Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Centraal-Amerika, Curaçao, Persoonlijk

Bon Bini na Dushi Kòrsou week #1

20 december 2015
curacao wilhelminaplein

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier onder andere ervaringen van mijn stage op Curaçao.

Zaterdag kwamen we erg laat aan op Curaçao, we hadden namelijk een tussenstop op Aruba, waarbij we ook nog eens vertraging hadden. We zijn dan ook gelijk het bed in gedoken.

AH-curacaoZondag was de dag dat we even alles moesten regelen. Onze auto was snel geregeld en we rijden nu rond in een oude Mazda zonder radio, zonder airco. Met de raampjes open is het prima te doen hoor. Je moet hier echt een auto hebben, want zonder auto kom je nergens. Het is te heet om te lopen en ‘s avonds ook niet al te veilig. We reden naar de Albert Heijn, omdat we in ieder geval wisten dat deze open was. Het ziet er vrijwel hetzelfde uit als in Nederland, maar het is hier nog duurder. We brachten op het eind van de middag nog een bezoekje aan Jan Thiel. Hier mag je na 16.00 uur gratis heen, als je maar wel iets te drinken neemt.

Plasa-BieuPlaya-LagunMaandag brachten we een bezoekje aan Punda, de gekleurde huisjes en de pontjesbrug. We aten een heerlijke lunch bij Plasa Bieu. Hier vind je allerlei creeolse gerechten, van gestoofd rundvlees tot een in zijn geheel gebakken vis. Deze plek is alleen tijdens de lunch open en op=op. We reden verder naar het westen en zijn gaan snorkelen bij Playa Lagun. Als het goed is kun je hier schildpadden tegenkomen, maar ik heb ze nog niet gezien helaas.

Dinsdag was een inkoop dag. We worden helemaal lek geprikt door de muggen, dus zijn we op zoek gegaan naar een klamboe! Gelijk opgehangen! Alles is hier best aan de prijs, behalve als je weet waar je het beste boodschappen kan doen. De Mangusa Hypermarket is een mega grote supermarkt, waar ze van alles 20 merken hebben. Beetje vervelend winkelen, maar als je eenmaal bekend bent in de winkel, scheelt het een boel geld. Zo was de halve dag alweer voorbij en hebben we gewoon lekker rustig aan gedaan. Vandaag had ik ook mijn eerste Spaans les via Skype, het internet is hier op bepaalde plekken niet geweldig dus dat ging een beetje moeizaam. Ik heb nu buiten een goede spot gevonden.

Grote-KnipWoensdag zijn we weer naar het westen gereden, hier heb je zulke mooie stranden! Vandaag stond Grote Knip op het programma. Dit strand is echt prachtig en helemaal gratis! In de avond gingen we naar de bioscoop. 2 kaartjes voor maar 15 gulden! Ik heb volgens mij voor het eerst een James Bond film gezien. Elke week kun je op dinsdag en woensdag 2 kaartjes krijgen voor de prijs van 1 🙂 Volgende week gaan we naar Star Wars!

Curacao (2) curacao-sunsetDonderdag deden we weer eens niet zoveel. Boodschapjes halen en even in het centrum rondlopen. Punda lopen de toeristen rond, terwijl Otrabanda echt een volksbuurt is. Hier zit ook de apotheek waar Edwin stage gaat lopen en wellicht toch ik ook. Het is stiekem wel handiger om samen in een apotheek stage te lopen, aangezien je best vaak in de file staat en we dan dus echt vroeg weg moeten als hij mij nog bij een andere apotheek moet afzetten.

Vrijdag zijn we in de ochtend langs de apotheek geweest, Botica Brion. Ze verkopen er echt van alles, van haarextensions tot aan Zwitsal. Heel anders dan in Nederland dus. Verschillende balies voor de verkoop van de drogistartikelen en achterin zijn de balies voor de recepten. Grappig dat de apotheker al heel wat jaren op Curaçao woont, wat begon met 1 apotheek is nu gegroeid tot een hele keten. Aan het einde van de dag pakken we nog een Happy Hour mee op Mambo Beach.

Cocktail PontjesbrugZaterdag hadden we het plan om samen een duik te gaan maken bij Cas Abou. De laatste duik is een halfjaar geleden dus de duikschool raadde ons toch aan om met een instructeur alles even op te frissen. Uiteindelijk werd 1 duik dan best prijzig en besloten we voor onze PADI advanced te gaan, haha! Hiermee maken we 5 duiken, waaronder een nachtduik, een duik naar 30 meter diep en een wrakduik. Erg tof, maar ik ben wel een beetje zenuwachtig. Onze eerste 2 duiken maken we volgende week op 2e kerstdag, dat kun je niet vaak zeggen dat je gaat duiken met kerst! Bij de Gouverneur kun je heerlijke cocktails drinken, uiteraard tijdens Happy Hour (helft van de prijs).

Nou dit is een erg lange blogpost geworden, want we waren deze week vrij. Maandag beginnen we met stage dus dan zullen we wat minder tijd hebben om aan deze mooie strandjes te liggen!

In Nederland is het ook mooi weer nu toch? “Hittegolf” in December?

 

 

Dit Vind Je ook Leuk

4 Comments

 • Reply Debby 21 december 2015 at 10:50

  Die lessen gaat helemaal goedkomen 😉 geweldig, de AH is overal!

  • Reply Mellisa 25 december 2015 at 00:56

   Haha jaa, ik ben nu bezig met m’n huiswerk!

 • Reply Laura 24 december 2015 at 10:51

  Wat genieten, een hele fijne tijd op dat mooie eiland <3

  • Reply Mellisa 25 december 2015 at 00:56

   Ja zeker! Ik moet wel echt flink wennen, vooral aan de werkwijze en het verkeer haha…

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.