Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Eten & Slapen, Europa, Tips & Tricks, Verenigd Koninkrijk

De leukste markten in Londen

1 mei 2016
NottingHill

Er is zoveel te doen in Londen en daarom kan het best lastig zijn om te kiezen wat je nou gaat doen. Ronddwalen in de stad, cultuur is te vinden in alle musea, biertjes in de pubs en er is nog zoveel meer te doen in deze stad! Zo zijn er ook ontzettend veel markten te vinden in Londen. Ik bezocht enkele van deze markten en vond het heel fijn om rond te struinen over deze markten! Geen idee of het echt de leukste markten in Londen zijn, maar ik vind deze 3 in ieder geval fantastisch!BoroughMarket BoroughMarket BoroughMarket BoroughMarket

Borough Market

Dit is echt mijn kind of thing, want je vind hier namelijk ontzettend veel eten en ik houd van lekker eten! In de pocket Cityguide van de Lonely Planet staat een erg leuke wandelroute en deze begint bij de ‘Tower of London’. Vervolgens vervolg je je weg naar de ‘Tower Bridge’ en sta je aan de overkant. Loop verder langs de Theems en je vindt de Borough Market. Dit is echt een ultieme plek voor een heerlijke ‘streetstall’ lunch! Maak eerst even een rondje over de markt en proef ondertussen overal een hapje, bij elke kraam kun je bijna wel iets proeven. Van verschillende soorten olijfolie tot aan een hapje Paella. Ik at een super lekkere bak met salade en omelet voor maar £5,50 en als drankje een cider van de buurman. Yummy!
Kijk even op de website voor de openingstijden.NottingHillPortobellomarketPortobello market

Portobello Market

Hallo Notting Hill! Wat een prachtige huizen staan hier zeg. Ik keek stiekem even binnen bij een makelaar en zag de prijzen voor een appartement. Hier wonen echt alleen de meest rijkste personen ter wereld… Op een zaterdag liep ik door deze buurt en vergaapte me aan alle gekleurde statische huizen. Uiteindelijk kom ik aan bij de Portobello Market, die overigens echt enorm lang is! Je vindt er allerlei eetstalletjes, vers fruit, koffie zaakjes aan de zijkant en nog veel meer. Op zaterdag is de markt het drukst en kun je antiek/vintage shoppen mocht je dat leuk vinden. Ik zie veel vintage camera’s, iets wat ik altijd erg leuk vind om te zien!
Check ook hier even op welke dagen de markt er is!Camden Market Camden Market

Camden Market

Deze markt bevindt zich in de gelijknamige wijk Camden Town. Deze markt bestaat eigenlijk uit 6 markten, maar ze vormen eigenlijk allemaal 1 grote markt. Ik zag hier veel alternatieve winkels en stalletjes met allerlei sieraden/piercings. Een eindje verderop zag ik enorm leuke oorbellen: handgemaakte houten knopjes met een wereldkaart erop. Heel schattig, maar ze waren erg prijzig dus heb ik ze helaas niet meegenomen. Verder kun je hier natuurlijk ook weer lekker eten bij een streetstall voor weinig geld. Van Aziatische gerechten tot aan Fish ‘n Chips, je vindt het hier allemaal. Tip: Het was echt loeidruk op zondag, wellicht is een doordeweekse dag wat beter te doen!

Ik weet natuurlijk niet of dit echt de leukste markten in Londen zijn, maar ik vond het heerlijk om een ochtendje of middagje te struinen over een van deze markten. Ik mis zulke markten in Nederland wel met met allerlei leuke stalletjes en hebbedingetjes. Lekker eten voor niet al te veel geld, dan ben je aan het goede adres op deze markten.

Wat is jouw favoriete markt in Londen?

 

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Rowan 2 mei 2016 at 09:20

  Ik ben gek op Londen en op marktjes! Ik vond Portobello Market erg leuk!

  • Reply Mellisa 3 mei 2016 at 21:48

   Ik heb niet de hele Portobello Market afgelopen, maar vond het gedeelte wat ik heb gezien zeker leuk. Mijn favoriet is denk toch echt de Borough Market, ETEN 😀

 • Reply Stephanie - TouristExclusive 6 mei 2016 at 11:04

  Wat een drukte! 😀 Ik ben nog niet in Londen geweest (shame on me) dus ik vind het sowieso tof om er foto’s van te zien. Heb je een idee wanneer het de rustige periode is in Londen?

  • Reply Mellisa 6 mei 2016 at 12:11

   Haha, Londen is volgens mij altijd druk! Al was de markt die ik op vrijdag bezocht het minst druk, dus ik denk dat doordeweeks de beste dagen zijn. In het weekend trekken natuurlijk ook de inwoners van Londen naar alle markten + alle toeristen 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.