Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Azië, Thailand

6x Wat te doen in Bangkok

12 juni 2016
Wat Pho

Vorig jaar maakte ik kennis met Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Ik vond het meteen eigenlijk helemaal te gek. Het heeft alles wat een metropool zou moeten hebben, maar tegelijkertijd is er ook nog heel veel cultuur te vinden. De verschillende wijken kun je gemakkelijk te voet verkennen, iets wat niet in elke Aziatische stad heel gebruikelijk is. Ik spendeerde tijdens mijn rondreis van 4 weken een aantal dagen in Bangkok. Maar wat is er allemaal te doen in Bangkok? Ik zet mijn favorieten op een rij!

Wat Pho Wat PhoLiggende Buddha

Bezoek het tempelcomplex van Wat Pho

Een bezoek aan een buddhistische tempel mag uiteraard niet ontbreken in de hoofdstad en als je dan al voor een tempel bezoek kiest, ga dan naar Wat Pho! Hier ligt de grootste liggende Buddha ter wereld, helemaal verguld in glimmend goud. Naast deze grote trekpleister vind je over het hele complex talloze tempels en buddha beelden. Laat je niet misleiden door TukTuk-chauffeurs die jou vertellen dat Wat Pho gesloten is. Dit is namelijk niet zo en zij proberen je mee te nemen naar een of andere kleermaker, waar je totaal niet op zit te wachten natuurlijk. Vervolgens kun je, als je daar zin in hebt, nog een bezoek brengen aan het naastgelegen Grand Palace.

Golden Mount Bangkok Golden Mount Bangkok

Klim naar de top van de Golden Mount

Misschien ben je na een dagje tempels bekijken wel een beetje uitgekeken hierop, tempelmoe noem ik dat. Toch is de Golden Mount echt de moeite waard. Na enkele wenteltrappen sta je bovenop een berg, met een prachtig 360-graden uitzicht over Bangkok. Met geluk staat er een windje en kun je zonder al teveel gezweet genieten van het uitzicht. Het was erg rustig toen ik er was en het was mijn 10 baht dus meer dan waard!

China Town BangkokChina Town

Dwaal door China Town

Dit is echt mijn favoriete wijk in Bangkok, sowieso ben ik eigenlijk snel fan van China Town in een stad. Je vindt er lekker eten, leuke markten en ik ben altijd op zoek naar een nieuw gouden sieraad. Juweliers vind je vrijwel altijd in China Town, dol zijn ze erop. De bloemenmarkt is echt prachtig om te zien, alle kleuren bij elkaar en de bloemen zien er heel vers uit. Hoe doen ze dat toch in dit warme Thailand?! Er zijn zoveel restaurantjes waar je heerlijk chinees kunt eten. Noodles met peking eend is mijn favoriet!

Sky Bar Bangkok Sky Bar Bangkok

Bezoek een Sky Bar

De Sky Bars zijn ontzettend populair geworden sinds de film The Hangover 2 zich een deel afspeelt bovenop een bekende Sky Bar in Thailand. Misschien herken je de scene wel op een skybar met een gouden koepel, de Sirocco Sky Bar. Edwin was al naar de Sirocco Sky Bar geweest en deze rooftop bar is ontzettend toeristisch geworden, dus besloten we een drankje te doen bij een andere Sky Bar. Er zijn zoveel rooftop bars en ik denk dat je het in elke bar wel naar je zin kunt hebben. Ik nam een biertje van 9 euro (!) bij de Moon Bar en kreeg er ‘gratis’ wasabi nootjes en gelukkig kreeg ik hier een prachtig uitzicht voor terug. Je moet wel netjes gekleed gaan, want met een korte broek en slippers zul je niet binnenkomen!

Co van KesselSkyline Bangkok

Fiets door Bangkok met Co van Kessel

Je bent Nederlands of je bent het niet. Als het even kan, pakken we natuurlijk het liefst de fiets om een stad te verkennen. De Nederlander Co van Kessel vond dat we ook Bangkok met de fiets eens moesten gaan verkennen en het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Helaas is de beste man er niet meer, maar zijn bedrijf gaat door! Ik fietste mee met de middagtour van 3 uur. Je fietst een gedeelte door China Town en steekt de rivier over met de fiets op de boot! Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze fietstour niet heel erg bijzonder vond. Ik had China Town al op eigen houtje verkend en was al op veel plekken geweest. De groep was ook erg groot en dan vind ik bijna 1000 baht per persoon erg veel geld voor een fietstour met 2 gidsen. Het is dus misschien wel een aanrader mocht je dit gedeelte in Bangkok nog niet bezocht hebben en echt zin hebben om te fietsen.

Khao San Road

Drink een biertje op Khao San Road

Je kan er niet omheen, Khao San Road, de backpackers-feest-straat van Bangkok. Ik zal je niet aanraden om hier in een hostel te gaan slapen, want in deze straat gaat het feest door tot in de late uurtjes. Ik vind dat je hier wel even geweest moet zijn wanneer je in Bangkok bent. Gekke verkopers met schorpioenen aan een stokje (die er al dagen liggen) en buckets vol met biertjes. Persoonlijk vind ik de straat parallel aan Khao San Road genaamd Rambuttri Road een stuk leuker! Minder druk en net iets minder overdreven. Je vind hier allerlei barretjes met loungebanken en tafels om te dineren. Aan het begin van deze straat vind je ook een paar ‘streetfood’ restaurantjes. Er staan wat picknicktafels met plastic stoelen, maar wat kun je hier ontzettend goed eten en drinken voor weinig geld. Schuif vooral aan bij Max’s Magical Thai Food, waar Max je vermaakt met een heuse goochelshow.

En dit is natuurlijk nog niet eens alles wat je kunt doen in Bangkok! Ik was er ongeveer 4 dagen en vond het een erg fijne stad om te ontdekken. Ik kijk al uit naar een volgende reis naar Bangkok!

Wat is jouw ultieme tip om te doen in Bangkok?

Dit Vind Je ook Leuk

11 Comments

 • Reply Rowan 12 juni 2016 at 09:05

  Bangkok lijkt mij een heel bijzondere stad, leuk om jouw tips te lezen! Vooral het tempelcomplex ziet er heel indrukwekkend uit!

  • Reply Mellisa 15 juni 2016 at 20:01

   Thailand is sowieso een aanrader!

 • Reply Leoni - Justtravelme 14 juni 2016 at 21:40

  Bangkok vond ik toen ik er de eerste keer was echt vreselijk. Kwam ook door de jetlag en ik was nog nooit verder dan Frankrijk geweest. Toen ik er aan het eind van mijn reis weer kwam vond ik het er super.
  De drijvende markt is ook wel een aanrader. Alleen helaas wel supertoeristisch

  • Reply Mellisa 15 juni 2016 at 20:03

   Haha, kan ik lichtelijk begrijpen. Je krijgt dan veel indrukken in 1 keer. De drijvende markt ben ik niet geweest, deze zit wel net buiten het centrum toch?

 • Reply Bart - Hasta la Proxima 15 juni 2016 at 02:47

  Herkenbare foto’s, leuk om te zien :). Heb helaas geen ultieme tip voor je.

  • Reply Mellisa 15 juni 2016 at 20:04

   Hihi, veel reizigers hebben toch stiekem liefde voor Bangkok.

 • Reply Linda 16 juni 2016 at 18:09

  Mooi verslag! Ik ben zelf een dag in Bangkok geweest en kwam er al snel achter dat het niet mijn stad is. Terwijl er wel onwijs veel te doen is! Misschien dat ik het later nog eens een kans geef als ik er een stop over heb of opnieuw een vakantie in Thailand plan 🙂 De tempels vind ik overigens wel heel mooi!

  • Reply Mellisa 18 juni 2016 at 20:06

   Dat hoor ik wel vaker! Het is echt een beetje: you hate it or you love it!

 • Reply ivonne 22 juni 2016 at 06:53

  De meeste dingen ken ik al, allemaal prima tips. Wij waren al diverse keren in Bangkok maar die skybar moeten we volgende keer maar eens gaan bezoeken! Fietsen met Co deed ik 2 keer, echt zo leuk!

  • Reply Mellisa 26 juni 2016 at 14:08

   Ik vond de skybar echt heel tof, lekker decadent doen haha! Co van Kessel vond ik dus een beetje tegenvallen, omdat ik dus al veel had gezien. Zou wel de lange tour willen doen, maar die vond ik best wel prijzig voor Thaise begrippen.

 • Reply ROUTE/ Backpackroute 4 weken Thailand - Grenzeloosreizen 3 juli 2016 at 12:29

  […] In de ochtend komen we aan op Suvarnabhumi airport in Bangkok met een ontzettende jetlag. We kunnen onze hotelkamer nog niet in en besluiten dan maar een rondje te lopen. Uiteindelijke belanden we op Khao San Road en eten we onze eerste Pad Thai. Vervolgens duiken we ons bed in om 11 uur ’s ochtends voor een powernap. De dagen erna bezoeken we het mooie tempelcomplex met de grootste liggende buddha: Wat Pho. We wandelen wat door China Town en eten heerlijke Peking Eend met noodles. Ook brengen we een bezoekje aan de Golden Mount, waarbij we een mooi uitzicht over de stad hebben. We sluiten de laatste avond af in de skybar genaamd Moon Bar. Opgedoft in een maxidress en sandaaltjes een biertje drinken op de 61e verdieping, ik houd ervan. Er is zoveel te doen in Bangkok. […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.