Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Centraal-Amerika, Curaçao

Alweer een maand op Curaçao! week #4

11 januari 2016
zonsondergang curacao

Weekoverzicht – Elke zondag vind je hier een weekoverzicht van mijn leventje in Curaçao. Ik zit hier tot begin februari voor stage en uiteraard ook om te relaxen. Je vind hier mijn ervaringen van mijn stage op Curaçao.

Vorige week zondag waren we eigenlijk weinig van plan. De mooie stranden zijn toch dik 45 minuten á 1 uur rijden en we kwamen pas laat op gang. (Ja, dat is opeens ver hier haha) Het duiken is toch best vermoeiend. Dit jaar is hier een grote shoppingmall geopend genaamd Sambil. Ik wilde wel eens een kijkje nemen. De helft van de shoppingmall is nog maar gevuld en het was enorm rustig. Er komen nog ketens zoals Zara en Mango, maar deze merken zijn hier echt ontzettend duur. Ik vraag me af of het écht goed gaat lopen. De tijd zal het leren! Op de terugweg nog even langs de Gouverneur voor een heerlijke cocktail tijdens happy hour.

cocktails gouverneur sambil curacaoWe zitten hier alweer 4 weken, wat gaat de tijd snel zeg, een maand op Curaçao!  Ik heb echt het idee dat ik hier pas net 2 weken zit, maar ik zit er toch echt een maand… We hebben nog ‘maar’ een maand te gaan, 2 weken stage en 2 weken vrij! Inmiddels ben ik wel gewend aan de gewoontes hier.

Maandag t/m vrijdag was het uiteraard weer tijd voor stage! Inmiddels heb ik mijn draai wel gevonden en weet ik wel hoe het er ongeveer aan toe gaat in de apotheken op Curaçao. Het is wel echt heel anders in Nederland. Ze zoeken vaak apothekers op de Antillen, maar ik mis echt inhoud. Je bent hier echt een bedrijf aan het runnen en echte goede zorg staat nog in de kinderschoenen. Artsen zijn er niet echt van gediend als je advies geeft als apotheker. Het salaris ligt hier trouwens wel echt hoger dan in Nederland als apotheker, maar of dat nou je drijfveer moet zijn….  Patiënten willen zo snel mogelijk hun doosje met medicijnen en voor advies hebben ze geen tijd. Soms krijg ik wel vragen vanuit de patiënt. Ik vraag me af of iedereen alles netjes inneemt….

Otrabanda curacao Pop's place Bakijou zonsondergang curacao zonsondergang-curacaoVrijdagmiddag was het weer tijd voor een cocktail bij de Gouverneur. Ooopsie, we drinken daar nu wel erg vaak een cocktail haha! Het was ook weer eens tijd om een keertje uiteten te gaan. We hebben gekozen voor Pop’s Place bij Caracasbaai. Een strandtent met lokaal eten voor een schappelijke prijs, precies wat een student zoekt. Je kunt hier kiezen uit allerlei stoof, vlees en vis gerechten. Ik koos voor de Bakijou, gestoofde zoute kabeljauw en een heerlijk glas Awa di Lamunchi (limoensap). Bakijou is lekker, maar ik heb het liever in m’n pastechi! Toen we thuis kwamen was het huis in feeststemming, want iemand had een Loco Bus besteld. Dit is een oude schoolbus (zoals in Guatemala) omgetoverd tot partybus. Keiharde muziek en feesten maar terwijl hij in Punda rijdt. Vervolgens zijn we mee gegaan naar Club BED en de avond afgesloten met gegrilde kip met patat van foodtruck BBQ express! Het was een geslaagde avond 😉

eten dokterstuinZaterdag waren we dus een beetje moe van al het gefeest. De Christoffel berg beklimmen stond eigenlijk op de planning, maar dat hebben we verzet naar de zondag. Uiteindelijk zijn we gaan brunchen bij landhuis Dokterstuin! Een prachtig gebouw met een groot terras met allemaal houten tafeltjes. Op zondag zit het hier barstensvol, maar op zaterdag was er heel veel plek. Ik koos voor de vis van de dag met tutu. Het was niet echt de beste keuze haha! Tutu is een mengsel van bonen, maismeel en suiker, niet echt aan mij besteed. De vis van de dag was een moot van een onbekende vis, die behoorlijk droog was. Ik heb de gewoonte om vaak de verkeerde dingen in restaurants te kiezen…. Volgende keer kies ik maar weer een heerlijk stoofgerecht, daar zijn ze hier erg goed in namelijk! 🙂

Vandaag zijn we eindelijk naar de Christoffel Berg gegaan. Het was een pittige klim! Daar meer over in het volgende weekoverzicht!

Hoe was jullie eerste echte week in 2016?

Dit Vind Je ook Leuk

12 Comments

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 januari 2016 at 08:33

  Leuk om te lezen! Wel jammer dat je stage inhoudelijk wat tegen valt, maar je hoort het toch vaker met buitenlandse stages… Het lijkt me in ieder geval een mooie ervaring 🙂 Succes nog even daar!

  • Reply Mellisa 11 januari 2016 at 17:34

   In Nederland is alles gewoon een stuk verder qua zorg. Is opzich niet erg hoor, vind het allemaal wel leuk om te zien. Maar ik ben er wel achter dat ik toch wat meer m’n kennis wil gebruiken!

 • Reply Lizette 11 januari 2016 at 13:28

  Leuk om je week weer te lezen! En fijn dat je al meer je draai hebt gevonden. De Bakijou lijkt op die uit Portugal, mmm!

  • Reply Mellisa 11 januari 2016 at 17:35

   Aah kan je dat ook in Portugal eten? Wist ik niet 🙂 Ik dacht dat het iets surinaams/antiliaans was!

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 11 januari 2016 at 14:37

  Leuk overzicht! Snap helemaal dat de tijd daar voorbij vliegt, heerlijk zeg! Jammer dat de stage inhoudelijk wel wat tegen valt, maar toch leuk om te zien hoe het er ergens anders aan toe gaat. Veel succes nog daar 🙂

  • Reply Mellisa 11 januari 2016 at 17:36

   Hehe ja! Eerst was het flink wennen… Ook wel m’n draai bij stage gevonden, gewoon meewerken met de assistentes is ook leuk 🙂 Het is wel goed om te zien dat we het in Nederland erg goed hebben!

 • Reply Opa en Oma. 11 januari 2016 at 19:10

  Wij genieten van jouw blogs Mellisa!Het is een prachtig eiland!
  Wat gaat de tijd toch snel he?Hoe gaat het met Edwin?
  We horen weinig over hem.
  Mellisa we zien uit naar jouw volgend schrijven!
  Hartelijke groeten van Opa en Oma Wezep Nederland.

  • Reply Mellisa 13 januari 2016 at 21:44

   De tijd gaat zeker snel! Edwin is overal bij hoor waar ik over schrijf 😉 Hij heeft volgens mij wel een berichtje gestuurd laatst toch?

 • Reply Leoni - justtravelme 15 januari 2016 at 11:23

  Ben heel benieuwd naar je Christoffelberg verhaal! Ik heb echt spijt dat ik dat toen niet kon doen

  • Reply Mellisa 15 januari 2016 at 19:44

   Het was echt een pittige klim! Eindelijk eens actief gedaan haha 🙂 Daarover zondag meer!

 • Reply Lotte - scratchingmymap 16 januari 2016 at 14:13

  Ik word altijd zo vrolijk van deze wekelijkse updates! Fijn dat je je draai zowat gevonden hebt, maar wel echt jammer dat jouw stage inhoudelijk zo tegenvalt. Had je het verwacht dat er in Curacao een andere cultuur is tegenover dokters en apothekers? Ben benieuwd naar het verhaal over de klim, heb al gehoord dat het echt een hele pittige beklimming is!

  • Reply Mellisa 17 januari 2016 at 15:27

   Hihi dank! Nou ik wist wel dat ze achter liepen op Nederland, maar dit is wel echt jaren terug in de tijd. Vind dat je hier niet 6 jaar gestudeerd hoeft te hebben om zo’n apotheek te runnen. Maar ben juist blij dat ik dat weet. Anders had ik altijd in de waan gezeten dat het hier fantastisch wonen en werken is 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.