Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Persoonlijk

Countdown wereldreis: nog 1 maand

1 januari 2017
Bye 2016

Gelukkig nieuwjaar lieve lezers! Op naar een nieuw jaar, een nieuw jaar vol met fijne reizen en al het andere wat jou maar gelukkig maakt! 2017 zal mij heel veel gaan brengen op reisgebied, want wij vertrekken over precies 1 maand. Tijd om een update te geven en toch nog even terug te blikken op 2016 in deze ‘Countdown wereldreis’.

Terugblik 2016 in reizen

handelskade curacao schildpad curacaoGrote Knip Curacao

Curaçao

Het jaar 2016 begon ik al goed, namelijk op Curaçao! Ik heb daar van begin december tot begin februari gezeten voor mijn stage. De laatste 2 weken had ik daar ook nog eens ‘echt’ vakantie en heb ik niet veel meer gedaan dan aan het strand zitten, duiken en boeken lezen. Ik schreef er al eerder over dat ik er niet zou kunnen wonen, maar ik kom zeker wel weer een keer terug om te genieten van de prachtige strandjes en om te gaan duiken.

Vaticaan MuseumTrevi FonteinColosseum

Rome

Daarna duurde het weer een tijdje voor ik op reis kon, mijn studie is namelijk niet eentje met maar 8 contacturen in de week ;). In juli ging ik 5 dagen met mijn moeder naar Rome! Ik was er eerder geweest met een studiereis, maar toen had ik niet erg veel tijd om veel van de stad te zien. Ik heb erg veel van de stad gezien en ben eigenlijk alle hoogtepunten langsgegaan. In Rome moet je hier gewoon heengaan, ook al doet iedereen het. Het is natuurlijk niet voor niets dat iedereen naar bijvoorbeeld het Vaticaan gaat, prachtig!

Vallei van Vinales vallei van vinalesHavanael-nicho-watervallen

Cuba

De rondreis van 4 weken door Cuba was toch wel het hoogtepunt van het jaar 2016. Wat een ontzettend apart, bijzonder, maar ook vooral mooi land. De steden met een enorme historie, maar ook de prachtige natuur in Viñales, dat zijn al 2 redenen waarom je naar Cuba moet gaan. Iedereen is bang dat het snel zal veranderen, of overspoelt zal worden door toeristen. Het was wel redelijk druk in augustus, maar als ik het vergelijk met andere landen in die periode viel het echt reuze mee. In het oosten was er al bijna helemaal geen kip te vinden! Het zal vast en zeker drukker worden, maar deze toeristen gaan volgens mij alleen naar Havana en Varadero.

Ik ben maar naar 3 bestemmingen geweest dit jaar, maar toch wel meer dan 2 maanden niet thuis geweest. Slow travel is toch hip?

En dan 2017

We zijn nog maar een maand verwijderd van de start van onze wereldreis. Man, wat is dit snel gegaan. 1 februari komt nu wel heel erg dichtbij… Ik heb er enorm veel zin in, maar ik vind het ook enorm spannend. Ons huisje in Utrecht verlaten in ruil voor onze backpacks. De eerste dagen komen we even in het warme Buenos Aires bij en zullen we de omgeving rondom de grote stad verkennen.

Na een weekje vliegen we naar Santiago de Chile, om vervolgens na een dag weer door te vliegen naar het zuiden. De W-trekking staat ongeveer in de 2e week van februari gepland! Mijn conditie is nou niet echt optimaal, dus stiekem moet ik nog proberen deze omhoog te krikken. Anders wordt het gewoon een bikkel zijn en niet zeuren als ik pijntjes voel!

Hopelijk hoef ik niet heel veel weg te doen en kan ik het aan de volgende bewoner kwijt. Er komt een ‘statushouder’ in en die heeft hoogstwaarschijnlijk helemaal niks. Wellicht dat ‘ie wel interesse heeft in mijn uitmuntende smaak qua interieur 😉

Ik heb nog maar 3 weken stage in het verschiet staan en dan een weekje om alles te doen voordat ik wegga. En tja, ik ben nu aan het werk op 1 januari. Mijn laatste werkdag! Ik hoop dat ik nog even wat sneeuw of schaatsweer mag meemaken, stiekem vind ik dat best leuk. Ik maakte deze winterse plaatjes van de week met mijn iPhone. Best mooi toch?

Bunnik Bunnik

Goede voornemens?

Zoveel mogelijk genieten! Dat moet hopelijk niet zo moeilijk zijn met deze reis in het verschiet.

Ik heb de laatste tijd een beetje verzaakt met bloggen, gewoon omdat mijn studie op dit moment even wat belangrijker is. Ik hoop het bloggen weer wat meer op te pakken tijdens het reizen en wil in ieder geval elke week een update gaan plaatsen!

Volg mij tijdens de wereldreis op de volgende kanalen: TwitterFacebook en Instagram
Ook is Grenzeloos Reizen te volgen via Bloglovin 

Heb jij goede voornemens op reisgebied?

 

Dit Vind Je ook Leuk

29 Comments

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 1 januari 2017 at 08:18

  Spannend hoor allemaal! Maar super toffe vooruitzichten 😀 Succes met de laatste loodjes en vergeeg niet te genieten van de voorbereidingen! 😉

  • Reply Mellisa 2 januari 2017 at 21:32

   Dankjewel! Moet goed komen allemaal!

 • Reply Alte 1 januari 2017 at 13:42

  Hoi Melissa, heel veel plezier en dat je maar veel mooie dingen mag ontdekken.
  Het gaat je goed.
  groetjes Alte

  • Reply Mellisa 2 januari 2017 at 21:32

   Dankjewel! De beste wensen voor 2017.

 • Reply Opa en Oma Wezep 1 januari 2017 at 14:54

  Lieve Mellisa,
  Het is zeer indrukwekkend wat je ons in 2016 hebt voorgeschoteld!
  We hopen dat jullie in 2017 alles krijgen wat jullie hartje begeerd!
  En vooral dat jullie vol van verhalen weer heel huids terugkomen.
  Dat hopen Opa en Oma uit Wezep.

  • Reply Mellisa 2 januari 2017 at 21:33

   Hoi Opa en Oma! Bedankt voor het berichtje! We zien jullie snel!

 • Reply Ilona 1 januari 2017 at 18:55

  De laatste loodjes wegen het zwaarst; nou ja vooral het wachten vóórdat het grote avontuur begint.
  Maar hoe cliché het startmoment zal vast heel snel komen.
  Veel plezier alvast toegewenst!

 • Reply Rachel 2 januari 2017 at 16:35

  Een maand vliegt zo voorbij wat gaaf zeg, ik ben jaloers haha

  • Reply Mellisa 2 januari 2017 at 21:35

   Dat klopt, de tijd gaat zo snel voorbij. Ik hoop dat de tijd tijdens de reis wat minder snel zal gaan 😉

 • Reply jan den hartog 2 januari 2017 at 21:18

  Hoi Melissa en Edwin
  De allerbeste wensen en een geweldig jaar met schitterende reizen.
  Veel plezier

  • Reply Mellisa 2 januari 2017 at 21:36

   De beste wensen voor 2017! Bedankt!

 • Reply Piet 2 januari 2017 at 21:40

  Meer en meer ben ik alle Nederlandse reisbloggers aan het volgen.
  Geweldig mooi dat jullie een wereldreis gaan maken. De foto’s zie ik ongetwijfeld op IG. En ik zal mij ook abboneren op berichten. Lekker om \s avonds in bed nog even een reis verhaal te lezen 🙂 Behalve in de weken dat ik zelf in Vietnam of in Cuba zit. Die tickets heb ik al binnen. Oh ja, geen compeed vergeten voor de hike die al zo snel komt!
  Heel fijn gelukkig 2017 gewenst!
  Safe travels!!

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:04

   Leuk dat je me gaat volgen Piet! Wat gaaf dat je naar Vietnam en Cuba gaat, mocht je nog tips voor Cuba zoeken dan kun je ze vinden op mijn blog 😉 De blarenpleisters zijn inderdaad al ingeslagen. Een goed 2017 toegewenst!

 • Reply Sabine 2 januari 2017 at 22:27

  Een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! Maar dat zal wel lukken met die wereldreis op de planning 😀

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:05

   Van hetzelfde! Ook mega veel zin in Colombia trouwens, lijkt me echt een fantastisch land!

 • Reply Marlies 2 januari 2017 at 22:49

  Wat een mooie foto’s!
  Heel veel plezier en succes met je wereld reis! Ik ben benieuwd naar al je verhalen en foto’s.
  Ik zou graag in 2017 iedere maand een nieuwe stad willen ontdekken in België en Nederland. Desnoods in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Ligt toch allemaal niet zo ver weg 🙂 😉
  Daar buiten ligt 2017 helemaal open voor mij. Best eng maar ook wel spannend.

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:05

   Dankjewel! Wat een gaaf vooruitzicht om elke maand een nieuwe stad te ontdekken, een goed voornemen. Er komen vast wel nog wat tripjes in 2017 toch? Daar ben ik van overtuigd 😉

   • Reply Marlies 12 januari 2017 at 20:14

    Ik ben naar de Vakantiebeurs geweest dus ik ga volop plannen! haha.

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 4 januari 2017 at 00:07

  Het gaat opschieten, leuk! Mooie winterse foto’s trouwens, ik had er ook een paar gemaakt in mijn pauze hihi. De conditie herken ik wel, ik moet er ook echt weer aan gaan geloven. Mooi reisjaar heb je gehad 🙂

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:07

   Zulke plaatjes heb je niet vaak in Nederland. En tja, die conditie is altijd een puntje hè. Vandaag zaten alle lessen al vol in de sportschool, iets met goede voornemens van iedereen opeens….

 • Reply Co 4 januari 2017 at 09:42

  Wauw, het gaat echt snel nu! Je reisjaar in 2016 was al supergaaf (ik wil ook nog een keer naar Curacao!), maar 2017 wordt nog veel gaver. Succes met de laatste loodjes!

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:07

   Dankjewel! Curacao is echt een heerlijk eiland om te relaxen en tegenwoordig zijn er zoveel goedkope reisjes naar het eiland te boeken. Echt wel een aanrader voor een week á 10 dagen!

 • Reply Shamira | Kompas24 5 januari 2017 at 16:05

  Het komt nu wel heel dichtbij, spannend zeg! Omdat wij Zuid-Amerika hebben gelaten voor een andere keer ben ik super nieuwsgierig hoe jij het gaat vinden. Ik kijk uit naar je verhalen 🙂

  • Reply Mellisa 8 januari 2017 at 13:08

   Ik ben ook enorm benieuwd! Het lijkt me een ontzettend gaaf continent met zoveel mooie natuur. Nu al zin in! Ik kijk ook uit naar jouw verhalen 🙂

 • Reply Bart 25 januari 2017 at 01:08

  Ik houd de blog in de gaten. Zelf moet ik ook nog de laatste dingetjes regelen voor werk hier in Uruguay, en alle administratieve rompslomp. En hopelijk komen we elkaar tegen en kunnen we een drankje doen!

 • Reply Evelyn 29 januari 2017 at 20:14

  Leuk overzicht en whaaa nog een paar dagen!!

  • Reply Mellisa 31 januari 2017 at 15:01

   Nu nog maar 1, zo spannend!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.