Reisgadgets, Tips & Tricks

App tip: Leer een taal met Duolingo!

25 september 2015
Duolingo

Baal je ook wel eens op reis dat je een bepaalde taal niet spreekt? Ik wel! In Guatemala kwam ik erachter dat het toch wel handig is als je een beetje Spaans kan spreken. Ik heb helaas nog niet de tijd gevonden om een cursus Spaans te doen, maar ik heb al het een en ander geleerd met de app: Duolingo! Je kunt met deze app spelenderwijs een taal leren!

Met Engels kom je er dus helaas niet altijd! Daarbij vinden locals het ook leuk als je een woordje in hun taal kan spreken. Je kunt met deze app Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en nog veel meer talen. leren! Dit is dan wel vanuit het Engels, zoals Engels – Spaans bijvoorbeeld. De enige cursus vanuit het Nederlands is Engels en ik denk dat de meesten zich wel redelijk kunnen redden in het Engels.

Duolingo1

Je begint uiteraard met simpele oefeningen en leert de basics van de desbetreffende taal. Je krijgt experience points en je gaat dan op een gegeven moment naar een volgende ‘level’. De spaans cursus heeft bijvoorbeeld best veel lessen, waardoor je al best wel wat kunt leren met DuoLingo. De app besteed ook lessen aan grammatica, zodat je dat ook gelijk goed leert.

Duolingo2

De app bevat verschillende oefeningen. De ene keer moet je iets vertalen vanuit een stukje tekst, maar soms moet je ook goed je oren spitsen om de zin die je moet vertalen goed te horen. Soms wordt er ook gevraagd of je even tegen je tablet/smartphone wil praten haha, het is een beetje gek. Ik heb gemerkt dat de app het niet zo nauw neemt met dit onderdeel 😉 Hij herkent de woorden wel redelijk, dus je kan niet compleet iets anders mompelen. Je wordt ook goed gecorrigeerd wanneer je bijvoorbeeld een accent op de “u” vergeet.

Duolingo3

Wanneer je zoals ik al een lange tijd niet meer geoefend hebt (oopsie), daalt je ‘energy’ bar, zie de 1e screenshot. Je kunt dan weer een opfris cursusje doen met alle lessen van dat onderdeel, of je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bepaald onderdeel te oefenen.

DuoLingo is een leuke manier om een taal te leren en ik zal het snel weer eens gaan oppikken.
Duoling vind je in Appstore en Playstore en is helemaal gratis te downloaden.

Leer jij al een taal met DuoLingo of ga je het nu een keer uitproberen? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Dit Vind Je ook Leuk

8 Comments

 • Reply Kim 25 september 2015 at 10:02

  Haha deze app is echt leuk! Ik ben ooit begonnen met het leren van Spaans, maar toen weer ermee opgehouden. Wil het sowieso wel weer een keertje oppakken 🙂

  • Reply Mellisa 25 september 2015 at 10:19

   Ik ben van plan in februari te beginnen bij Babel in Utrecht. Doe je mee? 😉

   • Reply Kim 25 september 2015 at 10:59

    Haha klinkt wel interessant! Hopelijk ben ik dan ook klaar met m’n master… Alleen woon ik dan waarschijnlijk niet meer in Utrecht… Hmm, wie weet, houd me anders maar op de hoogte!

    • Reply Mellisa 25 september 2015 at 11:30

     Niett? Ga je Utrecht verlaten na je studie? Zal je ff contacten als ik ga beginnen. Je krijgt wel 25% korting wanneer je nog studeert 😉

 • Reply Ester 12 november 2015 at 19:26

  Hele fijne app 🙂 Ik heb ‘m voor zowel Frans, Duits als Spaans gebruikt.

  • Reply Mellisa 12 november 2015 at 21:55

   Ik moet hem er weer eens bij pakken!

 • Reply Mijn 10 meest favoriete reisapps - Grenzeloos Reizen 17 oktober 2016 at 07:06

  […] je wat woorden leren van het land waar je naartoe gaat of al bent? Dan is DuoLingo een grappige manier om een basis te leggen. Zo ben ik begonnen met Spaans via DuoLingo en stiekem […]

 • Reply bert jorigas 30 november 2017 at 22:20

  ik krijg van duolingo ineens de cursus in Arabisch / Engels

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.