Argentinië, Zuid-Amerika

Bariloche, de Argentijnse Alpen

5 maart 2018
Bariloche

Vanuit het zuidelijke deel van Patagonië vervolgen we onze weg richting het Noorden. Op de weg er naar toe verandert het landschap al snel en ik zie steeds meer bomen. Na een busrit van ongeveer 24 uur komen we aan in het ski-dorpje Bariloche. Er is van alles te doen en het wordt niet voor niets de Argentijnse Alpen genoemd!

BarilocheBariloche

Een Europees ski-dorpje

In de winter stroomt Bariloche helemaal vol met toeristen vanwege zijn ski-pistes. De houten chaletjes komen mij dan ook erg bekend voor. In de zomer is het juist een fijne plek voor wandelingen of fietstochten, met een aangenaam klimaat. Ik was er eind februari, wanneer er een aangename temperatuur heerst. De weerberichten voorspellen wisselvallig weer, dus besluiten we de zonnige dag te gaan fietsen! Een leuk weetje, de broer van onze eigen koningin Máxima heeft hier een restaurant!

BarilocheBarilocheBarilocheBarilocheBarilocheBarilocheBariloche

Mountainbiken rond de meren

Ik houd van fietsen op reis, want welke Nederlander vindt dat nou niet leuk? Heuvels of bergen maken het al helemaal af, omdat je die nauwelijks in Nederland hebt. Dus huren we een mountainbike in Bariloche om vervolgens de Circuito Chico te fietsen. Deze huren we bij Bariloche Bike’s van Richy Zuber voor ongeveer €20 per fiets per dag. Het is een stuk goedkoper om de fiets in Bariloche te huren in plaats van bij de start van de fietsroute. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het überhaupt al 18 kilometer naar het begin van de Circuito Chico. Je fietst hier namelijk langs een drukke weg, waar auto’s het niet zo nauw nemen met de verkeersregels.

Eenmaal aangekomen bij de start van Circuito Chico is het heerlijk rustig! Er rijden maar enkele mensen in een huurauto (luilakken!) en een boel andere fietsers. Soms moet je flink trappen om de berg op te komen, maar je wordt uiteindelijk weer beloond met een afdaling.

Vergeet niet her en der te stoppen om wat te drinken. Doe dit dan ook vooral bij de Cerveceria Patagonia! Je kunt hier heerlijk tapbier verkrijgen en dit op drinken met een prachtig uitzicht op één van de vele meren.

BarilocheBarilocheBarilocheBariloche

Met een huurauto langs de Ruta de los siete lagos

De ‘7-meren route’ zou één van de mooiste routes in Argentinië zijn. Dit wilden wij dan natuurlijk niet missen! Dus huurden we een auto bij Lagos rent a car voor een dagje. Dit kostte ons ongeveer €50. We hebben dit overigens betaald in Dollars, aangezien we daar korting mee kregen.

We rijden langs ruige landschappen met uiteraard de 7 meren. Uiteraard stoppen we in de dorpjes die we onderweg tegenkomen om wat te eten en drinken. Zo stopten we onderweg in Villa angostura en eindigt de route in San Martin de los Andes. Heen en weer doe je er ongeveer 6 uur over om de Ruta de los siete lagos te rijden, maar je wilt uiteraard ook overal even stoppen. Dit kan gewoon aangezien de huurauto pas de volgende dag terug moet!

Je kunt deze route ook met een tour doen, maar zelf rijden is uiteraard veel leuker. Stiekem had ik veel meer van de route verwacht. Het is mooi, maar ik was er niet heel erg van onder de indruk. Misschien kwam dit ook wel door het feit dat we net uit het zuidelijke deel van Patagonië kwamen. Dit gebied is namelijk zo ontzettend spectaculair!

Spreekt Bariloche jou aan?

Dit Vind Je ook Leuk

2 Comments

 • Reply S.T.Kremer 6 maart 2018 at 18:07

  Bedankt dat jullie ons hebt mee laten genieten van deze spectaculaire wereldtrip!
  WE HEBBEN HIERVAN GENOTEN,en met respect jullie verrichtingen gevolgd!
  Hartelijke groeten van:
  Opa en Oma uit Wezep gld.

  • Reply Mellisa 7 maart 2018 at 17:24

   Heel leuk dat jullie ons altijd hebben gevolgd! Wel leuk dat we toch weer terug zijn toch? Tot snel weer!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.