Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Centraal-Amerika, Curaçao

De beste snorkelplekken op Curaçao + Video!

3 april 2016
schildpad curacao

Ben jij ook zo’n fan van de onderwaterwereld? Ik wel in ieder geval! Je bent op Curaçao aan het goede adres voor fijne ontdekkingen onderwater. Gekleurde vissen, hier en daar een zeepaardje en natuurlijk zeeschildpadden die even komen buurten. Ik heb een lange tijd op dit eiland vertoeft en ik vertel jou de beste snorkelplekken op Curaçao!

Je hoeft echt niet te duiken om al het moois te zien onderwater. Op alle plekken kun je gewoon van de kant het water inspringen met je snorkel. Ik heb met snorkelen bijvoorbeeld met schildpadden gezwommen, terwijl ik tijdens mijn 7 duiken er geen 1 heb gezien.snorkelen curacaoplaya lagun

Playa Lagun

Dit is een goede plek voor het zien van veel vissen. Het is een baai met veel koraal aan de zijkanten, waar kleurrijke vissen zich voeden met algen en dergelijke. Ze adverteren ook met het feit dat er schildpadden te zien zijn, maar deze heb ik hier niet gespot! Aan het einde van de middag heb je het meeste kans om deze dieren hier te zien, aangezien de vissersboten dan terugkeren en ze hun afval terug in de zee gooien. De schildpadden komen hier op af! Heb je geen vinnen bij je? Er staat een sterke stroming wanneer je de baai verlaat, waardoor het lastig terugzwemmen is zonder vinnen.cas abou curacaosnorkelen curacao

Cas Abao

Nog zo’n fijne snorkelplek die gemakkelijk vanaf de kant te bereiken is. Het koraal loopt hier langs de kust en je kunt zo over de hele breedte snorkelen. Het water is hier kraakhelder waardoor het zicht echt heel goed is! Ook hier vind je de mooiste vissen en heb ik een rog gespot. Zo nu en dan komt er ook eens een schildpad bij dit rif kijken. Ik heb hier in totaal 4 duiken gemaakt en heb niet heel veel meer gezien dan tijdens het snorkelen.caracasbaai

Caracasbaai

Misschien niet het mooiste strand en water van Curaçao maar wel heerlijk rustig! Dit strandje bestaat uit veel kiezelstenen en het water is hierdoor ook niet helderblauw als op de rest van Curaçao. Desalniettemin, vond ik dit een heerlijk strandje waar weinig toeristen komen. Je zit vaak tussen de locals en in de weekenden pakken zij flink uit in de avond met een grote BBQ. De baai heeft ontzettend rustig water en je vind er grote scholen met vissen. Het zijn dan niet te kleurrijkste vissen, maar je bent wel snel omringd met heel veel vissen!

schildpad curacao
Playa Forti en Playa Grandi

Terwijl iedereen op Grote Knip ligt bruin te bakken (hier kun je niet goed snorkelen, het koraal begint pas erg ver op zee) rijd jij wat verder door naar het westen. Hier vind je Playa Forti en Playa Grandi. Deze 2 strandjes bieden je echt de beste snorkelplek van Curaçao! Waarom? Omdat je hier eigenlijk altijd schildpadden onderwater kunt zien! Het is hier in de 8 weken dat ik op het eiland verbleef nooit druk geweest en ik zwom dan ook altijd in me eentje met de schildpad mee. Rond 3 á 4 uur komen de vissersboten bij Grandi terug en hakken de enorme vissen in stukken. Ingewanden en dergelijke gooien ze terug de zee in en het resultaat: Schildpadden komen dit maar al te graag opeten. Ik zwom hier met een grote zeeschildpad en later kwam er nog een mini-schildpad bij zwemmen, fantastisch. Bekijk de video voor fijne beelden van deze prachtige beesten! (Ik moet nog even leren goed te filmen tijdens het zwemmen ;))

Verder kun je uiteraard een boottocht naar Klein Curaçao doen, waar je bijna altijd wel een schildpad kunt vinden onderwater. Vind je $100 per persoon voor een dagtripje netals ik iets te veel van het goede, dan kun je dus altijd naar Forti of Grandi!

Heb jij al eens met schildpadden gesnorkeld?

Dit Vind Je ook Leuk

21 Comments

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 3 april 2016 at 09:55

  Dit lijkt me helemaal fantastisch! Mooie beelden 🙂

  • Reply Mellisa 5 april 2016 at 16:05

   Is het ook en dankje! Hoop dat ze wat kleurrijker worden nu ik een filter voor op m’n actioncam heb gekocht!

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 6 april 2016 at 11:34

  Wauw prachtig zeg! Lijkt me gaaf om een keertje schildpadden te spotten tijdens het snorkelen.Ik ben nog niet verder gekomen dan zee-egels, visjes en zeesterren 🙂 ..

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:43

   Zeesterren lijkt mij ook tof, die heb ik dan weer nog nooit gezien!

 • Reply Rowan - sillysis.nl 9 april 2016 at 10:46

  Jaaaa, snorkelen op Curaçao! Ik heb daar zo van genoten! Ik vond snorkelen erg mooi bij grote knip en porto marie! Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:44

   Geweldig hè 🙂 Wat grappig dat je bij grote knip snorkelen leuk vindt, want ik heb daar dus echt helemaal niks gezien haha. Het rif loopt daar pas echt heel diep in de zee, ben je zo ver op zee gegaan?

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 11 april 2016 at 20:18

  Nu heb ik al vaak gesnorkeld, maar ik ben nog nooit schildpadden tegengekomen. Toch maar eens naar Curaçao reizen dus. 🙂

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:44

   Ze zijn daar heel gemakkelijk te spotten! Fijne zonvakantie in de winter 🙂

 • Reply Sanne 12 april 2016 at 10:33

  Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Ik heb een aantal keer het geluk gehad om schildpadden tegen te komen tijden het snorkelen, elke keer blijft heel gaaf! Ze lijken zo relaxed!

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:45

   Jaa fantastisch! De ene vond ik wel schuwer dan de ander, dus er zijn er genoeg die nog weinig mensen gezien hebben (gelukkig)

 • Reply Jessica 12 april 2016 at 14:08

  Helemaal met je eens: je hoeft niet perse te duiken om van de onderwaterwereld te genieten! Ik heb al zo veel prachtige momenten onder water meegemaakt tijdens het snorkelen. Die video van die twee schildpadden is trouwens echt te schattig 🙂

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:46

   Jep! Duiken vind ik soms een beetje gedoe, hele uitrusting. Met je snorkelset spring je zo het water in 🙂 Ik vond het kleine schildpadje ook erg schattig om te zien.

 • Reply anto 12 april 2016 at 22:13

  Ik heb niet gesnorkeld met schildpadden maar wel op Curacao, namelijk bij het scheepswrak in Caracasbaai, ben je daar ook geweest? Heel gaaf!

  • Reply Mellisa 13 april 2016 at 11:48

   Aah tugboat! Niet geweest, want ik zou eerst bij een mega groot wrak in Otrobanda gaan duiken, uiteindelijk mislukte die hele duik door de sterke stroming. Heb wel bij autowrakken/schripswrak gedoken bij Marie Pampoen, ook heel tof 🙂

 • Reply Jacomijn - Safe and Healthy Travel 13 april 2016 at 16:24

  Heerlijk zeg! Snorkelen vind ik ook wel zeker net zo leuk als duiken. Ik heb met snorkelen zeker net zo veel gezien en je doet het zoveel makkelijker eventjes 🙂

  • Reply Mellisa 16 april 2016 at 13:42

   Ja dat heb ik ook wel een beetje, duiken is natuurlijk ook een stuk duurder!

 • Reply Carolien | Dream the World 14 april 2016 at 21:43

  Ik ben gek op snorkelen en heb dit vooral in Australië gedaan. Ik heb ook al heel veel moois gezien, waaronder ook schildpadden, is zo mooi! Handig dit lijstje voor als ik nog eens naar Curaçao ga.

  • Reply Mellisa 16 april 2016 at 13:43

   Zou graag in Australië willen snorkelen, lijkt mij heel tof!

 • Reply Denise - Follow my footprints 16 april 2016 at 12:09

  Ja! Zó gaaf! En het goede nieuws is: over 2 en een halve week ben ik ergens waar dat ook kan!! Gewoon in Europa! Sterker nog, waarschijnlijk kan ik ze dan met een beetje geluk zelfs vanaf mijn accommodatie zien!

  • Reply Mellisa 16 april 2016 at 13:43

   Dat klinkt goed! Ik kon ze ook vanaf een rots naar adem zien happen, was erg mooi om te zien. Veel plezier alvast 🙂

 • Reply Ricky 18 december 2017 at 02:02

  Super mooie beelden Melissa!

  Wij hebben een weekje geleden ook met [Reclame] gesnorkeld in Curacao en dat was waanzinnig!
  leuke blog btw! het is leuk om te zien welke plekken jij bereikt hebt!

  hele mooite foto’s

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.