Online apotheek Drogisterij Unique van Nederland.
Reisgadgets, Tips & Tricks

5x Waaraan herken je het huis van een reiziger? + Winactie!

4 maart 2016
wereldkaart op hout

WINACTIE GESLOTEN Wanneer je bij iemand thuis op bezoek gaat kun je eigenlijk heel snel al zien wat iemand graag in zijn vrije tijd doet. Bij echte liefhebbers van gitaar spelen zal je bijvoorbeeld enkele gitaren aan de muur kunnen aantreffen. In mijn eigen huisje kun je zo zien wat mijn passie is: Reizen! Maar waaraan herken je het huis van een reiziger? Ik zet 5 typische dingen op een rij en er is een leuke winactie waarmee je een typisch reis item voor in huis kunt winnen!

lonelyplanets collectie
Een collectie aan reisboeken

Dit herken je vast wel aan je eigen collectie of wellicht aan de boekencollectie van je reisverslaafde vriend(in). Mijn Lonely Planet rij wordt alsmaar groter op de schouw en met het oog op de toekomst zal het zelfs krap gaan worden. Ik ben erg trots op de collectie die ik in ongeveer 4 jaar bij elkaar gespaard heb! Al heb ik 5 boeken nog niet gebruikt, maar dat komt sowieso goed!

leren maya kalender
Souvenirs overal

Hier en daar koop je wel eens wat voor het thuisfront, maar stiekem ook wel eens voor jezelf. Zo ben ik nog steeds enorm blij met m’n leren doek uit Mexico die pronkt aan de muur. Ik ben ook fan van sieraden uit het buitenland en die heb ik vrijwel altijd om. Ik heb dan altijd nog ‘iets’ van de reis bij mij.

foto's aan de muur
Fotoboeken/Foto’s aan de muur

Nog zoiets herkenbaars! Bij gezinnetjes pronken de kinderen of familiefoto’s aan de muur, bij mij zijn dit mijn foto’s van de reizen/vakanties. Nu zit er natuurlijk ook her en der een leuke foto van ons samen tussen, maar veelal hangt er toch natuur aan de muur. Denk hierbij dan aan watervallen, stranden en dergelijke in mijn enorme fotolijst. Ook probeer ik van elke rondreis een fotoboek te maken. Dan kun je nog eens offline je foto’s laten zien of zelf er weer eens in bladeren.

tajine marokko
Exotische items in de keuken

Dit heb ik vooral, maar ik zie het ook bij anderen, namelijk exotische items in de keuken. Ik heb een tajine uit Marokko en gebruik allerlei specerijen waar misschien niet iedereen gebruik van maakt. Ook ben ik vaak in de toko te vinden voor mijn Aziatische spulletjes en een echte wok staat nog op m’n verlanglijstje. Als je al die heerlijke gerechten in het buitenland hebt geproefd, wil je dit natuurlijk wanneer je terug bent in Nederland namaken! Helaas lukt dat laatste bij mij niet altijd heel goed…

wereldkaart op hout wereldkaart op hout
Een Wereldkaart

In poster vorm, ingelijst of toch een globe? Je vindt de wereld vrijwel bij elke globetrotter in huis! Ik heb een prachtig vintage exemplaar op hout ontvangen van Posters.nl. Het leuke is dat hij heel gedetailleerd is en er dus ook allerlei steden op staan. Een leuk detail: de kaart is ook voorzien van tijdzones en lengte- en breedtegraden. Ik ben van plan om met vlaggetjes punaises mijn bestemmingen vast te pinnen of ik laat hem helemaal egaal, daar ben ik nog niet helemaal over uit ;). Ik had hem stiekem wel groter gewild, zodat Antarctica er ook op komt te staan. Hopelijk komen er ooit grotere maten voor als ik een groot huis heb!

Leuk nieuws! Jij kunt deze vintage wereldkaart op hout winnen van Posters.nl!
Wat moet je doen om mee te dingen naar deze wereldkaart?

Winactie gesloten! De winnaar heeft een e-mail ontvangen.
Ik zou het leuk vinden als je Grenzeloosreizen komt volgen op FacebookTwitter en/of Instagram!

Dit artikel bevat mijn eigen mening. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.

Dit Vind Je ook Leuk

69 Comments

 • Reply Daphne | Travelshot.nl 4 maart 2016 at 08:05

  Wat een leuke winactie! Mijn punaise zal in Fins Lapland worden geprikt ! 🙂

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:13

   Wat een toffe bestemming! Daar wil ik zeker ook nog eens heen!

 • Reply Stéphanie 4 maart 2016 at 09:43

  Toffe winactie! Mijn volgende punaise zal in de Eifel worden geprikt!
  Verder heel herkenbaar allemaal, bij mij thuis hangen ook overal foto’s van natuur en ik heb sinds kort een wereldkaart van kurk waar mijn reis herinneringen op gepint zijn, helaas ook iets aan de kleine kant maar wel erg leuk.

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:20

   Dat klinkt ook leuk! Een wereldkaart van kurk 🙂

 • Reply Rowan - sillysis.nl 4 maart 2016 at 09:53

  Oeps, deze blogpost is veel te herkenbaar!! Bij mij thuis hangen ook veel foto’s, er slingeren altijd wel ergens reisgidsen rond en ik heb een wereldkaart aan de muur… En wat een leuke winactie, ik doe graag mee! Staat stiekem nog steeds op mijn verlanglijstje, zo’n prik wereldkaart. Mijn punaise prik ik in New York, want daar gaan we deze maand heen!

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:20

   Haha, leuk dat het herkenbaar is! New York, wat een vette bestemming!

 • Reply Sjoerd 4 maart 2016 at 10:48

  We hebben heel wat mooie reizen gemaakt die ik al graag zou pinnen op deze kaart: India, Nepal, Bhutan, Mexico, Brazilie, Cuba, Costa Rica, Panama… (samen) maar ook mooie reizen los van elkaar!
  Maar de afgelopen jaren konden we niet op reis omdat mijn vriendin te ziek werd.
  We hebben de stille hoop dat ze nog snel een keer een korte opleving heeft zodat we nog 1 van onze droombestemmingen kunnen pinnen op deze kaart! Welke dat zal zijn? Dat ligt er aan wat ze fysiek aan zou kunnen. Op nr. 1 staat een paar weken naar Afrika (Tanzania, Oeganda, Zanzibar) maar dat is misschien een te groot risico. Ook zijn we beiden gek op muziek en zouden we graag een roadtrip maken langs de bakermatten van de muziek in de VS; New Orleans, Clarksdale, Nashville…
  Maar misschien wordt het ook wel Columbia; een land dat ons allebei trekt om de taal, de cultuur,de natuur en de mensen. En nog niet zo overspoeld met toeristen!

  Hoe dan ook; we zullen een gat in de lucht springen als we er bestemming bij kunnen prikken; zelfs al zou het gewoon een paar dagen Italie zijn 🙂

  Volg je al een tijd op Facebook. Zal eens kijken of je daar ook een post heb hierover die ik moet liken…

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:21

   Wat jammer dat je vriendin de laatste tijd ziek is, wat heeft ze precies? Zou mooi zijn als jullie nog een rondreis kunnen maken!

 • Reply Marieke 4 maart 2016 at 11:12

  De volgende bestemming wordt de Lot in Frankrijk voor het grotduiken. Ik zou er een hele kleine speld voor moeten zoeken, maar hij zou zeker op de kaart geprikt worden.

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:22

   Grotduiken, ook een dingetje op mijn bucketlist! Leuk 🙂

 • Reply Aniek Joosen 4 maart 2016 at 11:38

  Volgende bestemming: Edinburgh Schotland of Cardiff Wales, ben er nog niet helemaal uit! Waarschijnlijk allebei 😀

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:22

   Wat een leuke bestemmingen, prachtige natuur daar volgens mij!

 • Reply Betty 4 maart 2016 at 13:30

  Ierland is de volgende bestemming

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:23

   Ierland zie ik de laatste tijd vaak voorbij komen, wil ik ook nog heel graag eens naartoe.

 • Reply Erik Kasdorp 4 maart 2016 at 14:56

  Wat een gave poster! Ik had hem al gezien op je facebookpagina, maar nu hij te winnen valt doe ik zeker mee.

  Dit jaar zal dat Tristan da Cuhna zijn. Watte?

  Ja, Tristan da Cuhna, een klein eiland zuidelijk in de Atlantische Oceaan. Je kan er alleen per boot komen en er wonen nog geen driehonderd mensen op dit eiland. Alle inkomsten zijn gelijk verdeelt en er is één ordehandhaver ;-)ik doe het eiland aan tijdens een zeilreis over de Atlantische Oceaan.

  • Reply Mellisa 4 maart 2016 at 15:23

   Wat een prachtige zeilreis moet dat zijn zeg! Ik ga eens googlen waar dat ligt. Enne het is een wereldkaart op hout, geen poster haha 😉

   • Reply Erik Kasdorp 10 maart 2016 at 11:00

    Idd, een wereldkaart op hout! Heb ook een foto op hout, en het is bizar dat de resolutie zo scherp is!

 • Reply Sandra 4 maart 2016 at 17:49

  Hamburg, budapest en oslo zijn al geboekt, dus genoeg te pinnen!

 • Reply Jacomijn - Safe and Healthy Travel 4 maart 2016 at 21:36

  Mijn volgende bestemming is een pelgrimstocht, Spanje, en ik zou dus een mooie slinger aan punaises prikken als ik win 🙂

  Wel heel gaaf zo’n houten wereldkaart aan de muur. Ik ben al heel lang op zoek naar zo’n kaart die ze vroeger op school in de klas hadden hangen! Ook zo gaaf!

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:21

   Tof dat je een pelgrimstocht gaat doen!

 • Reply Denise - Follow my footprints 4 maart 2016 at 22:07

  Leuk, heel herkenbaar! Hier ook een kast vól met heel veel Lonely Planets, Rough Guides en andere reisgidsen. Heel veel reisboeken ook, reisverhalen… En veel souvenirs.
  Ik hoef niet te winnen; ik vind ‘m gaaf maar hij past niet goed bij mijn inrichting. De volgende bestemming? Ik weet het niet. Ik ben net terug uit Nice en ga in mei naar Griekenland, maar ik hoop/denk dat daar nog iets tussen komt. 😉

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:23

   Griekenland, heerlijk weer in Mei denk ik!

 • Reply Christophe 4 maart 2016 at 22:22

  Pin ligt klaar voor warschau, kort trapje naar het hoogste zwembad van Europa.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:23

   Ik ga eens googlen naar dat zwembad, nu ben ik wel benieuwd!

 • Reply Malou 4 maart 2016 at 22:34

  Leuk al die Lonely Planets, en herkenbaar. Ik heb ook al een heel rijtje 100% boekjes omdat ik ook regelmatig citytrips maak.

  Wat een leuke winactie! Echt heel mooi, die wereldkaart.
  Binnen Europa wordt m’n punaise geprikt in Parijs en buiten Europa in Indonesië!! 🙂

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:24

   Aah die ken ik ook ja! Ik koop tegenwoordig de cityguides van Lonely Planet, vind ik zelf iets leuker!

 • Reply Linda 4 maart 2016 at 22:35

  Waar mijn punaise terechtkomt is Madagscar!! Ik moet helaas wel nog wachten tot september…

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:24

   Wat een bijzondere bestemming, die bomen daar lijken me echt prachtig!

 • Reply Lisa van de Ven 4 maart 2016 at 23:50

  Wat een toffe actie. Mijn punaise zal geprikt worden in Parijs. Schoonheid Kan heel dicht bij huis zijn. Toen ik tijdens mijn reis in Argentinië Juan ontmoette werden we maatjes. Nu woont hij voor een half jaar in Parijs, een stad waar ik, ja echt, nog nooit ben geweest. Ik wil hem kennis laten maken met mijn vriendinnetje. De wereld brengt ons naar elkaar, dat is zo mooi. En schoonheid, daar zit geen km aan vast. Schoonheid is overal.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:25

   Parijs, de stad van de liefde!

   • Reply Lisa van de Ven 14 maart 2016 at 20:04

    Jaaaa, een en al liefde ook voor de wereldkaart op hout 🙂

 • Reply Esther Schrurs 5 maart 2016 at 01:37

  Mijn volgende bestemming wordt Londen! Dus dan kan ik je blog daarover goed gebruiken. Ook een weekendje Budapest is al gepland.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:25

   Leuk! Londen! Heb er net ook een budgetpost over geschreven!

 • Reply Karin Wolf 5 maart 2016 at 07:26

  Voor mij is de eerstvolgende bestemming Amiens. Daarna de Cotswolds in ‘Good Old England’. Daar verblijf ik in een heel idyllische cottage. Aan het eind van de zomer nog een weekje ouderwets kamperen in Noord-Frankrijk ergens (al twee jaar niet meer gedaan). Genoeg te prikken dus….

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:26

   Klinkt allemaal heerlijk!

 • Reply Annemarie | Ishetnogver.nl 5 maart 2016 at 11:00

  Gave wereldkaart, zonde om punaises in te prikken! 😉 Mijn volgende bestemmingen zijn Hong Kong en Nieuw-Zeeland.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:26

   Haha ja vind ik eigenlijk ook! Dus doe het denk maar niet 😉 Gaaf, Nieuw-Zeeland!

 • Reply Caitlin 5 maart 2016 at 21:21

  Een half jaar studeren in Philadelphia en daar rondreizen, dus daar komt mijn volgende punaise 🙂

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:27

   Lijkt me super om een half jaar daar te studeren, al ben ik zelf wel een beetje klaar met studeren haha!

 • Reply Dinah 6 maart 2016 at 09:47

  Haha wat grappig! Heel herkenbaar ik ben schuldig aan elk reizigersdetail, maar deze houten wereldkaart is zo ontzettend gaaf!! Mijn volgende punaise zal IJsland worden 😉

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:28

   IJsland staat heel erg hoog op mijn bucketlist!

 • Reply Yvonne 6 maart 2016 at 13:33

  Check, check, check… al deze items zie je idd terug bij ons in huis. Ik kan dus niet ontkennen dat wij erg van reizen houden. Heb 2 foto’s als canvas van anderhalve meter aan de muur, daar ben ik zelf het blijst mee, de souveniers nemen wat af en worden zo langzamerhand op zolder geparkeerd, op de meest bijzondere na. De wereldkaart waarbij je landen kunt krassen staat ook nog op zolder geparkeerd. Ooit gaan we hem ophangen, als het huis helemaal klaar is. Zo’n vintage kaart ziet er ook gaaf uit, maar de volgende punaise zou niet ver van huis staan: we gaan over een paar weken naar België. 🙂

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:29

   Haha herkenbaar hè. België is ook heerlijk, lekkere Belgische bieren!

 • Reply Kim 6 maart 2016 at 18:01

  Heel tof om te zien die Lonely Planets. Ik heb inmiddels ook al een aantal reisgidsen en andere reisboeken verzameld. Mijn volgende bestemming wordt Frankrijk!

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:30

   Leuk Frankrijk, waar precies?

 • Reply Nicole 7 maart 2016 at 22:04

  Jaaaa, die wil ik echt wel graag winnen! De volgende punaise wordt dan geprikt in Bali, maar ook alle andere bestemmingen krijgen een vlaggetje (New York, Miami, Mexico, Cuba, Bonaire, Curacao). Ik vind ‘m echt te gek! *alvast duimt*

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:30

   Bali! Wil ik snel weer terug, heerlijke bestemming!

 • Reply Denise Dewaele - Leijser 8 maart 2016 at 09:17

  Hele gave winactie! Ben gek op reizen en het volgende pinnetje gaat er 14 april in; New York, eindelijk na 8 jaar wachten!!!! Ps. Volg je op insta en facebook! 🙂

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:31

   New York, dat is ook echt zo’n stad waar je ooit in je leven heen geweest moet zijn!

 • Reply Johan 8 maart 2016 at 10:00

  Ik ben druk bezig met een huwelijksreis te bedenken… Nicaragua lijkt de volgende bestemming te worden.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:31

   Wat een speciale bestemming voor een huwelijksreis, dat hoor je niet vaak 😉

   • Reply Johan 14 maart 2016 at 11:13

    Ja nu hopen dat mn vriendin het ook leuk vind!!

 • Reply Leanne 8 maart 2016 at 10:05

  Wat een leuk artikel! Mijn volgende reis zal la douce France zijn!

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:32

   Baguette en wijn! Waar ga je precies heen?

   • Reply Leanne 13 maart 2016 at 20:03

    De Provence!!

 • Reply karliene 8 maart 2016 at 11:40

  Cool! Mijn volgende bestemming is Texel, leuk om dichtbij huis te beginnen met prikken en zo langzaam het gebied uit te breiden.

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:32

   Zeker! Al zal het erg moeilijk zijn om precies in Texel te prikken op deze kaart haha!

 • Reply Chantal 8 maart 2016 at 11:42

  Wat een leuke winactie. Ik doe mee! Ik prik mijn volgende vlaggetje in IJSland!
  Deze wereldkaart past perfect in mijn huis, want ik heel mijn huis staat in het teken van reizen! Leuk!

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:33

   Ookal IJsland, ik ben jaloers!

 • Reply Kitty 10 maart 2016 at 23:02

  Hmm herken er idd best wel een paar. Mijn volgende bestemming is Maleisië/Thailand (en daar heb ik echt super veel zin in). Maar ik heb nog geen kaart om die dan op af te prikken. Dus ik doe heel graag mee met de winactie ❤

  • Reply Mellisa 13 maart 2016 at 11:33

   Thailand vond ik afgelopen zomer fantastisch en Maleisië zal dat vast en zeker ook zijn! Veel plezier alvast!

 • Reply Johan 13 maart 2016 at 12:59

  Japan! Daar wil ik graag heen met mijn aanstaande 🙂

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 09:58

   Tof! Mijn broer is een tijdje terug geweest en was laaiend!

 • Reply Ria 13 maart 2016 at 13:29

  Wat een mooie kaart is dat zeg! Mijn volgende reis zal andalusie zijn! Hoop dat ik daadwerkelijk een vlaggetje in die mooie kaart kan zetten.

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 10:01

   Dat klinkt niet verkeerd, Andalusië!

 • Reply l.91.s@hotmail.com 13 maart 2016 at 20:02

  We gaan niet zo ver de volgende reis. The lake district in Engeland. Zeer benieuwd naar! Leuke blog heb je trouwens!

  • Reply Mellisa 14 maart 2016 at 10:01

   Lijkt me een prachtige omgeving, veel plezier alvast! Dankje 🙂

 • Reply Reisfreaks.com 29 maart 2016 at 17:42

  Wat een leuk onderwerp en de voorbeelden zijn stuk voor stuk herkenbaar! De volgende punaise wordt er eentje in Costa Rica (nog 5 weken!) 🙂 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.