Persoonlijk, Wereldreis

Countdown Wereldreis: Nog 2 maanden

4 december 2016
Vallei van Vinales

Wat gaat de tijd snel. Nog maar 2 maanden en wij stappen 1 februari op het vliegtuig naar Buenos Aires. Inmiddels zijn de plannen weer veranderd en staat er ook al een boel vast. Ik blik terug op de maand november en kijk alvast vooruit in de aanloop naar de wereldreis. Hoe staat alles er nu voor?

Nog maar 7 weken

Op het moment van schrijven hoef ik nog maar 7 weken stage te lopen. Wat gaat dit allemaal snel voorbij. Ik probeer mijn verslagen bij te houden en zo snel mogelijk in te leveren bij de Universiteit. Des te sneller ik écht afgestudeerd ben! 20 januari is mijn laatste stagedag, dus dat begint echt op te schieten.

Ons huis is opgezegd en de eerste vaccinaties zijn gezet. Nu begint het allemaal echt heel dichtbij te komen. Wanneer gaan we alles leeghalen en wat willen we wel en niet houden? Allemaal keuzes die we moeten maken. We hopen anderen blij te kunnen maken met onze spullen en hopelijk krijgen we daar ook nog een klein bedrag voor terug.

Dit was mijn november

November ging als een speer voorbij. Zo was ik nog bij mijn ene stage adres en nu zit ik alweer op de helft van mijn ziekenhuisstage. November begon ook met een super leuk event voor mij! Op 3 november was ik namelijk gastspreker op de ‘vakantiebeurs’ georganiseerd door communicatie studenten. Ik vertelde allerlei aspecten over het bloggen en natuurlijk over mijn aankomende wereldreis! Het was echt heel leuk om te doen en kreeg allerlei vragen zoals: “Wordt je blogger of apotheker?” “Hoe kun je als student zoveel reizen?”. Ik ben aangekondigd door een leuk filmpje dat je hieronder kan zien!

Tijdens mijn presentatie wilde ik natuurlijk ook van het moment gebruik maken om meer lezers naar Grenzeloos Reizen te krijgen. Ik heb weer contact opgenomen over de mega leuke scratchmaps die ik laatst al heb verloot. Ik mocht er deze keer 3 weggeven van Radbag.nl. Je vind hier nog steeds echt de meeste gave en originele kado’s voor de feestdagen. Ik schreef al eerder over de 10 leukste kado’s voor reizigers. Op dit moment koop ik niet meer zoveel aangezien we natuurlijk weggaan, maar als ik moest kiezen zou ik nog steeds heel graag die wereldbol van kurk willen hebben!

Overmij

En dat was nog niet alles. Een tijdje geleden vroeg Robert van Traveljunks aan mij een aantal vragen over de aankomende wereldreis. Dit artikel kwam 6 november online! Het is super leuk om jezelf op zo’n grote reisblog te zien. Benieuwd naar het interview? Dat kun je hier lezen!

Tussendoor ben ik ook nog een dagje naar Düsseldorf geweest met mijn moeder. De kerstmarkt is weer opgezet en we hebben er een leuk dagje van gemaakt.

De maandag daarop volgde de diploma uitreiking van Edwin, al heeft hij die allang getekend. Het is toch leuk om de ceremonie mee te maken en daarna nog gezellig met familie te eten.

Op zondag 27 november was Evelyn van o.a. Lonedrifters in Utrecht en hebben we elkaar ontmoet in een koffiezaakje. Zij vertrekt in juni op wereldreis en start in Los Angeles. Zij gaat ook met haar vriend weg en gaan een ontzettende gave reis maken naar o.a. Hawaii. Waarschijnlijk zijn we rond dezelfde periode in Nieuw-Zeeland en lijkt het me super leuk om met elkaar af te spreken!

Inmiddels heb ik ook al een reeks vaccinaties gehad: Buiktyfus, Gele Koorts en de 1e van de 3 rabiësvaccinatie zitten in mijn lichaam! Daarnaast heb ik ook de malariatabletten binnen en enkele tabletten tegen hoogteziekte. Geen idee of ik last zal krijgen van het laatste, maar wel fijn om het achter de hand te hebben.

Dusseldorf Dusseldorf Dusseldorf Dusseldorf

Update plannen wereldreis

Zo denk je dat je plannen helemaal vaststaan en zo gooi je ze weer om. De eerste 4 maanden van onze wereldreis staan wel redelijk vast. We zullen eerst Zuid-Amerika ontdekken en dan specifiek de landen: Argentinië, Chili, Bolivia, Peru en Colombia. Het eerste hotel in Buenos Aires hebben we ook geboekt en de campings voor de W-trekking staan ook vast! Ik probeer te trainen voor de W-trekking, al ben ik soms wel aan het verzaken om naar de sportschool te gaan.

Een grote verandering in onze plannen is toch wel de Transmongolië-express. Deze gaan we namelijk niet meer doen tijdens onze wereldreis. Waarom dan niet vraag je je misschien nu af. Het antwoord zijn de visa. Het aanvragen van een visum voor Rusland duurt minimaal 10 werkdagen en om hier nu weer 3 weken in Nederland te wachten op een visum zien we niet zitten. Daarnaast zouden we dan in Rusland weer het visum voor Mongolië moeten aanvragen en in Mongolië weer voor China. Niet handig, want deze procedures vergen namelijk nogal veel tijd en op visumstress zit ik niet te wachten.

wereldkaart op hout

Nieuwe plannen

Gelukkig zijn er nieuwe plannen in de maak! Na mijn diploma uitreiking willen we snel richting Sri Lanka vliegen om daar te gaan rondreizen. Op de planning stond al Maleisië en Indonesië. Daarna zal wellicht een bezoek aan Nepal goed uitkomen qua seizoen en het is een land waar ik heel graag naartoe wil. Australië is daarmee dus ook een beetje van de baan. In November en December zullen we 2 maanden door Nieuw-Zeeland rijden met een camper, die ook al geboekt is!

Ik heb zoveel zin in de reis en het komt steeds dichterbij. Nog maar 2 maanden en in de volgende ‘Countdown Wereldreis’ praat ik je weer bij.

Heb jij leuke reizen in het verschiet staan?

 

Dit Vind Je ook Leuk

22 Comments

 • Reply Linda | One Day Trip 4 december 2016 at 14:30

  Het komt nu echt dichtbij hè? Super spannend! Voor nu heel veel succes met de laatste loodjes van het afstuderen!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 4 december 2016 at 16:07

  Wat komt het dichtbij nu! Leuk om te lezen over je voorbereidingen, succes met de laatste lootjes van het afstuderen!

  • Reply Mellisa 5 december 2016 at 17:31

   Mega veel zin in! Dankjewel!

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 4 december 2016 at 19:54

  Wauw dat gaat snel, wel supertof dat het nu zo dichtbij komt! Veel succes met je afstuderen!

  • Reply Mellisa 5 december 2016 at 17:31

   Ook wel spannend. Dank!

 • Reply Jenny 4 december 2016 at 20:15

  Fijn dat het nu zo snel gaat!

  Ik ben af aan het tellen tot de kerstvakantie. Dan ga ik met mijn vriend naar Lapland.

  Voor volgend jaar heb ik nog geen plannen.

  • Reply Mellisa 5 december 2016 at 17:31

   Gaaf Lapland! Wat een ontzettend gave bestemming. Veel plezier alvast!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 5 december 2016 at 11:14

  Oooh wat gaaf, het komt nu zo dichtbij! Heel stoer dat je dit gaat doen! Succes met de laatste loodjes!

  • Reply Mellisa 5 december 2016 at 17:32

   Best wel spannend hoor! Dankjewel!

 • Reply Shamira | Kompas24 5 december 2016 at 12:28

  Het komt al snel dichtbij! Wel jammer dat de Trans Mongolië Express en Australië niet doorgaan, maarja plannen zijn er ook weer om gewijzigd te worden toch. En gaaf dat Nepal op de planning staat, die staat ook nog op mijn lijstje :=) Succes nog met afstuderen!

  • Reply Mellisa 5 december 2016 at 17:33

   Jep! Zeker jammer, maar wellicht veranderen de plannen toch weer haha. Toch denk ik dat dit beter uitkomt 🙂 Nepal en Sri Lanka zijn immers ook fantastisch denk ik.

 • Reply Marcella 5 december 2016 at 19:10

  Wat een onwijs vooruitzicht. Toffe bestemmingen joh, wauww! En al serieus aan het aftellen dus!
  Ik heb nog geen reisplannen voor 2017, alles ligt nog open!

  • Reply Mellisa 14 december 2016 at 20:49

   Yess! Ik zag nu wel bij jou ergens IJsland voorbij komen? Klopt dat? Dat lijkt mij zo’n gaaf land!

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 8 december 2016 at 02:17

  Jeetje, wat gaat de tijd snel hea! Vorig jaar schreef in over dit soort zaken en nu zijn wij alweer 11 maanden onderweg. Super gaaf dat jullie ook een mooie reis gaan maken! Z-A staat ook hoog op mijn lijstje. Mooie keuze ook voor het tweede deel van de reis. Sri Lanka is prachtig <3! En Nepal raad ik zeker aan. Eén van de meest bijzondere bestemmingen waar ik ben geweest. Heel veel plezier en succes met de rest van de voorbereidingen! Ik weet dat er meer bij komt kijken dan dat iedereen denkt 🙂

  • Reply Mellisa 14 december 2016 at 20:51

   Ja jeetje zeg! Jullie zijn al zo lang weg! Ik zie vooral op tegen het huis leeghalen, dat wordt nog een flinke klus denk ik..

 • Reply Lotte - scratchingmymap 9 december 2016 at 16:24

  Ah wat leuk seg! Veel succes met de laatste stageloodjes en voor je het weet is het zover! Heerlijk toch?!

  • Reply Mellisa 14 december 2016 at 20:51

   Dankje! Enorm veel zin in!

 • Reply ivonne 23 december 2016 at 21:42

  Gaaf Melissa, bijna is het zover. Het aftellen kan beginnen. Wij maakten al een paar keer een lange reis en plannen veranderen regelmatig. Waarscijnlijk ga je dat onderweg ook nog weleens doen. Dat vind ik zelf juist ook wel weer zo leuk. Veel plezier metve laatste voorbereidingen!

  • Reply Mellisa 27 december 2016 at 21:40

   Jep! Ja die plannen zullen vast nog wel veranderen, maar wel fijn om in ieder geval een idee te hebben hoe en wat.

 • Reply Eva 29 december 2016 at 23:33

  Kan me voorstellen dat je nu echt enorm uitkijkt naar de dag van vertrek. Super gaaf dat je zo lang op reis gaat. Misschien komen we elkaar nog tegen in NZ 😉

  • Reply Mellisa 31 december 2016 at 18:47

   Super grappig dat jij dan ook gaat, wie weet zien we elkaar!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.