn klaar om te gaan! Ik moet zeggen dat mijn nieuwe backpack wel een stuk zwaarder is dan mijn vorige. Ik heb echt niet veel meer mee qua gewicht exclusief mijn matje en slaapzak. Wellicht komt er nog een blog met wat ik allemaal meeneem, vooral ook veel praktische dingen!

rollercoaster tycoon

Ik verveel me stiekem wel een beetje zo zonder werk en zonder studie, dus wat doe je dan? Juist, Rollercoaster Tycoon 2 spelen natuurlijk! Nostalgie, heerlijk.

Eerste maanden: Argentinië, Chili, Bolivia, Peru & Colombia

Vandaag, 1 februari vliegen we via Madrid naar Buenos Aires. Vervolgens blijven we hier eerst 3 nachten om lekker de stad te bekijken en even rustig de jetlag te overwinnen. Daarna willen we enkele dagen rondom Buenos Aires spenderen of toch wellicht naar Montevideo. Wellicht hebben jullie tips? Op 10 februari vliegen we dan naar Santiago, om vervolgens een dag daar de stad te verkennen. De dag erna vliegen we namelijk naar Puerto Natales! De start van de W-trekking staat op 14 februari gepland! Ik heb er ontzettend veel zin in, maar het zal ook wel even afzien zijn. Ik heb een tent van 950 gram van Nordisk, dus dat scheelt al enorm met dragen.

Daarna staat alles nog eigenlijk open! Ik wil graag naar El Calafate voor de Perito Moreno gletsjer en naar El Chaltén voor Fitz Roy. Ik heb vooral zin in alle prachtige natuur waar we doorheen zullen wandelen. Ik ben geen getrainde hiker en heb (gelukkig) ook geen afritsbroek, maar die hikes kan ik enorm waarderen. Geef mij een sportlegging en stevige schoenen en ik loop die berg ook wel op hoor!

Ik heb enorm veel zin in om dit avontuur samen met Edwin aan te gaan. Ontzettend blij dat we deze droom samen delen.

vinales

Wekelijkse updates

Tijdens de wereldreis ga ik proberen elke week een weekoverzicht te plaatsen. Wat hebben wij allemaal gedaan en wat staat er op de planning? Er zal niet overal internet zijn, maar ik ga mijn best doen. Tussendoor kun je natuurlijk ook weer meer blogs verwachten over bestemmingen en praktische tips. Dit heeft de laatste tijd een beetje op een laag pitje gestaan vanwege het afstuderen en verhuizen!

Na 4 maanden Zuid-Amerika keren we dus kort terug naar Nederland. We vervolgen onze reis dan naar Azië en Nieuw-Zeeland!

Jullie kunnen ons tijdens de wereldreis ook volgen op de social media kanalen van Grenzeloos Reizen: TwitterFacebook en Instagram
Ook is Grenzeloos Reizen te volgen via Bloglovin 

Ik heb er zin in!

Dit Vind Je ook Leuk

26 Comments

 • Reply Lotte - scratchingmymap 1 februari 2017 at 10:54

  Heel veel plezier op jullie reis! Wij zijn net terug van drie maanden en we zijn ZO blij dat we dat gedaan hebben. Geniet ervan, ik blijf trouw volgen! 🙂

  • Reply Mellisa 1 februari 2017 at 11:03

   Hee Lotte! Ik moet echt bij je komen lezen, maar de afgelopen maanden waren nogal hectisch dus erg weinig tijd voor blogs lezen/schrijven gehad! Leuk dat je blijft volgen en ik kom binnenkort even alles bij je lezen. Die transmongolië express vind ik toch wel jammer dat het niet doorgaat, maargoed andere bestemmingen zijn ook prachtig!

 • Reply Rachel Kromdijk 1 februari 2017 at 12:51

  Have fun maar dat moet wel goed komen, heerlijk!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 1 februari 2017 at 12:56

  Zo gaaf dat het avontuue nu echt gaat beginnen!! Heel veel plezier en ik ben heel benieuwd naar jullie belevenissen 🙂

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:10

   Ik ben me het nog niet helemaal bewust! Ik vind het echt stoer dat jullie al zolang weg zijn!

 • Reply Shirley 1 februari 2017 at 13:00

  Supergaaf! Heel veel plezier en geniet ervan. Ik blijf al jullie avonturen online volgen.

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:10

   Leuk dat je blijft volgen 🙂

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 1 februari 2017 at 14:37

  Super leuk! Veel plezier 🙂

 • Reply Matthijs Hilboezen 1 februari 2017 at 21:38

  Heel tof geniet van de wereldreis!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 2 februari 2017 at 17:05

  Eindelijk is het zover, heel gaaf! Ik ben heel benieuwd naar jullie avonturen en kijk uit naar de eerste update! Geniet ervan!

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:11

   Yeesss, zo’n gek gevoel!

 • Reply Sabine 5 februari 2017 at 19:46

  Gefeliciteerd met je afstuderen! En natuurlijk enorm veel plezier op jullie reis! Als je nog Colombia-tips of een slaapplaats in Bogotá nodig hebt (er logeren regelmatig reizigers bij ons): contact me!

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:12

   Hee we komen zeker in Bogota want vanuit daar vliegen we weer naar NL, dus lijkt ons ontzettend leuk! We contacten je als we wat meer in het noorden zijn in Zuid-Amerika!

 • Reply Co 6 februari 2017 at 09:28

  Wat fijn dat het al zo ver is! Heel veel plezier! Ik kijk uit naar jullie updates 🙂

 • Reply Danique 6 februari 2017 at 22:30

  Wat tof dat jullie nu onderweg zijn! Heel veel plezier en ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan meemaken! En natuurlijk gefeliciteerd!

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:13

   Yes! Dankjewel! Waar zitten jullie nu ergens?

 • Reply Marcella 7 februari 2017 at 22:42

  Heerlijk avontuur! Wat super dat jullie al op reis zijn. Geniet van de trekking in Chili. Hij lijkt me super! Ik kijk uit naar je updates!

  • Reply Mellisa 8 februari 2017 at 20:14

   Hij lijkt mij ook ontzettend gaaf, wel een beetje spannend hoe ik het ga vinden, maar komt vast wel goed!

 • Reply Opa&Oma, 9 februari 2017 at 16:43

  Opa&Oma volgen al jullie bewegingen!
  En wensen jullie heel veel plezier en veiligheid toe!
  Edwin en Mellisa kusjes van ons!
  Tot Juni!.

  • Reply Mellisa 13 februari 2017 at 03:05

   Leuk! Dat komt wel goed! Tot juni!

 • Reply Ambigirl 11 februari 2017 at 19:47

  Ik kijk al uit naar je ervaring op de W-trekking. Die wil ik binnen enkele jaren ook doen.

  • Reply Mellisa 13 februari 2017 at 03:08

   Tof! Je leest snel hoe het was!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.